Kick ve sluchatkach vs. Kick v repru

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
darrenbeat

Re: Kick ve sluchatkach vs. Kick v repru

Příspěvek od darrenbeat »

biscuit píše:
darrenbeat píše:last... kick hra najčastejšie na frequencii 60-120, najlepšie bude ked daš boost na 60-260 , a na 260 daš Notch s stredne malým "Qčkom" , potom ti ten kick vynikne, a doležity je tiež kompresor, ako som vravel daj si neskorý attack ja mam teraz 100, a release 20, ratio 5, treshold -15 dB, a nedavaj na to koleno "knee" potom je dobrá vecička takzvaný plugin - CamelPhat 3, Blockfish [to je aj na snare] ktoré dodaju tvojmu KICK/SNARE farbu
no tech kravin si tady napsal vic, ale za vsechny - tenhle tvuj prispevek to je nekolikanasobna perla clovece ;)
jinak kdyby sis precet co mam v podpisu, tak bys vedel ramcove s cim delam...

Tu maš k tomu všetkemu tutorial, Mr. Skilla...

http://www.youtube.com/watch?v=ceBYM9ew ... ideo_title

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hele ja te nepotrebuju ujistovat, ze pises hlouposti, to je tvoje vec... jen mi vadi, ze to tady predkladas jako nejaky moudra producenta, co uz ma za sebou 100 releasu na majorech.

neexistuje nejakej pausalni postup, kterej ty popisujes. kazdej sampl je jinej a potrebuje jinou ekvalizaci (potrebuje-li ji vubec). vsechno je zavisly taky na aranzi a ladeni konkretniho tracku. proc zesilovat 60-260 na kopaku, kdyz ma spodni fundamentalni frekvenci napr. 49Hz a prave mezi 60-100Hz bych chtel, aby mi hral spodni oscilator basovyho synthu? proc pausalne radit nekomu, aby dal na kick kompresor - ze to je jako nejaka nutnost?... navic ty vtipny parametry - attack 100ms pri kopaku, kterej ma celej dylku 120ms, viz. brooklyn nahore. nez ho zacnes tvarovat, uz dozniva :-) a ze treshold -15dB? to rekne jako komu co, kdyz neznas vstupni uroven signalu do kompresoru? a nedavej koleno? spousta dobrejch kompresoru ma koleno promenny a krasne to pomaha signal tvarovat - opet je blbost rict pausalne, kompresor jenom s tvrdym bodem zlomu. zkus prosimte sebrat rozum a misto toho abys tady radil s takovou sebejistotou, radeji poslouchej lidi, kteri sem pisou a vedi o cem mluvi (brooklyn, matucha, atd..). hlavne pochop, ze z tutorialu mas pochopit princip veci a ne vsechno delat podle nich jak cvicena opice - tak to proste nefunguje.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jak pise Biscuit...

...a obcas je fakt docela sila sledovat, kdyz (nejen tady) do rad od lidi, co vi co delaj zacnou michat naprosty nesmysly. Zcestny veci ktery vypadaj na prvni pohled pro nezkuseny lidi jako "namakana rada".

Snad jen 100ms attack si dokazu predstavit jako obcas vyuzitelnou vec, kdy tvarujes jenom zlehka.

darrenbeat

každopadne je to moj subjektivny nazor.. nepisal som že to ma všetko odpisat, pisal som len ako by to malo hrat.. a skušat a hrat sa s tým, len podla seba zistí čo je dobre a čo nie.. lol že cvičená opice.. a na čo su tutorialy? aby sa pozerali??? podla toho zistíš tie funkcie čo na čo služi.. neviem na akeho skillu sa tu hraš.. za to že si admin či ka piča toho nevieš moc.. :P , btw.. aj tak som sa nebavil s tebou, tak neviem vobec na čo si mi odpovedal lol :D

darrenbeat

ved dobre ty dement ... ten KICK HRA DOBRE PRE DNB... ak vobec vieš čo to je... pre ten štyl sa obvykle hodí 60-260 HZ !! Skillere ! :P

darrenbeat

a ked sa ten kick nehrá dobre na tej frequencii, tak sa proste nepoužije.. už ked tak ten 60-100 je vhodný napr. pre DUBStep ale určite može byt aj v DnB.. btw... nehram sa tu na nič a na neakeho release skillu [zatial som nič nevydal], len ti proste vravím jak to chodí v tychto elektronickych štyloch.. :D , a myslím že toho viem fakt dost :P

darrenbeat

biscuit píše:hele ja te nepotrebuju ujistovat, ze pises hlouposti, to je tvoje vec... jen mi vadi, ze to tady predkladas jako nejaky moudra producenta, co uz ma za sebou 100 releasu na majorech.

neexistuje nejakej pausalni postup, kterej ty popisujes. kazdej sampl je jinej a potrebuje jinou ekvalizaci (potrebuje-li ji vubec). vsechno je zavisly taky na aranzi a ladeni konkretniho tracku. proc zesilovat 60-260 na kopaku, kdyz ma spodni fundamentalni frekvenci napr. 49Hz a prave mezi 60-100Hz bych chtel, aby mi hral spodni oscilator basovyho synthu? proc pausalne radit nekomu, aby dal na kick kompresor - ze to je jako nejaka nutnost?... navic ty vtipny parametry - attack 100ms pri kopaku, kterej ma celej dylku 120ms, viz. brooklyn nahore. nez ho zacnes tvarovat, uz dozniva :-) a ze treshold -15dB? to rekne jako komu co, kdyz neznas vstupni uroven signalu do kompresoru? a nedavej koleno? spousta dobrejch kompresoru ma koleno promenny a krasne to pomaha signal tvarovat - opet je blbost rict pausalne, kompresor jenom s tvrdym bodem zlomu. zkus prosimte sebrat rozum a misto toho abys tady radil s takovou sebejistotou, radeji poslouchej lidi, kteri sem pisou a vedi o cem mluvi (brooklyn, matucha, atd..). hlavne pochop, ze z tutorialu mas pochopit princip veci a ne vsechno delat podle nich jak cvicena opice - tak to proste nefunguje.

lol tak nekomentuj.. a to s tym KNEEsom si docela zabil :mrgreen:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no tak ses nam predstavil, tak zas muzes v klidu vystydnout. a krom pouzivani tlacitka upravit se nauc slusnemu chovani ;)

Synchro

Příspěvek od Synchro »

darrenbeat asi chtel napsat proste jak to dela on a s cim ma dobrou zkusenost.S tou prezentaci to ale "kamo" prehanis.Proc tolik prispevku za sebou proboha?Tady to neni zadnej FB chat....

To Biscuit: stim samplovanim breaku smycek jsem narazil na problem ze ten kopak ma v sobe pokazdy jeste nejakou hajtku :( Pravda nehledal jsem usilovne...
A se stahovanim samplu mam taky spatny zkusenosti, dycky postahuju takovy prapodivny kopaky, ze kterej kdovi jestli de neco navrstvit DNB kick vubec.
Zkusim schvalne nejaky samply nahodit a pak i vysledky co vzesly.

Bedo

Příspěvek od Bedo »

ja teraz riesim podobny problem, ale v tom videu su celkom dobre sample sice je to tutorial k dubstepu ale ked sa trochu pohras tak to znie celkom fajn...snad pomozu :wink:

http://www.mediafire.com/?qew5rrad4w9ubmz

Synchro

Příspěvek od Synchro »

No tak jsem si pohral stema kickama z
Je to o dost lepsi, stema samplama uz se da neco delat, nejde mi ale dosahnout takovyho krasnyho tupyho zvuku

tady ma kick vejsky Tady bez vejsek, je to tupejsi, ten kopak se mi nelibi hlavne kdyz ho nakonci procvicim
http://soundcloud.com/jirisoulak/kickandsnare10
Nazor??

Jeste to zkusim zejtra naposled zavrstvit, delam to ted v AdobeAudio, kde se da krasne pohrat s obalkama.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kdyz nasamplujes kopak s hihatkou, neni nic jednodussiho nez ho ofiltrovat nahore a tecku si doplnit z jinyho samplu. to je to nejjednodussi vrstveni - zadna alchymie pro domaci poslech ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

No... a casto se ta hajtka v kopaku normalne pouziva jako soucast... mimochodem v zivejch bicich je vsude preslech vseho do vseho, clovek s tim musi pocitat a funguje to.

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Synchro píše:kdyz nasamplujes kopak s hihatkou, neni nic jednodussiho nez ho ofiltrovat nahore a tecku si doplnit z jinyho samplu. to je to nejjednodussi vrstveni - zadna alchymie pro domaci poslech
jo filtroval jsem, ale doplnit to jinou teckou mi uz nedocvaklo:)

edit... jej dyt ja to vrstveni poradne nepochopil :D Az ted :D Myslel jsem ze se pouziva hlavne obalky, jakoze zacatek (tecka) a zbytek (telo ).Ale to je hlavne o vyfiltrovani ty tecky(vyssi f) nebo tela(Nizke f).
Nekdy mi to cteni a vyptavani po netu pride strasne zdlouhavy a namahavy, radsi bych si zaplatil hodiny teorie a nazornejch ukazek, nez jako lajk se zdlouhave dopidit jednoduchejch veci.

Odpovědět