díky za postřehy. Zkusím to shrnout
Barák je suchej, je to v druhém patře. Vysoké stropy 5,2m (budem snižovat). Vlhkost je tam běžná, vzdušná, z betonových podlah, větrání...
V jedné vedlejší místnosti mám ateliér (takovou multimediální dílnu), v druhé má partnerka fotoateliér. Obě tyto místnosti vytápíme dílenskýma kamnama na dřevo a i při výšce stropu 5,2m to i v mrazech ujde (jako žádný luxus, ale na práci ok).
S nějakou ventilační/klimatizační/rekuperační jednotkou do studia počítám. Zítra mám schůzku se vzduchotechnikem, tak uvidíme s čím příjde. Je mi jasné, že to jinak vyřešit nepůjde a zdá se to finančně nejlepší řešení. (vytápět to elektřinou nonstop nehodlám).
Konopné izolace mi do tohoto prostředí přijdou nejlepší.
Nelze porovávat vnitřní zateplení s odvětrávaným zateplením střechy, kde páry mají kudy odcházet. Tady naopak vznikne uzavřený prostor mezi stávající zdí a izolací (pak parozábrana a poté samotný prostor studia). Tento meziprostor zřejmě taky bude nejlepší napojit na systém ventilace. Pak by mělo být všechno v cajku snad. Samotná konopná izolace je oproti minerální mnohem lépe odolná proti vlhkosti a nedegraduje jí, takže by případné anomáli měla v klidu zvládnout.
Fotky pošlu.