Lehká sudovitost zvuku u kytar
Lehká sudovitost zvuku u kytar
Zdravím,
s kapelou nahráváme demáč ve zkušebně. Když jsem ale projekt vzal domů, tak jsem se všimnul lehké sudovitosti u nahraných kytar. Někde tady na foru jsem myslím četl, že existuje nějaký FILTR na částečné odtsranění týhle rezonance. Nevíte někdo o něčem? Dost by mi to pomohl, díky.
s kapelou nahráváme demáč ve zkušebně. Když jsem ale projekt vzal domů, tak jsem se všimnul lehké sudovitosti u nahraných kytar. Někde tady na foru jsem myslím četl, že existuje nějaký FILTR na částečné odtsranění týhle rezonance. Nevíte někdo o něčem? Dost by mi to pomohl, díky.
Re: Lehká sudovitost zvuku u kytar
jedině utlumit danou frekvenci pomocí ekvalizeru s optimálně nastaveným Q (šířkou)
Žádný efekt na odstranění sudovistosti není. Každá sudovitost je jiná nedá se to paušalizovat.
Žádný efekt na odstranění sudovistosti není. Každá sudovitost je jiná nedá se to paušalizovat.
OK, takže použiju eq od waves. Ta sudovitost bude asi někde poblíž střednímu pásmu ne?
Ano, někde od středů směrem dolů.
Prostě jeď pomocí zvýšeného EQ po pásmech a až to zaduní .. bingo
Prostě jeď pomocí zvýšeného EQ po pásmech a až to zaduní .. bingo

-
- Profesionál
Snimate ono kombo víc nez jednim mikrofonem?
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
Poklop: ok pokusim se.
Liquid: Snímáme jednou sm57 mezi vrchlíkem a okrajem membrány reproduktoru cca 1cm od něj.
Liquid: Snímáme jednou sm57 mezi vrchlíkem a okrajem membrány reproduktoru cca 1cm od něj.
Co je to proboha sudovitost? Ze to ma rezonanci nebo ze to zni jak z roury (combfilter)?
Když si přečteš první příspěvek, pochopíš co tím myslí.matucha píše:Co je to proboha sudovitost? Ze to ma rezonanci nebo ze to zni jak z roury (combfilter)?
Jo je to proboha rezonance (rourovitý zvuk).matucha píše:Co je to proboha sudovitost? Ze to ma rezonanci nebo ze to zni jak z roury (combfilter)?
A dá se poslat vzorek toho sudu
?

Jasně.
Nevim jestli je to přímo sudovitost ale něco tam rezonuje a je mi to nepříjemný.
https://www.box.com/s/58ea5bd84bb46a4492b4
Nevim jestli je to přímo sudovitost ale něco tam rezonuje a je mi to nepříjemný.
https://www.box.com/s/58ea5bd84bb46a4492b4
To když vořízneš tak to bude asi vpohodě ...
Doufám..
Jen abych našel to správný frekvenční místo a zbytečně neubral něco, co bude ve zvuku žádoucí.
Jen abych našel to správný frekvenční místo a zbytečně neubral něco, co bude ve zvuku žádoucí.
To ubereš, buď bez obav
čili skončíš u nějakého kompromisu mezi mírou té nechtěné "rezonance/sudovitosti" a výrazným neuříznutím/nezvýrazněním něčeho jiného.
P.

P.
Proboha!Nikolas.B píše:Jo je to proboha rezonance (rourovitý zvuk).matucha píše:Co je to proboha sudovitost? Ze to ma rezonanci nebo ze to zni jak z roury (combfilter)?