Mastering

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

smog píše:
Ivo píše:
smog píše:http://www.eximpo-cdr.cz/

Tady mi to rikali, je ale dost dobre mozne, ze chteji, abych pouzival jejich vyrobky - media Multidisc :?
Lisuju tady, protoze tahle lisovna mi prijde ze vsech nejrychlejsi a nejlevnejsi.
Ted me napada, nevite nekdo o nejake levnejsi lisovne???
Diky podprumernym prodejum CD musim hledat jeste neco levnejsiho, cenik maji tady:
http://www.eximpo-cdr.cz/index.php?mid=2&page=id6
Uff, tak ten ceník musím poslat k prostudování a k inspiraci do Fermaty :-)))
A výstupy jsou 100% kvalitní stejně jako u standardních velkých továren ? Anebo díky ceně nějaký ten drobný kompromisík ?
Vystupy mi prijdou naprosto stejny jako od ADK a Lodenic, i kdyz ADK lisujou v Lodenicich, takze jen Lodenic : ))
No bodejt - vždyt ty ceny jsou ve skutečnosti vyšší než ve Fermatě ... (viz výše)

Příklad - při 1000 ks Fermata 12,50/disk Eximpo 15,50/disk

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Preco nelisujete v Sony alebo v Sonoprese ?

smog

Příspěvek od smog »

Ivo: Diky za dobrej typ, jeste me napada lisovat na Slovensku, mozna by se dalo usetrit na malinko vyssim kurzu ke slovenske korune, to ale asi ne....nevim

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : inak pri audiu to neni uplne tak jednoznacne .. audio je slimak .. kde nie su sektory .. len data za sebou .. je to uplne ine , ako datove CD ..

Inak ten DDP image je dobra vec .. Ale este som nevidel software pri audio cd , co by to robil .. pri DVD VIdeo to maju vsetky profesionalne softy ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ahh .. Este k eximpo .. pri DVD mediach to boli velmi nekvalitne media .. neviem ako lisuju .. oni maju vlastnu linku ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

smog : neviem o linke na slovensku ..

my vsetko lisujeme v Sony DADC v Salzburgu ..

smog

Příspěvek od smog »

Pytkin: Ano, maji vlastni linku na lisovani CD, tusim i DVD a hlavne vyrabeji CDr Multidisc, ja mam s Multidisc CDr taky spatne zkusenosti...
Linku na slovensku jsem na internetu nenasel, nezda se mi ale, ze by tam zadna nebyla. Jinak skoro vsechno se u nas lisuje v Lodenicich, nerad ale delam nekde, kde mi nechavaji podepisovat hromady papiru, kvuli autorstvi apod.
www.gzcd.cz

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin píše:ivo : inak pri audiu to neni uplne tak jednoznacne .. audio je slimak .. kde nie su sektory .. len data za sebou .. je to uplne ine , ako datove CD ..
A ty kdyz davas lisovat audio cd, tak jim to medium davas jako audio cd? To snad ne...?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak : iste .. Cely zivot som to tak robil ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Audio CD ve smyslu speciálních CD-R médií (např. Verbatim) ? Ale je to samozřejmě úplně jedno, lisovně stačí jako "master CD" jakékoliv obyčejné (již vydané) audio CD.
Ale je možné že by audio CD vypálené na běžném datovém CDR médiu nebo speciálním "audio" médiu znělo "jinak" ?

A mimochodem Sony má ještě lepší ceny lisování ?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ivo píše:Audio CD ve smyslu speciálních CD-R médií (např. Verbatim) ? Ale je to samozřejmě úplně jedno, lisovně stačí jako "master CD" jakékoliv obyčejné (již vydané) audio CD.
Tak to bych se docela bál, že ve výsledku budou přinejmenším rozhozené pauzy mezi tracky (obzvlášť, pokud jsou tam nějaké finty). Nečekal bych, že lisovny pro tento účel zaměstnávají specielně vyškoleného člověka s EACem ;)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: Ne, myslel jsem format toho cd (red book)
Ja tedy zadne cd lisovat nedaval, ale z toho co jsem cetl ve spojitosti s tim, co mi rika rozum, mi pripada mnohem bezpecnejsi davat audio ve forme wavu jako iso9660 datove cd. Tam mas jistotu, ze to bud prectou spravne, nebo vubec (coz v pripade audio cd neplati)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Kermitak píše:Ja tedy zadne cd lisovat nedaval, ale z toho co jsem cetl ve spojitosti s tim, co mi rika rozum, mi pripada mnohem bezpecnejsi davat audio ve forme wavu jako iso9660 datove cd.
To nechápu. Jak chceš dát audio CD do iso9660?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ctirad píše:
Ivo píše:Audio CD ve smyslu speciálních CD-R médií (např. Verbatim) ? Ale je to samozřejmě úplně jedno, lisovně stačí jako "master CD" jakékoliv obyčejné (již vydané) audio CD.
Tak to bych se docela bál, že ve výsledku budou přinejmenším rozhozené pauzy mezi tracky (obzvlášť, pokud jsou tam nějaké finty). Nečekal bych, že lisovny pro tento účel zaměstnávají specielně vyškoleného člověka s EACem ;)
No nevím. Podle mě tam prostě udělají 100% identickou kopii toho co jim tam člověk přinese .... a namnoží ji. Některé dotisky CD jsem už tak dělal - prostě donesl předchozí CD a řekli mi že pro ně je to totéž. Oni to nijak "neposlouchají" nebo neřeší. "Master CD" je cokoliv co člověk chce rozmnožit (lisováním)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ctirad píše:
Kermitak píše:Ja tedy zadne cd lisovat nedaval, ale z toho co jsem cetl ve spojitosti s tim, co mi rika rozum, mi pripada mnohem bezpecnejsi davat audio ve forme wavu jako iso9660 datove cd.
To nechápu. Jak chce%u161 dát audio CD do iso9660?
Ehh, sorry, preklep, myslel jsem ddp image, ne wavy.
Ivo: zni to hezky, ale musi se to nejak provest ;) (tzn. nejdriv to cd grabnout) Landy a pity na palenem CD jsou mnohem vetsi bordel, nez na lisovanem.
Pytkin: treba pro Wavelab existuje plugin, ktery umi DDP.

Odpovědět