Metody používané při tvorbě Vašich projektů

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Ricci07

Re: Metody používané při tvorbě Vašich projektů

Příspěvek od Ricci07 »

Kermitak píše:
Ricci07 píše:Ten počet stop není pro nějaké hodnocení, ale dá mi mj. představu o tom, jak složité projekty většina ze zdejších účastníků obvykle dělá... :D
A to te posune ci obohati jak?
Vždyť to pořád opakuji dokola... každý příspěvek, který je k věci, mi dává přesnější představu o práci druhých... tedy o tom, k čemu okolí dospělo po létech praxe... Zmíněné 4 dotazy jsou samozřejmě jen smítkem, nemůžu sem přece napsat dotazník o 150 otázkách... Ptám se namátkově, postupně, pomalu, nechci nikoho otrávit...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

neviem co chces vediet, ja som zacal skladat sam niekedy v 1990om na klaviri, o rok neskor som zacal zapisovat veci na ZX Spectre do trackerov, potom na Amige, takze 8 rokov trackerovania, asi 300-400 dokoncenych "skladieb". najdolezitejsie je veci dokoncit podla mna inak sa neposunies dalej... potom som presiel na PC/MIDI/AUDIO a este 3 roky som robil hlavne v sekvenceroch, to znamena ze dost vela veci som dotahoval klikanim myskou.

teraz posledne 3-4 roky sa snazim hrat vsetko nazivo, hram priemerne 2 hodiny denne za klavesami a uz si neviem predstavit vratit sa naspat. jedine s cim trocha haluzim su aplikacie na iPhone.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

c9000 píše:
TOM-Thak píše:Bychom tady mohli vyhlásit největšího stopaře :D tzn. člověka s nejvíce stopama v projektu LOL
a taky nejstaršího beatníka :) Ovšem Pytkin by tuto disciplínu sebejistě vyhrál :wink:
ja som to dal , ze kolko sa s hudbou zaoberam .. od garazovej kapely , az po studio :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova píše:
Priklad: Kdyz nekdo nahrava vyhradne pres mikrofony, tak si vystaci s par stopami. Jiny zase lepi desitky stop ze smycek.
Kdo z nich je horsi a kdo lepsi? Jakou pak ma tady to zverejnene cislo vypovidajici hodnotu?
pripadne niekto nahrava 100vky stop s mikrofonami :)

dendy

Příspěvek od dendy »

posledne 3 tracky co som robil mali 6 stop :)) teda 2 z nich boli routovane do 16 padovehoo drum samplera takze technicky vzate 20 stop no... ale v sekvenceri 6 :)

fova

Příspěvek od fova »

Ricci: Kdyz jsem to zacal s musicmakingem brat vazneji (nekdy kolem roku 2000), tak jsem navstivil jednoho zvukare v plzenskem komercnim studiu a povidali jsme si o tom, jak pracuje a na cem to dela. To mi pomohlo se alespon zhruba nasmerovat s vybavovanim meho studijka.
Pak si vzpominam, ze jsem si dopisoval s jednim clovekem e-mailem o vyberu vhodneho hardware.
No a nakonec jsem to vsechno zacal sam delat a tim jsem se naucil nejvic - zvucil jsem verejne akce, vystupoval jsem se skupinou a michal jsem ve studijku. Tohle vse mi po par letech prineslo nejake know how.

Myslim, ze nejde ziskat tyhle znalosti nejak instantne (leda by si te vzal nejaky profik tak na mesic do parady a hustil to do tebe horem padem - ale proc by to delal, ze?). Proste to nejakou dobu (roky?) trva. Na spoustu veci si budes muset prijit pri praci sam systemem pokus-chyba.

Ricci07

Příspěvek od Ricci07 »

Fova: JJ, tohle je přesně způsob, kterým postupuji. Zdejší fórum je pro mě jen jedním z kanálů, kterými se snažím zorientovat... Zrovna dnes jsem absolvoval první 2hodinovou konzultaci u jednoho ze zdejších účastníků v jeho domácím studiu a musím konstatovat, že mi to přineslo řadu zajímavých podnětů a postřehů, odkrylo někreré pro mě nové oblasti, získal jsem zpětnou vazbu na mé představy, atd. Je mi jasné, že to hlavní teprve přijde, až zasednu a začnu tvořit. Už dnes vím, že delší příprava, tedy např. pasivní čtení tohoto a podobných fór, recenzí na různé produkty, apod. se mi vyplácí, neboť si lépe srovnám své záměry pro návrh vybavení domácího studia tak, abych pár měsíců po nákupu nelitoval svých rozhodnutí ve smyslu špatných investic.

James L.

Příspěvek od James L. »

1) 20-80
2) recykluju, překrucuju, kroutim od nuly, vrstvim, sampluju.
3) Snažim se něco dostat ven.
4) 5 let

Odpovědět