MONO neni ono

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 čer 2007 07:32

2Vuid: použij SEND, pokud bys ve výsledku chtěl mít pouze efektovaný signál (bez původního), nastav vstup do sendu jako PRE FADER a fader stopy stáhni na nulu. Výsledek je stereo.

P.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 čer 2007 09:00

Takze nakonec jsem to nahral ze stopa je mono, nebylo moc casu.Nahral jsem to same dvema kytarama a efektoval dvema ruznymi amplitube,je to hodne pouzitelne,na to ze to ma byt jenom jakesi zmohutneni zvuku jsem se s tim jaksi moc nebabral...normalne do toho budou hrat jeste zive kytary,takze to co mi leze ven je dostacujici.Naprosto dostacujici...Rekl bych primo vynikajici,na me pomery teda,na cd to neni -))

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 13 čer 2007 22:12

pavlii píše:2Vuid: použij SEND, pokud bys ve výsledku chtěl mít pouze efektovaný signál (bez původního), nastav vstup do sendu jako PRE FADER a fader stopy stáhni na nulu. Výsledek je stereo.

P.
To nechapu, tohle sice taky funguje ale tim si nepomuzu - amplitube bude opet v fx channel track a ten nejde freeznout. Takze je to uplne to samy jako pouzit group channel track jak jsem to popisoval vyse...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 čer 2007 07:32

2Vuid: to sice jo, ale přijde mi to takhle technicky "čistší" provedení.... ;-)

P.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 17 čer 2007 20:23

anebo mě napadá navěsit na stopy Amplituby (freezovat dle potřeby) a na bus hodit stereo efekt

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 18 čer 2007 08:33

2vasek: není řešení, pokud Amplitube nabízí i efekty, které jsou stereo (rotary apod.).

P.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 18 čer 2007 10:08

Myslel jsem to tak, že na stopě bude "aparátovej" a na busu "efektovej" amplitube (pokud to musí být amplitube). Nepředpokládám, že by se dvojily kytary se stereo efektama, to zní nesmyslně.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 18 čer 2007 10:20

2vasek: to jo, to pak jo.

P.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 18 čer 2007 12:21

Jo mimochodem AT2 má pěknej analog chorus.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 19 čer 2007 15:13

vasek píše:Myslel jsem to tak, že na stopě bude "aparátovej" a na busu "efektovej" amplitube (pokud to musí být amplitube). Nepředpokládám, že by se dvojily kytary se stereo efektama, to zní nesmyslně.
Ja to presne tak delam - dvojim stereo stopy s amlitube. Mozna to ale prehodnotim a zacnu AT pouzivat mono.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 19 čer 2007 15:47

Vuid: Těžko posuzovat, neslyšel jsem tvoje nahrávky, ale v rovině teorie to zní minimálně nelogicky. A o jakým efektu se to vlastně bavíme? Chorus? Flanger? Reverb? Pojďme udělat nějaký ukázky, ať víme, o čem je řeč.

Vincent_V
Příspěvky: 40
Registrován: 24 srp 2006 13:38

Příspěvek od Vincent_V » 06 črc 2007 22:36

Pytkin píše:v dnesnej dobe uz freezovat snad netreba ..
ale treba, treba :) je to vlastne potesujuci fakt, lebo kvalita (a tým aj nároky na CPU) rastie.. a co sa tyka niektorych VST instrumentov ako napriklad Poly-Analog atd.. ich presety (jeden zvuk pri jednotkovej polyfonii) na dvojjadrovych procesoroch zeru aj 70% vykonu a viacej.. a obvykle je to velmi citelne poznat aj prave na tej kvalite chvalabohu! VST efekty sa dufajme zacnu tiez takto zlepsovat..

Odpovědět