MONO neni ono

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

MONO neni ono

Příspěvek od nunu » 09 čer 2007 17:06

Ted mi teprve dosla jedna mala vec a to ze kdyz nahraju kytary do sekvenceru,tak je mam v mono stopach,coz by ani tak nevadilo,ale hodlam je prohnat pres amplitube a tady uz nastava maly kamen urazu,bylo by dobre kdyby ty efekty uz byly stereo.Jenze predpokladam ze kdyz to vyfrezuju,tak budu mit stale mono stopu ale s efektem.
Je to tak.Jak z toho ven ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 čer 2007 17:11

nevim jak jinde, ale v novejsich steinberzich tenhle problem nenastava.

(sepsat otazku ti mimochodem trvalo dyl, nez to zkusit.)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 čer 2007 17:28

Nemuzu to vyzkouset,nemam kartu doma...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 22:13

nunu : sprav grupu kera je stereo a na nu zaves amplitube ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 čer 2007 22:22

Nunu: To uz jsme resili v nejakem threadu...
Reseni je to co psal Pytkin, jen to trochu rozvedu (predpokladam ze mas cubase):
Kytaru nahraj do mono tracku, ten smeruj do group tracku ve kterym je amplitube jako insert efekt.
Ma to jednu zasadni nevyhodu - nelze pouzit freeze na group track. Coz je docela pruser pri nekolika amplitube2 v projektu.
Je tu jeste jedno nouzove reseni - nahravat kytaru do stereo tracku a na nem mit amplitube jako insert efekt, pak muzes freezovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 22:26

v dnesnej dobe uz freezovat snad netreba ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 čer 2007 22:46

ne,pouzivam sonar...Frezovat potrebuju,protoze to bude jenom smycka ktera bude ale zahrana na realny nastroj a sup s ni do sampleru a budu s tim trosku prikrmovat celkovy zvuk.

V tomto pocinani se nevyznam,nevim vubec co je grupa.Podvedomne to chapu jako neco do ceho se naroutuje povicero stop.

Chapu to tedy dobre ze to mam nahrat jako stereo a druhy stopa v tom stereu bude prazdna?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 22:49

nunu : casto sa to pouziva prave pri amplitube .. nahravas cistu gitaru .. kvoli strihom a roznym verziam pouzijes vela stop .. aby si na kazdu nemusel zavesit amplitube (co pri 20 stopach uz moze byt problem), tak vsetky stopy posles do group tracku (normalne novy track-> group) .. teda das stereo a do insertu das amplitube .. a mas len jednu instanciu ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 čer 2007 22:50

Nunu: Chapes to zcela spravne.
Mam pocit ze tu nekdo v jinem threadu rikal ze v sonaru lze udelat z mono stopy s efektem stereo vystup, ale to fakt nevim. V cubase to nejde.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 čer 2007 22:54

Pytkin píše:nunu : casto sa to pouziva prave pri amplitube .. nahravas cistu gitaru .. kvoli strihom a roznym verziam pouzijes vela stop .. aby si na kazdu nemusel zavesit amplitube (co pri 20 stopach uz moze byt problem), tak vsetky stopy posles do group tracku (normalne novy track-> group) .. teda das stereo a do insertu das amplitube .. a mas len jednu instanciu ..
Tohle nekdy taky delam ale to je prave spatne!
Chce to michat kytary az za amplitube, takze ja mam v projektu vzdycky minimalne 3x amplitube ktery nemuzu freeze a s vykonem jsem furt na hrane. Ja snad zacnu nahravat ze zoufalstvi do stereostop:(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 22:57

vuid : ved hovorim o jednej gitare .. jasne ze ked chces miesat viac gitar , tak musis mat viac instancii amplitube ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 čer 2007 23:06

Pytkin píše:vuid : ved hovorim o jednej gitare .. jasne ze ked chces miesat viac gitar , tak musis mat viac instancii amplitube ..
Ja taky mluvim o "jedne" kytare. Je proste hrana 2x (nebo vickrat), tzv. zvukova stena.
Plus dalsi kytary, uz nezdvojeny.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 23:11

vuid " to uz su 2-3 gitary , ked ich nahravas viac krat na seba !!!

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 čer 2007 23:25

Pytkin: Asi jsem te spatne pochopil v tom prispevku kde pises ze vic mono stop smichas v grupe a pak se efektuje amplitubou....
Myslel jsi to nejspis tak ze pouzijes vic mono stop ale ty se nesmichaj pred amplitube, protoze v jednom okamziku hraje vzdy jen jedna stopa. Je to tak? Jestli jo tak si konecne rozumime:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 23:27

vuid : ano ano .. presne tak .. pisal som ze pouzijes viacej stop , lebo tam mas rozne verzie , strihy atd .. ale finalne hraje len jedna gitara ..

Odpovědět