Nahravani beatu pomoci klaves

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Nahravani beatu pomoci klaves

Příspěvek od Cyril » 30 bře 2006 22:31

"Programujete" nekdo beaty mlacenim do MIDI klaviatury? Jde to? Myslim nejake slozitejsi prechody apod. Musim co nejvic usetrit, tak me zajima, jestli je nutny kupovat nejaky spesl beat pady...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 bře 2006 22:32

midi klaviatura podla mna uplne postacuje ..

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 30 bře 2006 22:38

Bodyia to tak co vim dela vzdy....a je to super!
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 30 bře 2006 22:59

Ja taky delam pomoci midi keyboardu beaty, teda spis loopy, a myslim ze mi to uplne staci....
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 bře 2006 23:43

Nejsem bubenik, palickama se nechytam, ale rukama myslim bubnuju celkem obstojne ,) Pokud jde pouze o zvyk, tak bych mohl usetrit... (zadavat bici noty jenom mysi je fakt peklo)

A jestli to tak dela bodyia, jehoz domov by mohl bejt zaroven muzeem drahych masinek, a nema tudiz zapotrebi pustit nakou tu tisicovku za trigger finger atd., pak je to vazne asi realna moznost :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 31 bře 2006 09:42

hele co treba midi klavesnice s drum padama? ja teda bici nahravam taky nekdy pomoci normalni klavesnice a jde to, ale treba rychly hihatky jdou trosku hur a hlavne nejde tolik vychytavat dynamika, precejenom ten zdvyh neni na bici moc dobrej. ale jak pisou ostatni, da se to..
myslim ze pady ma korg midi keyboard (?) a nevim jak se jmenuje :)

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 31 bře 2006 09:56

O trigger fingeru sem dost uvazoval spatny to bejt nemusi, ale zjistil sem ze je to celkem zbytecny, ze si vystacim s midi masterem. Spatna investice to urcite neni......Mozna budoucnost....
....:::: DJ Dave ::::....

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 31 bře 2006 09:59

A co ty novy M-audio Axiom? Osbne mam na 25 spadeno. Ma syce jen 8 padu, ale stejne nejsem chobotnice, tak co...

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 31 bře 2006 10:01

tankista píše:A co ty novy M-audio Axiom? Osbne mam na 25 spadeno. Ma syce jen 8 padu, ale stejne nejsem chobotnice, tak co...
Ty jo to vidim poprvi no spatne to rozhodne nevypada... Nevite o tom nekdo neco bliz? Zkusenosti atd??
....:::: DJ Dave ::::....

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 31 bře 2006 10:02

ja triskam do padu 8) ale na klavesnici to taky jde i kdyz pri vetsi rychlosti se clovek obcas sekne a ma pak v tom bordel, taky nevychytas silu uderu a slozitejsi brejky proste nedas, obcas si pomuzu snizenim BPM, mam ale docela rad step sekvencer ve FL, je to rychly a daj se tam udelat silenosti ktery nezahraje nidko :mrgreen:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 31 bře 2006 10:37

Ja taky myslim, ze staci klaviatura, ten zdvih a dynamiku beru spis jako vyhodu pro zivost, nez komplikaci presnosti. Presnost pak jde zvysit jednoduse tim, ze nahravas pri snizenem tempu o kvantizaci nemluve.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2006 11:54

takze ten korg je samozrejme microcontrol a jeho pady su sracka, pady triggerfingeru jakbysmet, skusal som v obchudku. ja som problem vyriesil k mojej nekonecnej spokojnosti najlacnejsim padom na trhu, co je millenium md70 za 120 euracov. nabuchat breaky palickami je oproti prstom nebe a dudy, snare drum flare a virbel klavesami nespravis... jedna zasadna nevyhoda milenia je ze vysiela napevno vsetky pady na jednom kanali (kazdy pad ma svoju notu), nejde to zmenit, cize si na to musite namapovat nejaky drumsampler a ak chcete pouzivat viac samplerov namiesto jedneho multi, tak treba kopypejstovat

fagaraš chalturščik
Příspěvky: 7
Registrován: 31 led 2006 14:50

pouzivam oboji

Příspěvek od fagaraš chalturščik » 31 bře 2006 12:07

pouzivam oboji... pokud jde ale o přechody, vemu midi pady a palicky + vypnu kvantizaci :D

Mám taky dotaz: existuje samostatná něco jako midi šlapka - hrát kopák+virbl pravá+levá mě jako bubeníka, co je zvyklej na soupravu, nebaví...? Nevíte o nejakym hw?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2006 12:11

millenium ma dva vstupy na slapky, jednu na hajtku, ktoru ked podrzis tak prehodi notu na hihat pade (prepne sampel z otvorenej na zavretu). ak slapku ide pouzit hocaky sustain pedal, ovsem k tomu boli pribalene jake dve vesele plastove sracky :)

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 31 bře 2006 13:31

kexik: co je millenium?

Odpovědět