Rozhodl jsem se nahrát si pár písniček, ale nejbližší studio mám daleko a navíc musím ze začátku dost experimentovat, takže strávit tam desítky hodin za těžké peníze nechci, navíc ve studiu nahrávám nerad (byť doma nahrávané audio zdaleka není tolik kvalitní).
Zkrátka, mám k tomu ještě spoustu dalších důvodů, ale to není důležité

Bydlím v rodinném domě, ale nikde není místo na nahrávání (o akustice ani nemluvě) a já si potřebuju nahrát zpěv a kytaru. Takže to musím udělat na půdě

Odhlučňovat to asi není moc důležité, protože zpěv ani kytara nebude nějak extra hlasitý.
Mám na to obyčejný Behringer C1-U a normální NTB

Zkrátka, plánuju si na půdě postavit takovou kukáň 2x3 metry ze dřeva (spíš dřevotřísky) asi 1-2cm tlusté a tu zevnitř něčím akustiky upravit. Jak ale na to?
Jak říkám, není třeba to dělat zvukotěsné, nemám v domě sousedy, ale aby tam nebyla stejná akustika jako v koupelně.
Mám na to prdnout rockwool? Kolik cm by měl být silný? A co plata od vajíček? Často tady čtu, že je to fáma, a já se v tom prachvůbec nevyznám, takže nevím, nicméně slyšel jsem, že tím, že to má takový jehlanovitý profil, to netlumí, ale rozráží zvuk (tedy že se ten zvuk neodráží přímo zpět a nedělá to všelijakou neplechu či co).
Poradíte mi, prosím? A pokud to mám potáhnout tím rockwoolem, tak všude? Všude na zdech, i na stropě? Co podlaha? Stačí nějaký koberec, nebo jak to mám vyřešit?
Děkuji moc.
Edit: Mám ještě jeden dotaz. Když hraju na kytaru, strašně mi vadí ty pazvuky, vznikající při ježdění prstů po strunách. Je to nějaký zlozvyk plynoucí z čirého amatérismu (jsem samouk), nebo to dělá i vám? Vyřeší to struny s polokulatým, nebo plochým vinutím? Jaké s tím máte zkušenosti?