nahrávání syntezátorů a bicích modulů

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
slami
Příspěvky: 10
Registrován: 14 kvě 2007 11:21

nahrávání syntezátorů a bicích modulů

Příspěvek od slami » 14 kvě 2007 11:40

Mohl by mi prosím někdo vysvětlit následující?

Při nahrání hudebních nástrojů na živo, mi zní veškeré nástroje špičkově, včetně bicích. Když ale nahraji zvuk ze syntezátoru nebo bicího automatu, zvuk je zastřený, mdlý a celkově posunutý směrem dolu.
Je nějaká možnost jak se tomuto jevu vyvarovat? Jsem už z toho na mašli. Za jakýkoliv postřeh budu velice vděčný.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2007 11:44

napis , co si predstavujes pod pojmom "na zivo"

slami
Příspěvky: 10
Registrován: 14 kvě 2007 11:21

Příspěvek od slami » 14 kvě 2007 11:49

Nahravani na zivo: baskytara, kytara, bicí, zpev - vsechny skutečné zvuky

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 14 kvě 2007 11:49

na zivo bude asi jakoze zivej bubenik s fyzicky pritomnou bici soupravou snimanou mikrakama...
na ten sytnh/automat to je na tobe; pohrat si s jednotlivejma zvukama popr. zkousit jiny samply a pak eq, comp, verby...
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

slami
Příspěvky: 10
Registrován: 14 kvě 2007 11:21

Příspěvek od slami » 14 kvě 2007 11:55

přesně tak, živý bubeník s bicíma. Mam totiž problém, že sentezátor hraje skvěle, ale jakmile ho nahraju, tak je s věrností zvuku amen! Všechno je utlumené

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 kvě 2007 11:57

No tak asi zalezi cim to nahravas a taky kdyz to hraje nahlas tak se ti zda, ze to zni lip nez to ve skutecnosti zni...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2007 13:11

slami : jo .. napis cez co to nahravas ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 14 kvě 2007 14:46

nahravas to pres linku nebo z repraku mikrofonem... ala doors :)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 15:18

Dobre rozumiem, ze porovnavas nahravku zivej kapely s materialom zo syntaku ? A ze Ti vychadza ziva kapela lepsie, ako zvuky zo syntaku ? Vsak to je normalne, hlavne ak tam mas nastroje ako gitara, ktora zo syntaku nejde spravit. Ziva kapela ma uplne inu dynamiku, ako sa da spravit zo syntaku, co zase spravi velky rozdiel na vysledku...

Alebo skorej nerozumiem otazke ?

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 15:24

slami píše:přesně tak, živý bubeník s bicíma. Mam totiž problém, že sentezátor hraje skvěle, ale jakmile ho nahraju, tak je s věrností zvuku amen! Všechno je utlumené
Ak Ti to z toho syntaku hra dobre a zle je to az ked to nahras, tak je chyba v nahravani - mas nekvalitnu zvukovku / nahravas do zleho rozlisenia / mas nieco blbo nastavene na vystupe syntaku alebo nieco podobne.

Co to je za syntak / zkade to vlastne nahravas / do coho to nahravas ?

slami
Příspěvky: 10
Registrován: 14 kvě 2007 11:21

Příspěvek od slami » 14 kvě 2007 17:35

Syntak mám virus C, a zvukovku M-Audio za 4,500,- neni moc dobra, ale kdyz zvladla tak dobre nahrat nástroje na zivo, tak by nemel byt problem se syntezatorem, ne? Nahravaci rozliseni mam 44kh a 24bit hloubku. Propojene to mam ze syntaku rovnou na vstupy zvukovky-Jack.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 17:38

Cize hovoris o tom, ze ked ides zo syntaku na bedne, hra to dobre, ale ked ides zo syntaku do zvukovky, nahra sa to nahovno ? Urovne signalu su dobre ? Spravny typ vstupu pouzivas na zvukovke ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2007 18:00

to by mohol mat audiophile .. to ma len linkove vstupy .. tam by nemal byt ziadny problem .. 1:1 orignal s nahravkou ..

Kiwi
Příspěvky: 6
Registrován: 23 říj 2007 00:24

Příspěvek od Kiwi » 23 říj 2007 01:15

Nazdárek Muzikanti jsem tu nový tak přeně nevím kam otázku zařadit,ale určitě mi poradíte.Mám dilema jestli mám koupit viruse c nebo novýho Rolanda SH201 máte někdo s těmi to synt zkušenosti a mohl mi poradit.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 23 říj 2007 01:31

Kiwi píše:Nazdárek Muzikanti jsem tu nový tak přeně nevím kam otázku zařadit,ale určitě mi poradíte.Mám dilema jestli mám koupit viruse c nebo novýho Rolanda SH201 máte někdo s těmi to synt zkušenosti a mohl mi poradit.
Ani s jednim zkusenosti nemam, ale kdyz se kouknes na tohle video o sh-201
tak to neuskodi :) treba to pomuze v rozhodovani
http://www.youtube.com/watch?v=YALMNPCcaZ0

Odpovědět