New York komprese

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
biscuit
Příspěvky: 9534
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: New York komprese

Příspěvek od biscuit »

no jestli chapu brooklyna dobre, tak to myslel tak, ze nema rad, kdyz aplikuje master retezec a zjisti, ze je potreba (nebo by bylo nejlip) sahnout do mixu. postupem let, se k tomuhle taky dostavam. setri to cas i nervy.
k mastrovani v audio editoru me kdysi vlastne dohnala spis nouze o vykon procesoru, kdy uz jsem si nemohl dovolit na projekt zavesit mastr retezec. pak se z toho zvyku stala zelezna kosile, no a ted ji sundavam..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: New York komprese

Příspěvek od pavlii »

Mhm...já to tak nedělám, asi si myslím, že nemám proč :-D Ale to je prostě přístup, pohoda.

P.

biscuit
Příspěvky: 9534
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: New York komprese

Příspěvek od biscuit »

urcite je to i vec stylu (zanru)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: New York komprese

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:no jestli chapu brooklyna dobre, tak to myslel tak, ze nema rad, kdyz aplikuje master retezec a zjisti, ze je potreba (nebo by bylo nejlip) sahnout do mixu. postupem let, se k tomuhle taky dostavam. setri to cas i nervy.
k mastrovani v audio editoru me kdysi vlastne dohnala spis nouze o vykon procesoru, kdy uz jsem si nemohl dovolit na projekt zavesit mastr retezec. pak se z toho zvyku stala zelezna kosile, no a ted ji sundavam..
ani ne, myslel jsem to tak, ze mam rad rychlost prace v DAW, treba si udelam kopii stopy, jednu necham jako Mid, druhou jako Side, obcas nejaky bus, kam neco paralelne posilam atp. to nevim, jestli ve wavelabu jde (pracovat multitrackove, vytvaret si busy -- tipuju, ze ne. taky nevim, jak je to tam s HW insertama, ale to tipuju, ze by jit melo, co?). a vlastne mam jeste v jedny stope referencni skladby, prepinam si a zaroven sleduju analyzery na obou skladbach zaroven a tak dale. zase vec, co nevim, jak a jestli bych ve WL udelal.

biscuit
Příspěvky: 9534
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: New York komprese

Příspěvek od biscuit »

:-) ty jsi vzdycky jeste aspon o krok dal.. jak to delas? (ja vim, netravis tolik casu na ez :-) )

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: New York komprese

Příspěvek od pavlii »

Brooklyn / juanita juarez píše:
biscuit píše:no jestli chapu brooklyna dobre, tak to myslel tak, ze nema rad, kdyz aplikuje master retezec a zjisti, ze je potreba (nebo by bylo nejlip) sahnout do mixu. postupem let, se k tomuhle taky dostavam. setri to cas i nervy.
k mastrovani v audio editoru me kdysi vlastne dohnala spis nouze o vykon procesoru, kdy uz jsem si nemohl dovolit na projekt zavesit mastr retezec. pak se z toho zvyku stala zelezna kosile, no a ted ji sundavam..
ani ne, myslel jsem to tak, ze mam rad rychlost prace v DAW, treba si udelam kopii stopy, jednu necham jako Mid, druhou jako Side, obcas nejaky bus, kam neco paralelne posilam atp. to nevim, jestli ve wavelabu jde (pracovat multitrackove, vytvaret si busy -- tipuju, ze ne. taky nevim, jak je to tam s HW insertama, ale to tipuju, ze by jit melo, co?). a vlastne mam jeste v jedny stope referencni skladby, prepinam si a zaroven sleduju analyzery na obou skladbach zaroven a tak dale. zase vec, co nevim, jak a jestli bych ve WL udelal.
Prakticky všechno zmíněné ve WL jde taky (práce v Audio Montage), ale fakt je ten, že čím víc se práce pořád přibližuje míchání, tak tím míň to v něm je komfortní. Ale to je celkam nasnadě, je to prostě soft na něco jiného.

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4792
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: New York komprese

Příspěvek od Amorph »

Mam to stejne jako brooklyn. Jen je skoda, ze cubase pak nema nejakej rozumnej master export, ale s tim uz jsem se nejak naucil zit.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: New York komprese

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Amorph píše:Mam to stejne jako brooklyn. Jen je skoda, ze cubase pak nema nejakej rozumnej master export, ale s tim uz jsem se nejak naucil zit.
myslis export rovnou do image nebo dpp?

to jo...

mam pocit, ze zrovna tady sklonovany presonus studio one nejakou takovou masterovaci featuru ma.

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: New York komprese

Příspěvek od soimmo_two »

Studio One má všechno co tu píšeš. Nic z toho jsem ale zatím nezkoušel.
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4792
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: New York komprese

Příspěvek od Amorph »

Brooklyn: jj, proste ty zakladni veci co k tomu patri - cd track markery, cd text, kody, render image, atd. Ale obavam se, ze to proste steinberg do cubase neda nikdy, protoze to je ve wavelabu. Asi to Studio One budu muset vyzkouset:)

Jaroslav Hruska
Příspěvky: 3
Registrován: 16 srp 2016 13:54

Re: New York komprese

Příspěvek od Jaroslav Hruska »

Dobrý deň, prosím Vás mohli by ste mi vysvetlit paralelnu kompresiu? ( New York kompresiu)? Dakujem

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4792
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: New York komprese

Příspěvek od Amorph »

Jaroslav Hruska: z vedlejsiho vlakna jsem ten dotaz smazal, myslim, ze to staci zde. Princip paralelni komprese je celkem jednoduchy - signal se rozdeli do dvou cest, z toho jedna prochazi beze zmeny (dry) a druha se komprimuje (wet). Podle potreby se pak nastavi pomer mezi dry a wet. Obvykle pouziti je, ze dry slozka zachova transienty a wet simuzeme rozsmelcovat dle libosti:)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: New York komprese

Příspěvek od Stan »

Amorph popsal princip paralelni komprese. Pokud jsi tomu porozumel, tak prava NY komprese jde jeste o malinko dal tim ze pouziva za kompresorem EQ s 3dB shelf boost na 100 Hz a 10kHz, a aby mela grady tak se do ni primichava i trochu basy. Tim padem prochazi NYC cela rytmika.

EDIT:
Do kompresoru nemusis posilat vsechny stopy bicich ale staci jen kopak a virbl a pak pridat trochu basy. Muzes samozrejme poslat i zbytek stop ale rytmika skladby je vetsinou udavana trojici kopak-virbl-basa.

Kompresor: 10-12:1; rychly attack - pomalejsi release. Nezapomen gainem kompenzovat ztratu sily signalu tak aby original a kompresovany signal mely zhruba sejnou silu. Pak signal vmixujes k originalu.

Jaroslav Hruska
Příspěvky: 3
Registrován: 16 srp 2016 13:54

Re: New York komprese

Příspěvek od Jaroslav Hruska »

Dakujem :)

Odpovědět