Plugins na live zvučení do klubu (COMP/LIMIT/GATE)
Plugins na live zvučení do klubu (COMP/LIMIT/GATE)
Potřeboval bych poradit nějaké tipy na VST pluginy, které by nejlépe seděly na realtime úpravu pro účely zvučení v klubu (existuje vůbec něco navrženého pro tyto účely nebo mohu s klidem sáhnou po tom, co používám doma? Jde mi jen o to, zda-li jsem neminul něco zajimavého...
Jedná se hlavně o
COMPRESSOR/LIMITER/GATE.
Jedná se hlavně o
COMPRESSOR/LIMITER/GATE.
Ja ani nevim, co tam bude za zvukovku
(počítám jen 2x I/O, kolega mi včera volal ohledně plugins a já se ani nezeptal...). Jo, tak to je tak na MASTER a konec
Žádný šavle mixu s tím asi řešit nebudem... Holt finanční nuzota. Club a lidi sou moc fajn, proto chcem aspoň takhle nějak pomoc aby to bylo fajn pro všechny...

Naposledy upravil(a) delay dne 04 zář 2008 12:50, celkem upraveno 1 x.
No, vykaslat se na to nechceme, protoze PC a kabely nejsou problém... Spíš nějak můžeme dokázat, že jde udělat lepší zvuk a docílít tak nějaké investice... Ale my to budeme zvučit, není nikdo jinej kdo by to udělal (takže si to vlastně chceme i usnadnit trochu), ale kompressor s limiterem prostě chybí, to je snad jasný. A lepší PC než nic...
Re: Plugins na live zvučení do klubu (COMP/LIMIT/GATE)
Mit dva litry jdu do Alesisu 3630, ted ho nekdo na midi prodaval.delay píše:Potřeboval bych poradit nějaké tipy na VST pluginy, které by nejlépe seděly na realtime úpravu pro účely zvučení v klubu (existuje vůbec něco navrženého pro tyto účely nebo mohu s klidem sáhnou po tom, co používám doma? Jde mi jen o to, zda-li jsem neminul něco zajimavého...
Jedná se hlavně o
COMPRESSOR/LIMITER/GATE.
Ale to je imho jen moje libustka v hw.
Z pluginu.. mno docela dobry limiter obsahuji Waves.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

Acid: Nesjou dva litry 
Jinak, zvučíme klasickej klub, takže 90% produkce je živé hraní. Sice minimálně 50% zvuku jde z pódia ze samotné kapely, ale je co zvučit.
Ten comp se bude možná používat na kopák / snare nebo vocal, což je asi nejdůležitější. Já osobně jsem psal na master, pač bych tam rád umístil nějakej BrickWall komp nebo tak, protože právě zmiňovaní DJ's a podobně občas pošlou do mixu něco zvukově velice nepěkného až aparatuře ubližujícího
. Nebo stačí aby si kytarista nečekaně vytáhl kabel ze svého nástroje a LUP. Pokud se pluginy osvědčí, tak spíš vidím investici do nákupu vícestopé zvukovky...

Jinak, zvučíme klasickej klub, takže 90% produkce je živé hraní. Sice minimálně 50% zvuku jde z pódia ze samotné kapely, ale je co zvučit.
Ten comp se bude možná používat na kopák / snare nebo vocal, což je asi nejdůležitější. Já osobně jsem psal na master, pač bych tam rád umístil nějakej BrickWall komp nebo tak, protože právě zmiňovaní DJ's a podobně občas pošlou do mixu něco zvukově velice nepěkného až aparatuře ubližujícího

Naposledy upravil(a) delay dne 02 zář 2008 12:32, celkem upraveno 1 x.
Jsem zvědav, jak tahle akce dopadne. Zatím mi to ale přijde jako dost divoká idea. Myslím, že u živýho zvučení je důležitější, aby zvuk nekreslil už na šavli. I ten DJ když přehulí šavli, tak už na masteru nic nezachráníš.
Co se týče mojí zkušenosti, tak nastavení gatu je při zvučení strašně problematická záležitost, do toho bych se moc nepouštěl.
Co se týče mojí zkušenosti, tak nastavení gatu je při zvučení strašně problematická záležitost, do toho bych se moc nepouštěl.
Delay, v prvom rade by som zistil co je problem v tom klube, ze to nehra dobre, kompresor je nicenie zvuku a silou mocou ho tam davat nema vyznam. Ja by som to skor tipoval na zlu akustiku, pripadne lacne vybavenie.. a to bohuzial kompresorom/limiterom nijako nevyriesis.
My sme toto presne riesili v jednom bratislavskom klube a nedoriesili sme. Tak sme sa radsej na to vybodli, pretoze to nemalo cenu. Len to bralo cas a chut do prace. Napr problemom vo vacsine ba klubov je ten, ze tam nakupuju najsrackovejsiu aparaturu a chcu od toho zvuk lacousticu.. vysvetli to blbcom ze 100litrov na cely aparat nie je dost.
My sme toto presne riesili v jednom bratislavskom klube a nedoriesili sme. Tak sme sa radsej na to vybodli, pretoze to nemalo cenu. Len to bralo cas a chut do prace. Napr problemom vo vacsine ba klubov je ten, ze tam nakupuju najsrackovejsiu aparaturu a chcu od toho zvuk lacousticu.. vysvetli to blbcom ze 100litrov na cely aparat nie je dost.
Vasek: V případě že DJ produkuje zkreslenej sound, tak ho rád upozorním, že není v mé moci to napravit, ale nemusíme si ku*vit aparát.
Venti: Sorry, ale ikdyby byla akustika super (což není), ikdyby byly ideální mikrofony (nejsou) a aparatura (už vubec), tak třeba na kick potažmo snare bych ten komp stejně použil, lépe řečeno v kombinaci s jemným gatem, který to pěkně utáhne... Chceš mi tvrdit, že u zvukařů s nejlepším vybavením nenajdeš v racku comp/limit/gate? Asi těžko...
A krom toho sem zmínil Brick Wall jako ochranu, to má asi každej...
A nevim kolikrát to mám opakovat, ale klub není výdělečná organizace, jsme rádi, že vůbec mám na cesťák, když k nám přijede někdo známější...
Venti: Sorry, ale ikdyby byla akustika super (což není), ikdyby byly ideální mikrofony (nejsou) a aparatura (už vubec), tak třeba na kick potažmo snare bych ten komp stejně použil, lépe řečeno v kombinaci s jemným gatem, který to pěkně utáhne... Chceš mi tvrdit, že u zvukařů s nejlepším vybavením nenajdeš v racku comp/limit/gate? Asi těžko...
A krom toho sem zmínil Brick Wall jako ochranu, to má asi každej...
A nevim kolikrát to mám opakovat, ale klub není výdělečná organizace, jsme rádi, že vůbec mám na cesťák, když k nám přijede někdo známější...