Posouzení masteru jazz

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Drumer

Posouzení masteru jazz

Příspěvek od Drumer »

Ahoj,s triem+zpěvák jsme nahráli cd.Chci se zeptat na zvuk,jestli tam něco nevadí a tak,zajímá mě názor tady z fóra.Díky
http://leteckaposta.cz/317001118

Ivo
Moderátor

Re: Posouzení masteru jazz

Příspěvek od Ivo »

Připadá mi to všechno hodně na sobě namačkané na střed panorámy (nemá to prostor a hloubku) a ten reverb mi připadá trošku "privela" - jako by ho bylo moc a takový umělý ... hudba fajn

Drumer

Příspěvek od Drumer »

No tu panoramu jsme bohužel nějak zazdili a už to nejde roztáhnout,s tím hallem ještě uvidíme.Dík za názor!

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

me taky prijde prostor nejakej trochu uzkej a neprirozenej. Ale definice nastroju fajn. I kdyz mistama mi jeste prijde neco lehce neprirozeny, jakobych tam obcas zaslechnul nejaky fazovy posuny nebo problemy. Ale to jsou v podstate jen kosmeticky detaily, celkove to pusobi hodne dobre. Jo a verbu na vokalu asi moc. No a vlastne piano me trochu nesedi jak ma teziste ve vyssich stredech, cekal bych ho spis takovy zastrenejsi a jemnejsi. Bici se mi libi, k tem nemam vyhrady. Kontrabas taky v pohode.

vras

Příspěvek od vras »

Proc by neslo rozhodit panorama? Jak to bylo nahravano?

Drumer

Příspěvek od Drumer »

K míchačce se už bohužel vracet nejde,ty panoramy jsou zazděné při míchání,o tom víme,piano (NORD STAGE) vylezlo asi při masteringu,přidávaly se výšky,bylo to pod dekou.Zkoušel jsem ještě roztahovat stereo,ale moc to nejde,pak se to začíná rozfázovávat ještě více.S tím halem ještě něco uděláme,dík za analýzu,nemám odpovídající poslech na takové věci.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

souhlasim s ivem co se tyce zvuku, verb mi prijde ne neprijemnej, ale mam pocit, ze to dela takovy krehoulinky (mam pocit skorapky vajicka :-) ). stereo baze mi taky odpovida ivovymu popisu. snad jen na hudbu mam trosku jinej nazor. ne, ze by se mi to nelibilo, mam rad easy listening, ale snad te/vas neurazi, ze mi to prijde uz malinko dedkovsky :-) kazdopadne prednes i zpevak se mi libi. kerndla moc nemusim, ale tenhle druh nakraply barvy mam rad :-D

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Jasně,já mám taky radši modernější jazz,beebop,ale to cd si zaplatil zpěvák a aby se to prodávalo,tak tam jsou chytlavé songy :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

v zadnym pripade to neni kritika, chytlavejsi kvalitni hudbu nezavrhuju a dokonce i posloucham ;) vlastne me jen prekvapil ten "sound" protoze jsem cekal spis nejakej progress ;)
btw. poslech jsem ted ukazky co mate na bandzone.. kdybyste hrali v praze nekde, tak dej echo, rad si prijdu poslechnout, kdyz to bude ve vhodnej den ;)

Drumer

Příspěvek od Drumer »

ok,v pohodě :wink:
biscuit:ta kapela už neexistuje,tohle je jiná

Nino1MOTIF

Příspěvek od Nino1MOTIF »

Jedine co mi tam vadi je ten reverb, inak pohoda.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Prijemna hudba, dobre sa to pocuva, paci sa mi frazovanie spevaka... K tomu stereu sa asi nema uz moc vyznam vyjadrovat, kedze to uz asi nebudete prerabat.... Mne osobne este trochu vadi pomer bicich (hlavne cinely) ku ostatnym nastrojom. Ja osobne by som ich trochu viac schoval. Hlavne ta Crash-ka tam podla mna velmi trci a pri poslednom udere to skoro az zaboli. Ak uz nejdu robit nanovo pomery tak by som skusil v ramci masteringu trochu stiahnut na EQ nieco okolo 10-12kHz (ak to samzrejme nedokafre spev).

CliffhAnger

Příspěvek od CliffhAnger »

Nemám právo absolutně se k tomu vyjadřovat, ale co....každý má právo na názor:).....Jediné co mi vadí je piano na těch středovýškách jak bylo psáno výše v pasážích kde je zpěv...tam kde se nezpívá mi ta ostrost sedí, je to takový výraznější, ale při tom zpěvu by bylo vhodný podle mě ho trochu schovat/zjemnit...Jinak skvělá hudba

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Díky za postřehy!!Uvidíme co s tím ještě.

Tommy

Příspěvek od Tommy »

Mno, já bych řek, že se to docela povedlo. Úzký stereo, trochu divně znějící piáno, hoooodně reverbu na zpěvu, dyť to je jazzový trio jak vyšitý ze starejch dobrejch časů... Jediná kosmetická vada jsou pro tuhle koncepci ty dost uřvaný bicí (a la jazzové záznamy České televize), snare i plechy jsou na můj vkus navostřený (a reverbem se taky nešetřilo). Pokud jsem to správně pochopil, bylo to asi nahrávaný rovnou do dvou stop někde ve zkušebně (jinak si neumím představit, proč by to nešlo přemíchat). Pokud je to tak, je to dost pěkný a mnohá nízkorozpočtová studia by mohla takovej sound závidět. S nadhledem zahraný a zpěvák si může gratulovat k velmi příjemnému a stylovému projevu.
Jo - a je parádní, když si člověk může taky něco na tomhle fóru poslechnout. Ať to není jen teoretická debata. Jen houšť!

Odpovědět