Prostor v mixu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
303

Re: Prostor v mixu

Příspěvek od 303 »

Vasku myslim ze neni.Zanrova elektronica ma urcite svy pravidla bych rek .Uplne free nebo vic free je spis experimentalni elektronika ambientní nebo tereba vecy jako AmonTobin apod a mozna uplne free neni jako skoro nic 😀nebo nevim

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Jj, to je jasný. A asi i čím víc půjdeme k akustice a k myšlence, že je naším záměrem co nejvěrnější přenos zvuků z nástrojů až k uchu posluchače, tím míň čehokoliv kreativního má místo v mixu vůbec. Typicky u klasiky nebo orchestrů to dneska možná může bejt i o částečný dereverbaci víc než o nějakým prostorovým obarvování do plusovejch hodnot :-)

303: já bych řek, že je to víc o autorovi, než o žánru. Resp. čím víc někdo dbá na nějaký zařazení, tím víc se bude držet šablon. Naopak lidi, kterejm jsou škatule protivný půjdou vědomě okolo.

303

Příspěvek od 303 »

303: já bych řek, že je to víc o autorovi, než o žánru. Resp. čím víc někdo dbá na nějaký zařazení, tím víc se bude držet šablon. Naopak lidi, kterejm jsou škatule protivný půjdou vědomě okolo.
Stopro .
Jinak,bigbandy a symfo hudbu apod bych mozna nechal stranou ,…ale jasne .Jazzovy trio urcite nebudes polejvat vyrazným reverbem mozna nakym roomem v rozumnej mire .
Kdyztak zpet k bicim prosim jestli chce jeste nekdo reagovat na to .

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Pro 303: než jsem se sem dokopal, tak to tu vpodstatě zaznělo. Na rozdíl od reverbu, tak u delaye "jsem línej" :-D a zneužívám Dry/Wet prvku (jinak by delay patril do FX stopy přístupné přes send - bez debaty). Takže tímhle stylem si vyrobím zvuk + delay jak to chci a tuhle kombinaci posílám sendem to reverbu.

K bicím: zatím jsem nějak neměl potřebu reverbovat nic jiného než smíchanou sadu jako komplet.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 19 úno 2026 15:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Zajímavé téma.

Odpovědět