sE Reflexion Filter vs. jeho levnější bráška Project Studio
Re: sE Reflexion Filter vs. jeho levnější bráška Project Studio
Tak safa to bude mit predpokladam na krame, tudiz nejucinnejsi bude to vyzkouset ne? 

Je velký rozdíl mezi Airrock ND / HD? Nebo který používáte vy?
akusticky ziadny (?)Bacon píše:Je velký rozdíl mezi Airrock ND / HD? Nebo který používáte vy?
ND je lacnejsi, HD ma navyse lepsiu protipoziarnu vlastnost (?)
studoval som to davno, nepamatam presne, ale asi to bude tak
Na paravanek by mohlo byt taky zajimave koupit par kousku tohoto:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
Pripadne zkombinovat s Rockwoolem.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
Pripadne zkombinovat s Rockwoolem.
Mě právě zarazilo, že u ND píšou:

a u HD:s vyššími nároky na akustické vlastnosti.
A pohltivost uvádí jen u ND, takže v reálu nvm, ale asi to bude, jak říkášs nejvyššími nároky na akustické vlastnosti.

nene, HD menej absorbuje pod 150Hz...marian píše:akusticky ziadny (?)Bacon píše:Je velký rozdíl mezi Airrock ND / HD? Nebo který používáte vy?
ND je lacnejsi, HD ma navyse lepsiu protipoziarnu vlastnost (?)
studoval som to davno, nepamatam presne, ale asi to bude tak
Resit tleskani vs. zpev je IMHO naprosto irelevantni - odrazy jako odrazy. Mozna ale ten sE znevyhodnili mene vhodnym umistenim...Bedobus píše:Ked chce niekto nahravat tlieskanie tak prosim ale paravan je konstruovany na spev, resp. na akusticke nastroje
Odkud mas tohle info?kexik píše:nene, HD menej absorbuje pod 150Hz...
ND ma objemovou hmotnost (hustotu) cca 50kg/m3, kdezto HD asi 70 kg/m3 (rekl bych, ze to znamena normal/high density). Jeste se dela LD, kterej nejspis bude nekde kolem 30 kg/m3 (ale to jen hadam).
Selskym rozumem bych predpokladal, ze Airrock HD bude mit v oblasti pod 150 Hz naopak vyssi ucinnost - a u vyssich kmitoctu zas bude vice odrazet (narozdil od ND).
ja nie som citacny index. hladaj, tato informacia tu uz zaznela. ver mi ze je to tak, selsky rozum s tym nema co do cinenia. cim hustejsi material, tym horsie basynixx píše:Resit tleskani vs. zpev je IMHO naprosto irelevantni - odrazy jako odrazy. Mozna ale ten sE znevyhodnili mene vhodnym umistenim...Bedobus píše:Ked chce niekto nahravat tlieskanie tak prosim ale paravan je konstruovany na spev, resp. na akusticke nastroje
Odkud mas tohle info?kexik píše:nene, HD menej absorbuje pod 150Hz...
ND ma objemovou hmotnost (hustotu) cca 50kg/m3, kdezto HD asi 70 kg/m3 (rekl bych, ze to znamena normal/high density). Jeste se dela LD, kterej nejspis bude nekde kolem 30 kg/m3 (ale to jen hadam).
Selskym rozumem bych predpokladal, ze Airrock HD bude mit v oblasti pod 150 Hz naopak vyssi ucinnost - a u vyssich kmitoctu zas bude vice odrazet (narozdil od ND).
To nepochybně, ale dobrý monitory stojej od patnácti vejš a dobrý sluchátka seženeš za 7 000delay píše:Ideálně by to mělo být uplně opačně.get.hype píše: Jinak stejně jako Bacon, dělám 90% mixu a masteringu na sluchátkách, na monitorech jen občas zkontroluju jestli mi neutíkaj basy a tak.

Tak jsem udělal první kroky v tom, vyrobit si doma nějaký panely - koupil jsem si roušku a rukavice (stejně jsem musel do pracovních oděvů pro věci do práce
).
Potom načrtnu místo, kde budu mít mikrofon. Bude to totiž v rohu a stále nemám jasno, jestli udělat rohový panel, nebo dát 2 po stranách, nebo kombinaci.

Potom načrtnu místo, kde budu mít mikrofon. Bude to totiž v rohu a stále nemám jasno, jestli udělat rohový panel, nebo dát 2 po stranách, nebo kombinaci.
Pokud si dobře naposlocuháš v podstatě jakýkoli bedny (třeba od věže atd.) hrající dejme tomu 80Hz - 15kHz, tak na nich klidně můžeš míchat. Já mám se sluchátkama problém, že po docela krátké době mě unaví tak, že mi pak už všechno zní "dobře". Ale každý máme své postupy a je to asi individuální.
Yamaha NS-10 stojej 6k
(no pravda, jeste ten zesilovac k nim 

Jseš si jistej, že roh je ideální místo kam postavit mikrofon?Bacon píše:Tak jsem udělal první kroky v tom, vyrobit si doma nějaký panely - koupil jsem si roušku a rukavice (stejně jsem musel do pracovních oděvů pro věci do práce).
Jsem si jistej, že víceméně není, ale není zbytí. Respektive mikrofon nemusí mířit do rohu, on může mířit do ploché zdi, ale je to prostě v rohu místosti a jiná možnost nebude.
-
Když sem doma používal provizorní paravan na jedno krátké dotáčení vokálů, překvapilo mě, jak dobrej výsledek to mělo, když sem ho dal před mojí knihovnu z masivního dřeva, která má nepravidelnně rozmístěný police. Zpěvák stál zády ke knihovně. Na odrazy musí mít zákonitě přece vliv i to co je před mikrofonem, když tam bude holá zeď, tak od ní taky musí jít odrazy, a tyhle malý paravánky, o kterejch tu je řeč, řeší podle mě jen to největší zlo.