Srovnání beatu
Srovnání beatu
Potreboval bych poradit:mam kopakovou stopu,ktera strasne kulha s basou,neznate nejaky plugin nebo program,se kterym by se k ní dal srovnat?Díky moc,samozrejme jsem hledal,ale nic takového jsem nenasel.
Drumer: super to udelas pres ableton warping. Byt tebou tak si vložím do abletonu stopu bicích + stopu basy. Tam máš možnost ručně nasadit markery na skladbu / loop. Takže si omarkeruješ celou stopu bicích a pokud jede pravidelně a dobře basa tak stačí udat její tempo a první marker, který ukazuje na první takt. Potom se ti kopák bude automaticky dopočítávat a budou se zkracovat mezery a prodlužovat podle zvolenýho algoritmu (sou tam asi 4) tím docílíš toho, že ti vždy bude přesně sedět kopák s basou.
Je to živá muzika? Protože si myslím, že když to takhle krásně nasadíš, tak to bude znít mrtě mrtvě. Já živou muziku nedělám, takže nevím jak to vidí ostatní, ale podle mě se člověk nikdy nemůže trefit tak přesně jako PC a proto to taky nezní uměle.
Je to živá muzika? Protože si myslím, že když to takhle krásně nasadíš, tak to bude znít mrtě mrtvě. Já živou muziku nedělám, takže nevím jak to vidí ostatní, ale podle mě se člověk nikdy nemůže trefit tak přesně jako PC a proto to taky nezní uměle.
Drumer: ten ableton to srovna celkem pěkně, pak by sis vyjel jen tu jednu stopu a bylo by
. Ale ručně to máš rychlejší, pokud neumíš v albetonu pracovat a navíc se bojím toho, aby tam nebyl při exportu nějaký processing tzn. změna ve finále charakteru toho zvuku z abletonu. já v tom mixuju radiový pořad a mam ten pocit, že to neblahý vliv, ty songy co tím proženu mají ve výsledku jiný zvuk. Ale ono by to chtělo zkusi vyexportovat 1 : 1 a testnout, zda tam bude nějaký rozdíl.
Drumer - dobre, ale nemas kopak aj v presluchoch ? ked mas bicie napriklad v 8 stopach, tak aj ked vypnes kopakovu stopu, ten kopak Ti tam nejakym sposobom zostane hrat zo zvysnych stop, nie ? ako da sa do istej miery posuvat, ale nie vzdy to zneje dobre a niekedy z toho zostane zvlastny gulas - hlavny poposuvany kopak + povodne presluchove zvysky stareho kopaku... aspon take skusenosti mam ja.
2Wohma: Nejsem odbornik zrovna na nahravani bici :c), ale rikam si, ze ta cesta orezani spodnich frekvenci by docela sla pouzit ne? Hajtky stejne spodek nemaji, otazkou je, co TomTomy a snarky, aby to neznelo opravdu hodne oklestene a neprirozene. Navic pokud mu pokulhava kopak, tak nepokulhava mu i zbytek bycich pokud ma ten bubenik trosku srovnane, to co hraje?