Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Fillippos » 22 lis 2012 12:26

Přesně - Reaper, free VST, Windows - levné a dobré řešení pro tvé účely. Nic neprofesionálního v tom nevidím. :wink: Profesionalita je dána speněženými výsledky a tyto nástroje ti to rozhodně umožní stejně jako ty o desítky tisíc dražší. Je to hlavně o know-how.. a o uších. Jestli chceš, prodávám A7 za 14.000,- RME je dobrá zvuková karta, ale stejně tak jsou dobré i levnější M-Audio Profire, Lexicony apod. Tam se člověk může chvíli bít s hůř napsanými drivery a koncepcí routingu (někdy mi nervama málem vypadaly vlasy, ale už svoji Profire znám a málokdy mě překvapí mrcha), ale co se zvuku týče, nevidím mezi nimi zase tak veliký rozdíl. Mikrofony si pořiď dva, stereo je fajn věc. :) Když jsem kdesi poslouchal mikrofonní testy, tohle se mi hodně líbilo - http://www.thomann.de/cz/oktava_mk_102_ ... _black.htm

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od delay » 22 lis 2012 12:53

Fillippos píše:RME je dobrá zvuková karta, ale stejně tak jsou dobré i levnější M-Audio Profire, Lexicony apod.[/url]
Hele, možná při použítí SPDIF nebo linky se to tak může jevit, ale v preampech bude rozdíl dost markantní.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Fillippos » 22 lis 2012 12:57

Hm a jaký rozdíl přesně? Profire preampy si hromada lidí ve světě hodně chválí.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od delay » 22 lis 2012 13:46

Na to ti neumím přesně odpovědět, vycházím pouze z určitých vlastních zkušeností (měl jsem asi 4 zvukovky, a minimálně 6 různejch preampů, včetně externích) bavíme se především o nuancích, který nemusej bejt patrný při porovnávání jedný stopy, ale mohou být znatelný při kumulativních procesech, dále jde o celistvost signálu, o to, jak se chová při ekvalizaci, dynamických úpravách, jak zní s dozvukovým procesorem atd. Pro někoho nepodstatná věc, pro jiného zásadní...

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od lottewerther » 22 lis 2012 15:04

Taky se přimlouvám za Reaper (plus prověřený freeware) + lepší mikrofon a akustika místnosti. V Cubase jsem dělal deset let, mám ho rád, ale s tímhle rozpočtem je to zbytečnej luxus, který ti oproti Reaperu nic podstatného nepřinese.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2012 16:10

delay píše:Na to ti neumím přesně odpovědět, vycházím pouze z určitých vlastních zkušeností (měl jsem asi 4 zvukovky, a minimálně 6 různejch preampů, včetně externích) bavíme se především o nuancích, který nemusej bejt patrný při porovnávání jedný stopy, ale mohou být znatelný při kumulativních procesech, dále jde o celistvost signálu, o to, jak se chová při ekvalizaci, dynamických úpravách, jak zní s dozvukovým procesorem atd. Pro někoho nepodstatná věc, pro jiného zásadní...
Vítej do klubu, ale bacha na to, na tohle jsme s Amorphem už jednou dojeli (celkem nedávno) 8) takže radši moc neventilovat :-D

To jen tak na okraj.

P.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Fillippos » 22 lis 2012 17:11

No já bych tyhle nuance rád probral, slyšel názory, nebo se o nich alespoň něco dočetl, (nějaký odkaz), jelikož - když jsem kdesi četl, jak dopadl test studiových preampů od těch "nejhorších" po "nejlepší" , prováděný přes celý víkend renomovaými zvukaři a mistry v oboru, rozhodl jsem se tuhle otázku prozatím neřešit nebo ji alespoň ponechat na později. Test dopadl tak, že nikdo nepoznal nic. Všechny rozdíly byly natolik malé, že i ten papírově nejhorší preamp se některým zdál nejlepší.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2012 17:18

Založ klidně vlákno, ať to tu nebordelíme.

Jinak k tématu: co DSP jednotka integrovaná na kartě? Já osobně třeba bych se po zvukovce bez HW DSP nekoukal....

P.

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od lottewerther » 22 lis 2012 17:29

Proč? To vůbec nechápu. mě to naopak připadá jako balast, který to zařízení zbytečně prodražuje. Pro pár instancí něčeho, co mám v SW stejně v lepší kvalitě? Trochu znám Motu a měl jsem Konnekt - nikdy jsem tam ty DSPčka nepoužíval.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2012 17:49

na to aby si mohol spravit nejake odposluchove pomery , potrebujes DSP ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Fillippos » 22 lis 2012 17:56

Myslím že měli namysli reverby, delaye, eq, apod..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2012 17:58

prave naopak .. urcite mali na mysli zero latency monitoring ..

CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od CliffhAnger » 22 lis 2012 20:35

Jasne, direct monitoring s efektama je cajk, ale kdyby poridil treba od RME AIO kartu a nastavil si buffer na 32samplů, tak by to sotva poznal. Nebo snad jo? :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2012 20:38

ja neviem .. ja som vzdy pouzivam buffer na 1024 samplov .. A radsej mam HW monitoring ..

Uživatelský avatar
Darce
Příspěvky: 106
Registrován: 30 črc 2009 12:49

Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý

Příspěvek od Darce » 23 lis 2012 08:06

Ty adamy bych bral hned děkuji za nabídku ale ještě ty finance nemám. Jibak myslíte že v tom reaperu budetěžké se naučit? Děkuji za každou radu
E - MU 0404 USB, HSMW001, AKG 400, Akai mpd 18, Mackie MR-8, Samsung sync master 2243 24", Asus 3800, 2GB Ram,.... http://www.bandzone.cz/darceanddjkpe nebo http://www.myspace.com/mcdarce

Odpovědět