Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý
Re: Studio do rozpočtu cca 60 tisíc. pokročilý
Přesně - Reaper, free VST, Windows - levné a dobré řešení pro tvé účely. Nic neprofesionálního v tom nevidím.
Profesionalita je dána speněženými výsledky a tyto nástroje ti to rozhodně umožní stejně jako ty o desítky tisíc dražší. Je to hlavně o know-how.. a o uších. Jestli chceš, prodávám A7 za 14.000,- RME je dobrá zvuková karta, ale stejně tak jsou dobré i levnější M-Audio Profire, Lexicony apod. Tam se člověk může chvíli bít s hůř napsanými drivery a koncepcí routingu (někdy mi nervama málem vypadaly vlasy, ale už svoji Profire znám a málokdy mě překvapí mrcha), ale co se zvuku týče, nevidím mezi nimi zase tak veliký rozdíl. Mikrofony si pořiď dva, stereo je fajn věc.
Když jsem kdesi poslouchal mikrofonní testy, tohle se mi hodně líbilo - http://www.thomann.de/cz/oktava_mk_102_ ... _black.htm
Hele, možná při použítí SPDIF nebo linky se to tak může jevit, ale v preampech bude rozdíl dost markantní.Fillippos píše:RME je dobrá zvuková karta, ale stejně tak jsou dobré i levnější M-Audio Profire, Lexicony apod.[/url]
Hm a jaký rozdíl přesně? Profire preampy si hromada lidí ve světě hodně chválí.
Na to ti neumím přesně odpovědět, vycházím pouze z určitých vlastních zkušeností (měl jsem asi 4 zvukovky, a minimálně 6 různejch preampů, včetně externích) bavíme se především o nuancích, který nemusej bejt patrný při porovnávání jedný stopy, ale mohou být znatelný při kumulativních procesech, dále jde o celistvost signálu, o to, jak se chová při ekvalizaci, dynamických úpravách, jak zní s dozvukovým procesorem atd. Pro někoho nepodstatná věc, pro jiného zásadní...
-
lottewerther
Taky se přimlouvám za Reaper (plus prověřený freeware) + lepší mikrofon a akustika místnosti. V Cubase jsem dělal deset let, mám ho rád, ale s tímhle rozpočtem je to zbytečnej luxus, který ti oproti Reaperu nic podstatného nepřinese.
Vítej do klubu, ale bacha na to, na tohle jsme s Amorphem už jednou dojeli (celkem nedávno)delay píše:Na to ti neumím přesně odpovědět, vycházím pouze z určitých vlastních zkušeností (měl jsem asi 4 zvukovky, a minimálně 6 různejch preampů, včetně externích) bavíme se především o nuancích, který nemusej bejt patrný při porovnávání jedný stopy, ale mohou být znatelný při kumulativních procesech, dále jde o celistvost signálu, o to, jak se chová při ekvalizaci, dynamických úpravách, jak zní s dozvukovým procesorem atd. Pro někoho nepodstatná věc, pro jiného zásadní...
To jen tak na okraj.
P.
No já bych tyhle nuance rád probral, slyšel názory, nebo se o nich alespoň něco dočetl, (nějaký odkaz), jelikož - když jsem kdesi četl, jak dopadl test studiových preampů od těch "nejhorších" po "nejlepší" , prováděný přes celý víkend renomovaými zvukaři a mistry v oboru, rozhodl jsem se tuhle otázku prozatím neřešit nebo ji alespoň ponechat na později. Test dopadl tak, že nikdo nepoznal nic. Všechny rozdíly byly natolik malé, že i ten papírově nejhorší preamp se některým zdál nejlepší.
Založ klidně vlákno, ať to tu nebordelíme.
Jinak k tématu: co DSP jednotka integrovaná na kartě? Já osobně třeba bych se po zvukovce bez HW DSP nekoukal....
P.
Jinak k tématu: co DSP jednotka integrovaná na kartě? Já osobně třeba bych se po zvukovce bez HW DSP nekoukal....
P.
-
lottewerther
Proč? To vůbec nechápu. mě to naopak připadá jako balast, který to zařízení zbytečně prodražuje. Pro pár instancí něčeho, co mám v SW stejně v lepší kvalitě? Trochu znám Motu a měl jsem Konnekt - nikdy jsem tam ty DSPčka nepoužíval.
na to aby si mohol spravit nejake odposluchove pomery , potrebujes DSP ..
Myslím že měli namysli reverby, delaye, eq, apod..
prave naopak .. urcite mali na mysli zero latency monitoring ..
-
CliffhAnger
Jasne, direct monitoring s efektama je cajk, ale kdyby poridil treba od RME AIO kartu a nastavil si buffer na 32samplů, tak by to sotva poznal. Nebo snad jo? 
ja neviem .. ja som vzdy pouzivam buffer na 1024 samplov .. A radsej mam HW monitoring ..
Ty adamy bych bral hned děkuji za nabídku ale ještě ty finance nemám. Jibak myslíte že v tom reaperu budetěžké se naučit? Děkuji za každou radu
E - MU 0404 USB, HSMW001, AKG 400, Akai mpd 18, Mackie MR-8, Samsung sync master 2243 24", Asus 3800, 2GB Ram,.... http://www.bandzone.cz/darceanddjkpe nebo http://www.myspace.com/mcdarce