Subjektivní pocit silnějších basů při 1 reproduktoru
ak ma jeden z kablov prehodene koliky 2 a 3, alebo pouzivas kable nesym-sym a su inak zapojene, mas prehodene fazy. v tom pripade mozes rovno zacat miesat vsetko co si doteraz vyrobil, odznova, pac to bude na pendrek, ako sa v cehach vravi :)SadLuck píše:Teď na to koukám, mam tam pořád ten starej provizorní (Proel) na jednom.. vyměnim...
jinak sommer cable CS06 2,5 m
Podívám se na to hned jak odmaturuju, zatim musim řešit věci jako je ČJ, ZSV, AJ, NJ... jak to bude, zkusim kabely a dám vědět.. Každopádně s tim mícháním si mě skutečně velmi potěšilkexik píše:ak ma jeden z kablov prehodene koliky 2 a 3, alebo pouzivas kable nesym-sym a su inak zapojene, mas prehodene fazy. v tom pripade mozes rovno zacat miesat vsetko co si doteraz vyrobil, odznova, pac to bude na pendrek, ako sa v cehach vravi

este mozes skusit postavit mikrofon tam kde mas hlavu, odmerat jeden reprak, potom druhy, hodit to do nejakeho softu co vie spravit frekvencnu analyzu
ak budu obe charakteristiky cca podobne tak to mas asi prefazovane alebo sa ti to zda
ak budu obe charakteristiky cca podobne tak to mas asi prefazovane alebo sa ti to zda

http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII
No, jenze pokud to dela akustika, tak to takhle nezjisti. Spis bych zkusil pustit neco mono, vzit dva mikrofony, strcit je rovnou pred reproduktory a obe nahrany stopy pak secist. Pokud mas u jednoho repraku otocenou fazi, vysledna stopa bude obsahovat jen maly zbytky signalu.Deekay píše:este mozes skusit postavit mikrofon tam kde mas hlavu, odmerat jeden reprak, potom druhy, hodit to do nejakeho softu co vie spravit frekvencnu analyzu
ohohooo... v anechoickej komore, nanajvys... v beznej izbe mas skoro difuzne podmienkyKermitak píše:No, jenze pokud to dela akustika, tak to takhle nezjisti. Spis bych zkusil pustit neco mono, vzit dva mikrofony, strcit je rovnou pred reproduktory a obe nahrany stopy pak secist. Pokud mas u jednoho repraku otocenou fazi, vysledna stopa bude obsahovat jen maly zbytky signalu.Deekay píše:este mozes skusit postavit mikrofon tam kde mas hlavu, odmerat jeden reprak, potom druhy, hodit to do nejakeho softu co vie spravit frekvencnu analyzu
ak budu obe charakteristiky cca podobne tak to mas asi prefazovane alebo sa ti to zda :D
ja davam jednoduchsi test do placu: otoc si na jednom kanali lubovolnej muziky fazu, ak efekt zanikne, mas prehodenu fazu na jednej bedni
horsie bude detekovat ten pripad ze jeden monitor ma prehodenu fazu len na basaku

Tak teď skutečně čumim.... po 3/4 roce fungování jsem vyměnil ten kabel... a .. heh.. line se z toho úplně jinej zvuk

Problém teď bude, že se mi najednou zdá všechno děsivě přebasený, protože jsem 3/4 roku mixoval na.. no... fuj