Subjektivní pocit silnějších basů při 1 reproduktoru

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 28 kvě 2008 19:07

Teď na to koukám, mam tam pořád ten starej provizorní (Proel) na jednom.. vyměnim...

jinak sommer cable CS06 2,5 m

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 kvě 2008 20:17

SadLuck píše:Teď na to koukám, mam tam pořád ten starej provizorní (Proel) na jednom.. vyměnim...

jinak sommer cable CS06 2,5 m
ak ma jeden z kablov prehodene koliky 2 a 3, alebo pouzivas kable nesym-sym a su inak zapojene, mas prehodene fazy. v tom pripade mozes rovno zacat miesat vsetko co si doteraz vyrobil, odznova, pac to bude na pendrek, ako sa v cehach vravi :)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 28 kvě 2008 20:19

kexik: Ty umis potesit :D

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 28 kvě 2008 21:25

Kdyz to nebudou kabely, tak bych si tipnul na vliv akustiky mistnosti.
Par pytlu s Rockwoolem by to melo vyresit.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 28 kvě 2008 22:18

kexik píše:ak ma jeden z kablov prehodene koliky 2 a 3, alebo pouzivas kable nesym-sym a su inak zapojene, mas prehodene fazy. v tom pripade mozes rovno zacat miesat vsetko co si doteraz vyrobil, odznova, pac to bude na pendrek, ako sa v cehach vravi :)
Podívám se na to hned jak odmaturuju, zatim musim řešit věci jako je ČJ, ZSV, AJ, NJ... jak to bude, zkusim kabely a dám vědět.. Každopádně s tim mícháním si mě skutečně velmi potěšil :D

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 28 kvě 2008 22:19

fova píše:Kdyz to nebudou kabely, tak bych si tipnul na vliv akustiky mistnosti.
Par pytlu s Rockwoolem by to melo vyresit.
Myslim, že priorita bude větší prostor, tady opravdu neni kam dát ani proužek rockwoolu :)

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 29 kvě 2008 00:00

este mozes skusit postavit mikrofon tam kde mas hlavu, odmerat jeden reprak, potom druhy, hodit to do nejakeho softu co vie spravit frekvencnu analyzu
ak budu obe charakteristiky cca podobne tak to mas asi prefazovane alebo sa ti to zda :D
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 kvě 2008 08:48

Room EQ Wizard

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 29 kvě 2008 09:00

zkus pustiti zvuk stridave do leve a prave bedny. Hraji obe stejne? Jestli ne, je to spatna symetrie umisteni. To ma pak velkej vliv na celkovej poslech.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 kvě 2008 12:24

Deekay píše:este mozes skusit postavit mikrofon tam kde mas hlavu, odmerat jeden reprak, potom druhy, hodit to do nejakeho softu co vie spravit frekvencnu analyzu
ak budu obe charakteristiky cca podobne tak to mas asi prefazovane alebo sa ti to zda :D
No, jenze pokud to dela akustika, tak to takhle nezjisti. Spis bych zkusil pustit neco mono, vzit dva mikrofony, strcit je rovnou pred reproduktory a obe nahrany stopy pak secist. Pokud mas u jednoho repraku otocenou fazi, vysledna stopa bude obsahovat jen maly zbytky signalu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2008 13:11

Kermitak píše:
Deekay píše:este mozes skusit postavit mikrofon tam kde mas hlavu, odmerat jeden reprak, potom druhy, hodit to do nejakeho softu co vie spravit frekvencnu analyzu
ak budu obe charakteristiky cca podobne tak to mas asi prefazovane alebo sa ti to zda :D
No, jenze pokud to dela akustika, tak to takhle nezjisti. Spis bych zkusil pustit neco mono, vzit dva mikrofony, strcit je rovnou pred reproduktory a obe nahrany stopy pak secist. Pokud mas u jednoho repraku otocenou fazi, vysledna stopa bude obsahovat jen maly zbytky signalu.
ohohooo... v anechoickej komore, nanajvys... v beznej izbe mas skoro difuzne podmienky
ja davam jednoduchsi test do placu: otoc si na jednom kanali lubovolnej muziky fazu, ak efekt zanikne, mas prehodenu fazu na jednej bedni
horsie bude detekovat ten pripad ze jeden monitor ma prehodenu fazu len na basaku

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 29 kvě 2008 13:13

Tak co nechat generovat jen nejakou frekvenci, kterou vyhybka hodi do basaku? Nakych 300Hz treba...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2008 13:17

to on nemusi pocut... ja by som napriklad poznal na prve pocutie, kde je problem, zvuk prehodenej fazy je dost lahko identifikovatelny. ale tazko sa POPISUJE. tiez sa da pocut ze na vyskach je faza ok a na basoch nie... ale my tu potrebujeme vymysliet jednoznacnu diagnostiku

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 14 čer 2008 11:47

:shock: :shock: :shock: :shock:

Tak teď skutečně čumim.... po 3/4 roce fungování jsem vyměnil ten kabel... a .. heh.. line se z toho úplně jinej zvuk :? ... a silnější basy při jednom reproduktoru skutečně odpadly.. resp. PODSTATNĚ přitvrdily basy při stereu... PROBOHA VŽDYŤ TO BYL JEN JINEJ KABEL!!!!...

Problém teď bude, že se mi najednou zdá všechno děsivě přebasený, protože jsem 3/4 roku mixoval na.. no... fuj :)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 14 čer 2008 11:50

A teď si taky vzpomínám, že jsem prvních pár týdnů měl z těch repráků hrozně divnej pocit a to stereo mi nějak nesedělo.. no... ovšem zvyknul jsem si.. teď mě čeká opačná cesta...

Odpovědět