UAD - je to posun k profesionalite ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

UAD - je to posun k profesionalite ?

Příspěvek od Neural_I » 09 pro 2005 17:40

Uvodem, je mi jasne ze uz tady o UAD bylo asi uplne vsechno, nechci nikoho obtezovat vic nez je nezbytne nutny, staci mi par slov k veci.
Moje situace je takova, ze jsem se dostal do faze, kdy nastrojove i co se tyce prevodniku jsem na profi urovni, coz je supr protoze prace mam strasne moc a potrebuju makat na setupu kterej mi nebude hazet klacky pod nohy a omezovat me ve tvorbe a nebudu muset furt sledovat CPU, jenze od nastroju po prevodnik je to v pohode, ale pokud chci michat v pocitaci (a po mnoha diskuzich a svedeni krutyho vnitrniho boje jsem zavrhnul HW digimix kterej by tuhle otazku resil ale nejsou prachy), tak musim i kdyz dost nerad neco udelat s pocitacem, protoze to co mam je predpotopni hruza děs.

Procetl jsem nekolikrat tam i zpatky vsechny diskuze o UAD a Powercore, vyzkousel milion pluginu, ale narazim (a narazet budu) na omezeni compem, takze zvazuju abgrejd pocitace, nebo v prvni fazi koupi DSP karty.
protoze to tady uz bylo, otazky radim bodove a prosim nejake Vase rady, osobne vim ze neni nad to vyzkouset si to sam, ale tahle moznost neni.

1. - vyplati se vic koupit UAD, byt zakladni verzi a pak ji rozsirovat, nez zasadne abgrejdnout comp ? z hlediska toho, ze abgrejdlej comp za rok zastara a UAD bude pravdepodobne jeste nejakou dobu podporovana zalezitost a pluginova zakladna je zda se na slusne urovni ze by mi mohla vykrejt zakladni pozadavky na pluginy ve skladbe, potrebuju hlavne compresory a hodi se EQ a pripadne reverb, ale pouzivam spis SIR takze to neni podminkou, hlavne ty compresory, proto uvazuju o UAD

2. - jsou pluginy k UAD na takovy urovni ze bych tim vyrazne ziskal na kvalite mixu nez zvysenim vykonu compu a tim umoznenim provozu vice a lepsich "beznych" pluginu ? je treba pultec z UAD o dost lepsi nez pultec z URS ?

3. - muze na jedny karte bezet najednou treba 10 compresoru (stereo) a 10 EQ + nejaky ten zakladni reverb ? nebo to uz je treba na dve karty ?

4. - pokud pouziju na michacku napriklad kompletni sadu pluginu z UAD a ve druhy verzi kompletne jiny klasicky pluginy (sonalksis, URS, SIR...) bude vysledek u UAD o dost lepsi, pevnejsi a citelnejsi zvuk, nebo rozdil nebude za ty prachy stat ?

5. - jak si comp poradi s latenci ? zatezuje UAD nejak pocitac ? ulehci vyrazne CPU nebo je ulehceni min znat nez doufam ? (pustim kontakt 2 a par efektu na audiostopy a mam CPU na 80%, na tom se fakt neda delat (2GHz celeron))

nutno jeste dodat ze delam tvrdou elektroniku maximalne s kytarou, takze NEpotrebuju pluginy co umi perfektne klasicky nastroje, jde mi o pevny a citelny moderni sound v rozmezi od tanecni muziky po detmetal 8)
ceka me behem roku prace na 3 CD trech kapel kde funguju a kde bych vyrazne potreboval perfektni zvuk + dalsihafo dalsi prace, takze investice me nebude tolik bolet pokud bude mit danej efekt, bude mit ale UAD ten efekt kterej chci nebo si reknu ze sem vul ze to zas takovej rozdil neni ?
diky za odpovedi

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2005 17:53

2GHz celeron je predovsetkym sracka (najblbsie p4 jadro + maly cache ako bonus); ak si teraz v bode bud/alebo, imho najlepsie bude zacat upgrade, aby si VOBEC zvladol mix. nechcem tym povedat zeby bol UAD konina (tiez ho mam v planoch), len ze z hladiska priorit urcite upgrade.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 pro 2005 17:59

Presne. Kup si nejaky pekny dvoujadrovy Athlon, hodne pameti a pak uvidis, jestli ma smysl porizovat jeste UAD. Jinak o par efektech uz jsem slysel ze se dostavaji nad uroven tech v UAD (treba zrovna ten Pultec od URS) a myslim ze ta tendence bude pokracovat. Prece jen - oboji je jen sw...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 pro 2005 20:20

neural: nedokazu ti poradit, spis ti to este zkomplikuju... uad ma nove pack, kde za kredit do sady zahrnujes pluginy podle vlastniho uvazeni...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 pro 2005 20:26

jinak ne-dsp kompresory, ktery by mely stat za to, jsou tritone digital squeeze tone (jeste neni), urs kompresory (pro vst/au taky jeste nejsou), dobrej je prej voxengo marquis (venku je) nebo psp mastercomp (je venku)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 pro 2005 20:50

A co Sonalksis SV-315?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 09 pro 2005 22:37

hej borec - tady souhlas s Kexem .... 3g a nahoru - fsb 800 - sata + rejdovske pole /Tuhle konfiguraci jsem postav. na AMD a nemam problem i 20 stop plnych efektu /je nutne vse dobre sladit vcetne graf.karty - parkrat me to dobehlo ...... - a budes nekde jinde - Celeron je tou nejhorsi alternativou ......

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 pro 2005 00:23

ad marquis - jeste s nim asi poradne neumim, zda se mi ze dost zabarvuje...
ad sonalksis - tenhle me bavi, to je pro me stale cislo jedna

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 pro 2005 00:32

uad............. jedinej problem je PCI e

oproti "cistymu poci" ti UAD urcite pomuze, je otazka, jeslti vic nez novej procesor... pred dvema lety to bylo jinak

ty pluginy sou jiny... LA2A, 1176, Fairchild neni ekvivalentu, to je asi nedulezitejsi ze vseho

jako EQ mi pripada, ze po tom, co vylezly URS neni UAD zdaleka tak horkou bramborou, aspon pro me, aspon do ty doby, dokud neplatis celej balik URS, pak pro me vyhrava precision EQ.

pokud ty veci, co michas nejsou dostatecne dobry... UAD ti rozhodne nepomuze do "nebe"... je to subtilni svym zpusobem. LA2A funguje na hlas a podobny uplne krasne, nemam potrebu moc premejslet o necem jinym (pokud to teda funguje a jakoze to funguje v 90%), zase fairchild mi funguje na vsechny bici veci, co nemam moc basu, na to je to fakt super...

abych pravdu rek, je to jenom rozsirena paleta, sice o to nejlepsi, co muzes ve svete pluginu mit, ale furt je to jenom dalsi moznost, nic vic, zadna spasa.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 10 pro 2005 10:01

mne pride trosku smiesna predstava ze ked si kupis uad tak nebudes musiet sledovat zatazenie cpu... NAOPAK teraz budes musiet sledovat okrem cpu aj dsp :)

a celeron 2ghz nebol nikdy vhodna volba na hudbu...

co sa tyka latencie tak niekde na fore som pastoval linku na soundonsound kde to vysvetlovali... s kazdym pouzitym efektom na stope to zdvojnasobuje latenciu... takze na realtime pouzivanie tieto dsp moc nie su... na mixovacku je to samozrejme ina vec...

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 10 pro 2005 15:51

Ja mam doma obe karty(UAD a Powercore)... a bez nich ani ranu...

Neco malo ti ty karty sezerou s CPU... Pustil jsem na plny kotel obe karty a sezralo to asi 15% CPU.

Jinak vse napsal Matucha.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 10 pro 2005 21:59


Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 11 pro 2005 02:10

konecne bude k UAD masteringovy multiband
http://www.uaudio.com/products/software ... index.html
akorat cena je trochu neobvykla

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 pro 2005 10:12

diky za nazory, napred se teda zbavim celerona a pak se uvidi, ten novej pack od UAD s moznosti vyberu pluginu se mi libi, asi bych sahnul po tom Fairchildu a LA2A a neco k tomu, ale nejdriv zahodim celerona, dik za nazory

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 12 pro 2005 13:39

co je to UAD?

Odpovědět