UAD - latence

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

UAD - latence

Příspěvek od Neural_I » 24 úno 2006 10:58

Mam jedinou a konkretni otazku, jakou paseku naseka UAD nasazena do soft systemu (konkretne cubase SX3) se svoji latenci ?
jak se UAD chova ? musi se latence dorovnavat nebo jak to vlastne funguje ?
je to vaznej problem ?
nekde sem cetl o nutnosti manualniho kompenzovani latence, jak prijdu na to o kolik ms mam kompenzovat ? to budu manualne prestavovat kompenzaci vzdycky kdyz se rozhodnu pridat nebo ubrat UAD plugin v mixu ???
dost me to zajima
diky

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 úno 2006 11:21

nasel sem tady ve forech cca tohle:

Funguje to tak, že když máš program s kompenzací latence (většina softů to dneska dělá), tak tam prostě vrzneš kartu a dál nic neřešíš, všechno si nastaví soft. Akorát ti celková latence systému naroste na dvojnásobek.

KDYZ MAM LATENCI 3ms MAM TEDA POCITAT cca S 6ms ???

"Na mix je to buřt, ale trošku mě ta latence vadí na synthy. Normálně mám 23ms a s UAD je to teda 46ms, což už je znát"

POUZIL BYCH TO NA MIX, SYNTHY SOFTOVY NEPOUZIVAM

jak moc me muze nasrat ta latence ? nemam rad veci na ktery furt narazim a pokazdy me nastvou, predstava ze bych zacal skladat novou skladbu a v prubehu skladani nasadil treba EQ a comp na basu a kopak atd a najednou mel latenci 50ms me desi, v tom pripade neni UAD nic pro me, co teda myslite ?

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 24 úno 2006 11:39

Pokud to použiješ až na mix, může ti být celá latence ukradená, protože se opravdu ve valné většině dnešních DAW (snad kromě ProTools LE) automaticky kompenzuje. Problém je pouze tehdy, pokud bys chtěl v reálném čase hrát na SW syntezátory, protože tam už by ti skutečně dvojnásobné zvýšení latence mohlo překážet.

Jak moc konkrétně tebe může ta latence nasrat opravdu netuším, ale třeba mě to prakticky vůbec nevadí, protože pluginy z UAD používám až při finálním míchání.

Saša

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 úno 2006 11:44

takze jestli to chapu spravne, kdyz mi cubase ukazuje 3ms a nasadim kartu UAD tak se ukaze treba 10ms (priklad) s tim, ze soft to dal automaticky kompenzuje, nebo treba s kazdym dalsim pluginem se latence zvysuje ?

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 24 úno 2006 11:56

Chápeš to správně. Nejsem na tohle zrovna odborník, ale nevšiml jsem si, že by latence nějak záležela na počtu UAD pluginů... Ale opakuju, používám to až v mixu a tam je mi to opravdu úplně jedno.

Saša

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 úno 2006 11:58

diky, pomohlo mi to, samozrejmne kdyz bnekdo jeste neco ze svy zkusenosti doda budu moc rad, furt mi tahle karta lezi v palici

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 úno 2006 12:29

no, podla mna by sa mala pri opakovanom pouziti pluginu latencia zvysovat az vtedy, ak sa pouziju dva pluginy v tom istom inzerte a nie hned za sebou (ten isty audio stream sa musi vratit do dsp este raz), pri roznych audio streamoch dsp snad pouzije cache, hadam teda nejaku ma, potazne ma viac adresovatelnych vstupov... ale mozno to chapem zle a je to dako inak a/alebo nie je system tak chytry

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 24 úno 2006 14:54


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 úno 2006 16:23

ten clanocek ale nehovori nic o tom, co sa deje ked efekty retazis, hlavne ked ich retazis vnutri dsp, a co sa deje ked bezis efekty paralelne, cize jeden track ma v inzerte UAD a druhy ma v inzerte UAD... na stranke UAD je tiez hovno, pravdaze...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 01 bře 2006 14:56

Odpověď jsem našel na Gearslutz:

The UAD latency is 2 x your buffer size for EVERY single instance of a plugin inserted.

PT LE has no ADC so you will need to do it by hand.

So for example if your buffer is 512 samples then 1 plugin would be 1024 samples , 2 inserted in series would be 2056 etc .

For other hosts with PDC this isnt an issue.

Hope this helps

GFX

FXpansion Audio UK Ltd

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 bře 2006 15:13

v cubase SX3 apod. softech by se to melo ale kompenzovat automaticky ne ? teda aspon doufam

nemate nejakou povedomost o ty novy chystany UAD na PCIe ? zajimalo by me dost jestli bude treba 10x nadupanejsi nez starenka UAD1 a bude bez latence nebo jak to bude ? kdy ze se ma objevit na trhu ? netusite nekdo ?

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 01 bře 2006 15:15

Neural_I
Hej, cubase to robi automaticky.
Bez latencie asi tazko.. nejaka bude asi furt ;)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 bře 2006 15:19

no jasne ze nejaka bude dycky, na stary karte sem mel asi 40ms, pak 6 a ted mam 1,5ms, casy se meni, takze doufam ze nova UAD bude v relaci do 5ti ms a ne nakej brutal, myslim ze s tim uz by dneska moc neuspeli.
bylo by super kdyby se dalo nasadit par zakladnich UAD pluginu do mixu uz pri skladani a nedelalo to bordel s latenci, grrrr, no nechame se asi teda prekvapit, jenom doufam ze se pak budou levne prodavat stary UADcka a naky tak aspon ctyri si pak koupim 8)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 bře 2006 15:34

neural: uvedom si co je latency compensation... to neni ze by ti cubase nejakym zazrakom scvrkol latenciu z 500ms na 5... on len oneskori ostatne audio, aby sedelo... ak mas na nejakom inserte efekt s latenciou 500ms, tak prehrava s rovnakym oneskorenim aj ostatne tracky, tot vsjo... samozrejme to je velka pomoc, inak by si tie latencie musel kompenzovat rucne a hlavne ich nejak merat... takze ak planujes hrat na midi keyboarde a pustat to realtime cez 10 UAD efektov, tak na to zabudni

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 01 bře 2006 15:40

je to presne jak pisete. Pred casem jsme zkousel hrat na kytaru pres Nigel a nedalo se, proste latence. Jinak ale na nahrane audio muzes v pohode i vice insertu. Bezne davam na kazdou druhou stopu Cambridge, za nej LA2A a pak jeste za ne klidne dalsi Cambridge.....a to uz je bufer na 1024( nekdy i vice ve finale, kdyz zvukarna nestiha). Zadna latence tam neni.

Odpovědět