VELVET MASTERING - pár audio ukázek

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 led 2007 15:22

No je to vec hodne neuchopitelna obcas.

Me pride dulezity si dat pozor na mono, energetickou vyvazenost a aby to hralo pekne (kupodivu)... to co s tim potom provede to ci ono radio uz vim ze uz tolik neovlivnim.

Jako jednou z veci, ktera v radiu muze dost pomrvit zvuk sou basy, kdyz sou z nejakyho duvodu spatne, tak to treba na CD muze hrat dobre, ale po vsech tech legracich v radiu ti to muze pumpovat jak svin.

Rozhodne se nevyplaci nic prekomprimovavat, jakoze potom uz z toho teda ani ty radiovy limitery nebudou moct nic vytlouct... to vetsinou dopadne jako takova oskliva uzka tenka vec... a este k tomu potichu.

Vetsina rad na toto tema zni, snazit se delat veci s co nejmin procesama a dobre hlavne uz od zacatku a ne dohanet nedostatky nejakejma extremnima EQ nebo kompresema saturacema excitacema...

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 11 led 2007 15:29

toť slovo PROROKA

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 11 led 2007 15:40

no vsechny skaldby se v radiu nejdriv stejne normalizujou do -6 dle peaku ne RMS
Naposledy upravil(a) carloff dne 11 led 2007 16:46, celkem upraveno 2 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 11 led 2007 16:40

Ivo : prijemne .. miestami sa dokonca zlepsili pomery nastrojov v mixe ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 led 2007 17:44

carloff... ty bys moh neco prozradit o praxi ceskyho rozhlasu, kdyz uz tam makas.

kazdopadne predpokladam, ze kazdy radio dela svoje veci... treba radio1 nic rozhodne neupravuje ;-)

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 11 led 2007 17:51

upravovat se musi ..je to standart v poustecim SW cartmasteru--pokud ti to jde z Cd nebo z neceho je vystup automaticky snizen na -6db
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 led 2007 00:03

schvalne se zeptam v r1. kazdopadne kdyz obcas ladim otcovi stanice v aute, slysim docela velky rozdily v hlasitosti mezi stanicema. i tady se mozna zavodi. v r1 taky dost zalezi na tom, jak moc si vytahnu savli na mixu (prekvapive). je tak mozny, ze kazdy moderatizator ma svoje idioRMS podle 'stylu michani'. ;]

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 12 led 2007 01:33

Carloff... no tim ze se vsechno snizi o -6dB tak to vlastne je ve vysledku uplne fuk, jestli si vsechno prehrajes na -6dB nebo 0dB nebo -24dB, ven poleze "to samy".

Juanita... jj o tom mluvim, kazdy radio je jiny, kazdy nastavuje jinej clovek, kazdy ma jinak levnou techniku...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 12 led 2007 09:21

no jasne...
jen proste -6 db a 48khz je standart
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 12 led 2007 10:20

;-) 48? to je moc hezky, takze voni to vsechno upsamplujou ;-) no... legrace

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 12 led 2007 12:26

jojo vsechno se upsampluje
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 12 led 2007 12:27

No, ale to není nic proti ničemu, ne?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 led 2007 12:52

preco sa to upsampluje? vysiela CRo na satelite?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 12 led 2007 12:59

macceba - purista by zaskripal zubama, protoze cdcka sou vsechny 44.1 a ten upsampling na 48 je vpodstate konina. Jestli maj na to dobrej algoritmus, ta to bude nakonec jedno (zvlast po tom FM kodovani a dekodovani). Asi de o nejakou systemovou zalezitost no.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 12 led 2007 13:17

ked to potom prejde FM modulaciou , je uplne jedno ci to upsampluju alebo nie ..

Odpovědět