vliv latence na mix
Re: vliv latence na mix
Poslední příspěvky, to už je pro mě hodně vysoká filozofie. Mám se co učit.... Čili, pokud zvukovku vyhodím z počítače a v Nuendu si vyexportuji projekt, bude zas výsledek jiný? A ještě se zeptám, realtime export se používám proč?
realtime export pouzivas , ked mas externe efekty/instrumenty ..
Začal jsme psát, že mi to technicky přijde jako nesmysl, ale pak mi došlo, že na tom něco být může (ale pak bych to klasifikoval jako ne-zcela-správnou-implementaci na straně DAW nejspíš). Audio buffer určuje svou velikostí latenci a vlastně je to o tom, jak velký kousek audio materiálu je v jednom okamžiku zpracováván. Ale při off-line renderování (což je dost většina renderování - pokud se nepoužívá nějaký outboard) je to čistě o matematice v DAW a audio buffer do toho vůbec nevstupuje (to je problém zvukovky - nikoli sumačních a efektových algoritmů).
Já zaznamenal jediný rozdíl, kterým je (zmiňuje to víceméně Brooklyn) časový posun automatizace, která mi přijde, že není (alespoň ne v té mé dřevní verzi Cubase) zahrnutá do latency-compensation větve, takže při větší latenci vzniká větší nepřesnost (akorát tady to obvykle nijak nevadí, nepoužívá-li člověk extrémní změny nějakého parametru, kde ten timing je potřeba). Já to zaznamenal při práci s delay efekty, kdy při záznamu automatizace bylo vše OK, ale při následném přehrání byl nájezd příslušného parametru opožděn - kupodivu o latenci
tak jsem tu automatizační část musel ručně poupravit, aby se to chovalo jak má.
P.
Já zaznamenal jediný rozdíl, kterým je (zmiňuje to víceméně Brooklyn) časový posun automatizace, která mi přijde, že není (alespoň ne v té mé dřevní verzi Cubase) zahrnutá do latency-compensation větve, takže při větší latenci vzniká větší nepřesnost (akorát tady to obvykle nijak nevadí, nepoužívá-li člověk extrémní změny nějakého parametru, kde ten timing je potřeba). Já to zaznamenal při práci s delay efekty, kdy při záznamu automatizace bylo vše OK, ale při následném přehrání byl nájezd příslušného parametru opožděn - kupodivu o latenci

P.
pavlii : ja som ale hovoril o offline rendrovani .. ze bol zavisly od velkosti buffru ..
Pytkin: jo to ukazuje na spatnou kompenzaci latnece na strane UAD. Ale nepausalizoval bych to a Dzirkovi bych s tim nemotal hlavu. Ta vec co pise Matucha s random efekty muze delat rozdil, ale vzhledem k tomu, ze jsou random, tak to asi nema smysl resit... Dzirka: proste bych rek, ze pokud neslysis rozdil, tak to neres.
jo iste .. len ja som rozdiel aj pocul .. preto o tom pisem ..
2Pytkin: ano, já vím. Jen jsem odpověď pojal jaksi trochu zeširoka (jak je mým zvykem, hehh...). Amorph je možná nejblíž; za mě platí znovu, že správně fungující systém musí off-line render udělat naprosto shodný bez ohledu na audio buffer, který s tím v daném mechanismu nemá co dělat. A jen bacha na to, že audio buffer a nativní latence plug-in modulů (hociakých) jsou dvě různé věci 
P.

P.
pavlii ; to co pises je logicke , a tiez som zil cely zivot v tom ze to tak je .. az realna situacia mi ukazala , ze to tak nemusi byt .. preco to tak bolo neviem .. vymenili sme zvukovku za RME a pouzivame velky buffer a uz to neriesime ..
Jasan. Někdy se holt na všechno nepřijde a nemá smysl se tím zabývat, pokud na aktuálním setupu není problém.
P.
P.