VST Vokalizer - nejake doporuceni?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 bře 2008 20:18

Me by fakt vazne zajimalo, jestli jsem takovy exot, ze jsem to doposud nepouzival a vsichni ostatni to pouzivate.
Mozna jsem tim o neco ochuzen, ale zatim nevim o co.
To neni vtip ani ironie.

Ke zpevakum mam takovy pristup, ze kdo zpiva falesne a neni to dostatecne na urovni, tak toho si proste nepozvu na nahravani.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2008 20:20

fova : pockaj . jedna vec je doladovanie hlasu .. druha vec je harmonizer , ktory ti vyraba druhe, tretie , stvrte hlasy .. dalsia vec je vokoder ..

neni vsetko len o ladeni spevu ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 bře 2008 20:22

Druhe a dalsi hlasy si proste zazpivame. Holt mam stesti na lidi, kteri to umi.

Co dela vokoder?
Zmena barvy hlasu? Treba roboticky hlas?
No dejme tomu, ze to bych mozna vyuzil.

U vas v praci tyhle softy Pytkine pouzivate?

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 05 bře 2008 20:25

kexik píše:upman: decabuddy znie dost ako parta buzerantututu ;0
aby si to neprehnal :)
Heheh .. Popravde, me se z nej nepodarilo dostat ani to. A vubec vsechny harmonizery znej hrozne, ale jde o to co s tim clovek chce.
Jinak ja osobne jsem tez zastance cisteho hlasu a na nej pouze reverb/delay v pozadovanem mnozstvi .. Obcas pouziji Tune, ale to jen pokud delam napr. remix a chci zmenit melodii. No a vokoder je samozrejme dobra zabava _)
Naposledy upravil(a) Vey dne 05 bře 2008 20:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2008 20:27

fova : na vokoder sa vykasli .. to nevyuzijes .. Resp. do tvojej akustickej hudby by sa hodil vokoder ? :)

V praci samozrejme ladime , ked treba .. pri spotoch sem tam pouzivame Voice modeler , ked treba upravit hlas .. ale to malo kedy .. skor na dake efekty .. "martanov" a podobne ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 bře 2008 20:28

A co tedy dela vokoder? Jsem v tomhle lama.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2008 20:32

fova : vocoder robi to , ze jeden signal moduluje druhy .. typicky hlas moduluje syntakovy zdroj .. cize dajme tomu chutis dake kilo na syntaku a rozpravas do mikrofonu .. prechytavas akordy a akoby to spieva ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 bře 2008 20:33

Diky.

A omlouvam se, ze jsem se takhle naboural upmanovi do tematu ;-)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 05 bře 2008 22:28

No nemusis se omlouvat :) po pravde receno jsem v tom sam nemel jasno, takze vim napr. ze harmonizer je presne to, co sem potreboval - muzu zpivat (no uz sem par desitek let od Staska nezpival, chce to s tim neco udelat) a se mnou jede neco jako zpivajici baba. Kdyz se to vyladi, dava to celkem zajimavy zvuk.

Ja to chtel ciste kvuli kecani do par svych kousku - ovsem to, ze sem si hral s Harmonizerem mi pomohlo konecne vyladit zvukovku a mic, takze nakonec sem zabil 2 mouchy jednou ranou. Kazdopadne je to fakt sranda, ulitl sem si na tom i se zenou - svuj hlas, se mnou virtualni rostenka a jeji hlas a s nim virtualni cernoch. A do toho Skakal pes, proste sranda.

Jinak souhlasim, kdo neumi zpivat nema u micu co delat...

Kazdopadne diky vsem a) za doporuceni, b) za vysvetleni co je co :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr » 06 bře 2008 12:17

Tohle téma se zrovna hodí k tomu co teďka řeším. Myslíte,že má smysl dát na celou stopu zpěvákovi intonátor, kterej by průběžně dolaďoval nepatrný odchylky nebo spíše ladit v úsecích kdy mu to tzv. trochu ujede? Jak to kdo dělá? Pytkin.... Nebo je nejakej plugin,kterej by to zvladl udelat tak,ze ho jen proste zavesim, nastavim a udela to tak,aby to dolaďování nebylo slyšet? Zdůrazňuju,že zpěvák je solidní,jde spíš jen o drobný chybky (nakej ctvrt ton sem tam). Zkoušel jsem Antares autotune, nejak se mi to s nim nedarilo.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 06 bře 2008 12:22

Antares Autotune sem taky zkousel a je super videt, jak zpivam falesne :( ty kraso takovy odchylky
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr » 06 bře 2008 12:48

upman píše:Antares Autotune sem taky zkousel a je super videt, jak zpivam falesne :( ty kraso takovy odchylky
A jak ti znel vysledek? Byl by pouzitelnej tak,aby posluchac nepoznal,ze je to doladene? Jde mi ciste o vokální nahrávku bez hudby. Je jasny,ze pokud zpev je tragedie,tak to bude slyset vzdycky...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 06 bře 2008 12:57

no podle me, ciste pro vokalni nahravku, to chce asi umet s tim poradne delat, vyladit si to. I s mym falesnym (rozumej neudrzim stejny ton dlouho, hlas mi kolisa) to delalo divy, ze kdyz sem zpival pres ten tool, tak sem ani nepoznal, ze sem to ja....

Pokud jde ale ciste o vokal, tak je asi lepsi to neprznit nejakym vst, kdyz tak pouzit HW masinu. Pokud mas dobryho zpevaka, tak to bude lepsi bez toho.

Vseobecne, pokud zpiva spis rytmickou pasaz, tak bych harmonizer pouzival, ale pokud tahle dlouhe tony z lidovky, tak spis ne.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 06 bře 2008 13:24

ksr: idealni je doladit kazdy usek zvlast, ale Antares autotune to zvlada celkem dobre i automaticky. U ty automatiky ale samozrejme nesmi byt dlouha odchylka vetsi nez ctvrt tonu, jinak to soupne vedle. Bez automatiky si vzdycky vyberes, k jakymu tonu, nebo stupnici chces doladovat a tam fungujou i vetsi tolerance, ale je to treba nastavit pro jednotlivy casti skladby zvlast podle harmonie. Dobry postup je, projizdet stopu s automatikou a kde se ukaze velka nebo slysitelna odchylka, tak seknout, kus doladit s manulanim nastavenim - nastavis si kam chces presne doladit a jak rychle to muze ohybat ton a nakonec to spojit se zbytkem stopy crossfejdama. Tak se da i z hodne mimozniho hlasu udelat slusne intonujici, ale je to dost rucni prace.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 bře 2008 13:30

ksr : ale ak ide len o spev bez hudby , tak by som ho mozno neladil .. na cely track si to neviem uplne dobre predstavit .. ono zavisi aj , ci to je live alebo studio .. na studiu sa to aj tak striha a lepsie je snazit sa naspievat co najlepsie .. ak uz lepsie nejde , autotune na celej nahravke by mohol fungovat .. pri live sa to musi ladit postupne .. tam sa prespievat nic neda .. leda vsetko ..

Odpovědět