Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od Pytkin » 31 bře 2015 01:33

tak ta DM1000 by bol dobry kauf , podla mna ..

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od msmucr » 31 bře 2015 02:17

markuc píše:A že tu nikdo nezmiňuje kritérium č.1 - zvuk ..

02 jsem měl a s 01 jsem léta dělal. Tady se jedná o rozdíl kategorií, 02 hraje fakt o poznání líp. To, jak se propojí s PC, je už jedno, převodníky a preampy budeš používat z pultu, tam je to podstatný.
Nebyl bych si tak jistý porovnáním, původní 02R (byť revidované verze) a 01V96. 01V96 přišla daleko později, uvnitř to má blíž k 02R96 nebo DMkům.
Oproti původní 02 jiné převodníky, lepší odstupy, zkreslení, přeslechy mezi kanály.. a taky architekturu DSP, líp hrající korekce atp.
Alespoň podle mě, původní 02 znám někdy z konce devadesátých let, pak jsem pracoval asi 4 roky na DM2000 a na ty malé 01V96 jsem narazil porůznu ve studiích, nebo taky živé zvučení menších akcí.. než to vcelku vydrtil Presonus ;)
Pytkin píše:tak ta DM1000 by bol dobry kauf , podla mna ..
Tak to jsem psal taky :).. ale jestli už má Giom doma tu 01V96, tak asi není co řešit.

Michal

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 31 bře 2015 05:06

Myslím , že už keď mám tú 01V96 VCM , tak snáď mi spraví ešte službu aj pri nahrávaní . Na hraní s kapelou slúžila vynikajúco aj keď viem že sú to diametrálne odlišné záležitosti . Vrážať v tomto prípade prachy do DM1000 je zbytočné a po všetkých názoroch aj na 02r si myslím že nejdem špekulovať a využijem to co mám , akurát dokúpim zvukovku. Tu mám ešte dilemu či ísť do 8,alebo 16 kanálov ( v rámci budúcnosti ) ...??? No neviem

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od markuc » 31 bře 2015 13:05

msmurc : tímhle si tedy fakt jistý jsem, 02 vůbec nemá ty podivný artefakty levnejch digitálů, to zkreslení na sykavkách a někde kolem těch 4k, jak to známe i z iLive a jiných adeptů ...

ale s tím Presonusem máš pravdu, těm se to povedlo ...

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 31 bře 2015 13:48

Ešte sa vrátim k tej Dante karte . Našiel som kartu Waves WSG-Y16 . Tá by mala podporovať aj 44,1kHz. Má s týmto niekto skúsenosti ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od Pytkin » 31 bře 2015 14:50

len ten driver aby dobre fungoval v pocitaci .. ja by som si radsej zobral adat kartu do pocitaca .. ani tu virtual kartu DANTE by som neodporucal ..

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od msmucr » 01 dub 2015 00:32

giom píše:Ešte sa vrátim k tej Dante karte . Našiel som kartu Waves WSG-Y16 . Tá by mala podporovať aj 44,1kHz. Má s týmto niekto skúsenosti ?
To asi jo, ale není to Dante karta. Používá to proprietární systém přenosu audia po ethernetu od Waves. Je pravda, že poslední verze jejich softu Soundgrid Studio (V9 z loňského roku) http://www.waves.com/soundgrid-studio-application by se měla umožnit na standardním počítači namapovat vstupy a výstupy do virtuálního ASIO ovladače. Ten by podle jejich stránek měl být v bundlu s YGDAI kartou a aktivuje se buď na konkrétní počítač nebo na iLok.

Jestli se nepletu, tak když to Waves uváděl (cca 4roky zpět), fungovalo to pouze s jejich servery na processing pluginů, takže je to docela posun.
Nemám s tím žádné praktické zkušenosti, viděl jsem pouze demo toho SoundGrid serveru s velkým FOH pultem.. takže těžko říct, jak to bude spolehlivé pro nahrávání, citlivé na typ síťové karty atp. Pokud si správně pamatuju, tak pro ty zapojení s jejich serverem přes switch vyžadovalo používání komponent, co umí 9k jumbo framy na ethernetu, ale nevím, jestli to stále platí i pro přímé propojení s počítačem.

Obecně s rozhodnutím o koupi fakt nevím, asi u mě platí pořád to, že bych měl s ADAT řešením v zhruba stejné ceně plnohodnotnou kartu, co půjde použít i bez mixu.. Tady to zas pojede všechno přes jeden UTP kabel, ale stejně bych asi trochu váhal.
Jinak jestli se pro to rozhoupeš, tak dej vědět, jak to chodí.. jsem přirozeně zvědavý :))

Michal

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 01 dub 2015 08:32

No niečo som o tom ešte čítal na nete a na to nahravanie to asi naozaj nebude až tak výhra .
Skôr to všetci používajú na prepájanie . Tažko povedať . Asi doriešim tu zvukovku s Adat . Lenže teraz ktorú . ...? Napájanie cez USB ? RME ? Steiberg?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2015 09:16

zavisi kolko adat portov chces .. napajanie cez USB je ok ..

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 01 dub 2015 09:38

Teoreticky by stačilo asi 8. Ale ked pozerám tie ceny napr. RME babyface ,tak trochu keď prihodím tak už mám za to aj UR 824

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 01 dub 2015 12:54

Dá sa ovládať 01v96 aj napr. Sonar , alebo to je stavané len na ProTools a Cubase ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2015 13:14

to neni nijak stavane .. to je o tom ci dany DAW ma podporu tej yamahy .. to musis vykukat v sonare ..

to UR824 moze byt fajn ..

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od msmucr » 01 dub 2015 16:42

giom píše:Dá sa ovládať 01v96 aj napr. Sonar , alebo to je stavané len na ProTools a Cubase ?
Myslím, že v Sonaru žádné nativní nastavení pro 01V96 (nebo obecně novější Yamaha pulty) není.

Také tam není přímo pro obecné HUI (což je ten režim ProTools na Yamaha pultu), který se dost často dá použít i s jinými DAW. Nicméně někde jsem narazil na zmínku, že by HUI teoreticky mohlo v Sonaru chodit s ovladačem pro CMLab motormix.
Asi by se to dalo nějak základně rozchodit pomocí mapování přes obecný ACT MIDI ovladač v Sonaru, ale nedokážu to odhadnout.
Sonar jsem nikdy aktivně nepoužíval.. nejjednodušší je to přímo vyzkoušet, jak psal Pytkin.
Pytkin píše: to UR824 moze byt fajn ..
Je to, podle mě dobrá ext. karta. A v tom setupu, co by měl Giom, by mu to přidalo dalších 8 analogových vstupů s preampy, které vůbec nehrajou špatně.. Před pár lety jsme to testovali proti RME FF400 a zvukově se mi to UR líbilo víc.

Michal

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 01 dub 2015 22:07

Ešte taká úvaha : je blbosť napichať syntáky, moduly do rackoveho mixu ( mám Samson SM10 ) z mixu ísť outputom stereo do IN vo zvukovke ( napr. Roland UA 55 Quad Caprure ) a 01v96 použiť iba ako DAW controler ? Či ????

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od msmucr » 01 dub 2015 22:41

giom píše:Ešte taká úvaha : je blbosť napichať syntáky, moduly do rackoveho mixu ( mám Samson SM10 ) z mixu ísť outputom stereo do IN vo zvukovke ( napr. Roland UA 55 Quad Caprure ) a 01v96 použiť iba ako DAW controler ? Či ????
Tak jako, mě to jako blbost příjde, ale to musíš zvážit ty :). Samson, předpokládám, nebude analog. parametry žádná hitparáda a navíc ztratíš možnost záznamu po stopách. DAW controller pro Sonar si opravdu nejdřív prakticky vyzkoušej nastavit, třeba to nakonec nepůjde, kvůli nějakému zádrhelu nebo Ti to nebude vyhovovat např. z hlediska ergonomie ovládání a skončíš zpátky u myši. Jestli máš fyzicky jak počítač se Sonarem i 01V96, otestuj to, případně zkus něco vyzvědět na fóru http://forum.cakewalk.com.

Michal

Odpovědět