Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
delayko
Příspěvky: 122
Registrován: 17 bře 2011 23:50
Vybavení

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od delayko » 05 dub 2015 11:54

Ak ti staci na pracu v studiu ntbk tak chod do toho Dante. Funguje to dobre. Sme na tom nahravali live 32stop. CL5 a Nuendo live.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 05 dub 2015 13:23

Funguje to s 01v 96VCM spoľahlivo? Aj na mastering? Ide o to že k mixu by som musel dokúpiť Adat, zvukovku a to je vsetko raz tak drahé ako MY 16 AUD Dante, ktorú mám možnosť zohnať za 400€. Na nahravanie 16 stop by som musel kúpiť UR824 cca700€, MY16 ADAt na inzerát cca200€ a to je raz toľko . Ešte dodám , bez tých 44,1 kHz to je v pohode?

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od msmucr » 05 dub 2015 17:30

giom píše:..Ešte dodám , bez tých 44,1 kHz to je v pohode?
To zvážení téhle konkrétní nevýhody bude nejspíš na tobě. Zmiňoval jsi mastering (resp. nejspíš master bus processing), tam by asi trochu vadilo, že když budeš vyrábět výstup pro audio CD, Spotify.. atd. (tzn. 44.1), tak si to přes pult nikdy nezahraješ ve finální vzorkovací frekvenci. A buď všechny nahrané stopy nebo míchačku budeš vždy resamplovat.
Samozřejmě když někdo jede striktně 48k (DVD, zvuk pro video) a má v DAW v téhle frekvenci všechny projekty nebo to používá to Dante na připojení nějakého stageboxu při živém zvučení, tak tenhle argument samozřejmě padá.
Ale jak jsem psal, zvaž si to.

Michal

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 05 dub 2015 18:07

Áno to je diskutabilné . S tou i-čkovou Yamahou náhodou neviete niekto ako to v praxi naozaj je? Myslím to priame nahravanie cez USB 16in, 16out. Odpadá tam použitie zvukovky ...? Neviem či som to správne pochopil.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od Pytkin » 05 dub 2015 18:15

glom : hlavne tam budes mat velku latenciu .. mne to nejde na 4msec , takze musim mat 10 msec .. priamo dante zbernica ide 1 msec .. to je akceptovatelne ... pri nabere to nevadi .. pri monitoringu a vst instrumentoch 10msec vadi .. ja by som do toho nesiel ..

inak tych 48k je problem tej dante kartu do yamahy ne ? ja mozem na dante zbernici dat hocico do 192 kHz .. aj 44k ..

giom : inak pisal si ze ti staci 8 stop .. cizde na adat nic nemusis kupovat .. tu dakto dava adat bazar/m-audio-profire-lightbridge-t22271.html

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 05 dub 2015 18:44

Akurát že na notbuku nemám FireWire. Skôr by som potreboval USB riešenie .

Uživatelský avatar
delayko
Příspěvky: 122
Registrován: 17 bře 2011 23:50
Vybavení

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od delayko » 05 dub 2015 19:43

kup si nejaku RME alebo Motu s USB jazdenu za 400 evri slovenskych a usetris za dante. alebo Behringer x32 ten ma aj usb

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 05 dub 2015 19:45

Máš konkrétny typ?


msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od msmucr » 05 dub 2015 20:33

Už mi přijde trochu, že se motáme v kruhu.. :)

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Yamaha 01V96 VCM vs 02 R V2

Příspěvek od giom » 05 dub 2015 20:46

Jasne máš pravdu. Už si to nejak skompletizujem s tou zvukovkou cez ADAT. No princíp som pochopil a možnosti tiež . Dakujem všetkým za užitočne rady.

Odpovědět