Zvuk k filmu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 14 čer 2007 11:25

zatim, jsem vždy všechno dělal tak, že jsem měl film dodán na DVD nebo v mpeg a nasadil sem si ho rovnou do DAW. Tušim, že není lepší synchronizace :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2007 11:27

poklop : final siel ale na film ? alebo na DVD ?

obraz na DVD bol s pulldownom ? alebo zrychleny ?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 14 čer 2007 11:54

hm, na film asi ne. Dělal sem hudbu i k filmu, ale uz to bylo nejak zkonvertovaný do 25fps (zřejmě)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2007 12:09

poklop : rozumiem .. mne neni ani jasne jak to vo finale odovzdam .. mam 5 kotucov filmu .. ako si to oni potom daju do kopy k tomu ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 14 čer 2007 13:16

No zvuk je na filmu vypaleny vedle okynek afaik, to si asi budou muset udelat sami... Oni ti nerekli, jak to chteji ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2007 13:38

kermit : zatial nie .. ale to je ten mensi problem .. ved ako budu chciet , tak to dostanu ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 čer 2007 13:41

pytkin, musis ty mat nastavene v nuende fps? hovno sa v tom vyznam ale nevie nuendo bezat ako smpte klient a tahat si timecode z vonka?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2007 14:09

kexik : nejake fps musis mat nastavene .. to je jedno ci si master alebo slave .. a zavesit nuendo ako slave = musis syncovat wordclock na smpte .. to je komplikovane ..

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 07:35

Příspěvek od psiibouda » 14 čer 2007 19:45

pouzivam nekomprimovany DV codek, nejmensi zates procesoru a pokud musis komprimovatm,tak sem delal testy ruznych kodeku a nejlepe co se tyce zateze procesoru vychazel Indeo.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 14 čer 2007 20:06

nekomprimovanej DV? To se mi zdá divný. Plnej nekompres. DV formát má za prvý dost objemný data = 4minuty asi 8GB, což je dost :-) a za druhý díky tomu objemu dat, co musí číst je to podle mě teda podstatně horší než mírná komprese, což je třeba MS DV, když už, ale hádal bych se, že mpeg nebo Wmv jsou smysluplnější pro práci v Nuendu než DV formát.

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 07:35

Příspěvek od psiibouda » 14 čer 2007 20:11

jj je to velky jak prase :),ale to mi nevadi, duleziteje je,ze to "zere" nejmene procesoru oproti jakymkoliv jinym a je to kvalitni. mpeg je jeden z nejhorsich

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2007 20:42

DV kodek je komprimovany .. 3MB/s .. nekomprimovane video by ti zozralo hrozne velke prostriedky .. to je hlupost ..

Ale aj tak .. skusali ste pouzit 24fps v nuende ? mali ste obraz vonku na telke ? alebo na PC monitore ? Sync nikdy nebol problem ? Ani pri hodinovom materiali ?

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 14 čer 2007 21:15

MPEG a WMV jsou uz dost koprimovane formaty, tedy pri samotnem prehravani musi procesor resit narocnejsi dekompresi = znacna zatez navic ...

Jak pise Pytkin, tak nekomprimovane video opravdu je dost narocny na datovy tok. Standart DV-PAL je skutecne koprimovany ... Doporucuji pouzivat nejaky MJPEG kodek. Napr. Ligos Indeo XP Video 5.2, PIC Video, neco od Avidu atd...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2007 21:38

no ja ani nepotrebujem riesit aky kodek .. obraz si j tak presypem do bonsaia s puldownom na 25fps , cize ma nijak nezatazuje .. len to nuendo ma serie .. pri 23.98 sedi sync ale tazko robit lipsync , ked mi kazdy 25ty obrazok preskoci ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2007 08:36

pytkin, ja sa obavam, ze smpte ->wordclock ta neminie. teoreticky je premietacka na pas analogicka ku analogovemu magicu a teda kolise a teda ak nebudes mat nasyncovane audio na smpte ked sa to na zaver bude zliepat s filmom, zasa to bude rozidene. alebo som nepochopil a film je len surovina a vystup bude dvd, resp ine digitalne medium?

Odpovědět