Zvuk k filmu
nekomprimovanej DV? To se mi zdá divný. Plnej nekompres. DV formát má za prvý dost objemný data = 4minuty asi 8GB, což je dost
a za druhý díky tomu objemu dat, co musí číst je to podle mě teda podstatně horší než mírná komprese, což je třeba MS DV, když už, ale hádal bych se, že mpeg nebo Wmv jsou smysluplnější pro práci v Nuendu než DV formát.
MPEG a WMV jsou uz dost koprimovane formaty, tedy pri samotnem prehravani musi procesor resit narocnejsi dekompresi = znacna zatez navic ...
Jak pise Pytkin, tak nekomprimovane video opravdu je dost narocny na datovy tok. Standart DV-PAL je skutecne koprimovany ... Doporucuji pouzivat nejaky MJPEG kodek. Napr. Ligos Indeo XP Video 5.2, PIC Video, neco od Avidu atd...
Jak pise Pytkin, tak nekomprimovane video opravdu je dost narocny na datovy tok. Standart DV-PAL je skutecne koprimovany ... Doporucuji pouzivat nejaky MJPEG kodek. Napr. Ligos Indeo XP Video 5.2, PIC Video, neco od Avidu atd...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT
pytkin, ja sa obavam, ze smpte ->wordclock ta neminie. teoreticky je premietacka na pas analogicka ku analogovemu magicu a teda kolise a teda ak nebudes mat nasyncovane audio na smpte ked sa to na zaver bude zliepat s filmom, zasa to bude rozidene. alebo som nepochopil a film je len surovina a vystup bude dvd, resp ine digitalne medium?