Zvuk mych nahravek mi pripada takovej suchej .. Pomozte ..
Zvuk mych nahravek mi pripada takovej suchej .. Pomozte ..
pripadá mi vzuk mých nahrávek takovej suchej.. dostanu nejakou instrumentalku do toho nahraju zpev.. a jak dále? stereo nebo.. nevim vubec.. plavu v tom.. dikes za rady.A jak to dávat , na master, nebo na stopy nebo ..
Mixing engineer's handbook (Owsinski), Mixing audio (Izhaki), clanky na www.soundonsound.com, archiv ezone, dreamface.net, ...
A priste uz prosim nepojmenovavej topicy takhle idiotsky.
EDIT: diky
A priste uz prosim nepojmenovavej topicy takhle idiotsky.
EDIT: diky

Naposledy upravil(a) Kermitak dne 03 črc 2008 16:43, celkem upraveno 1 x.
myslim ze najdolezitejsie je si uvedomit par veci:
1. komponent mixu (nastroj, perkusia, vokal) sa chova inak nasucho a inak v mixe. vyberat komponenty pocuvanim nasucho je len prve priblizenie
2. musis si vytvorit dopredu nejaky koncept; ked tvoris track, koncept je casto na skodu veci, ale ked uz mas vlastne vymyslene co kde bude hrat, je dobre zobrat tuzku a zacat premyslat konstruktersky. ktory nastroj kam do sterea, kam predozadne, ako nahlas. potom samozrejme narazis na otazky ako vyrobit predozadnu lokalizaciu a podobne, ale to sa mozes opytat tuna, na konkretne otazky sa odpoveda ovela lahsie a prijemnejsie ako na tuto
1. komponent mixu (nastroj, perkusia, vokal) sa chova inak nasucho a inak v mixe. vyberat komponenty pocuvanim nasucho je len prve priblizenie
2. musis si vytvorit dopredu nejaky koncept; ked tvoris track, koncept je casto na skodu veci, ale ked uz mas vlastne vymyslene co kde bude hrat, je dobre zobrat tuzku a zacat premyslat konstruktersky. ktory nastroj kam do sterea, kam predozadne, ako nahlas. potom samozrejme narazis na otazky ako vyrobit predozadnu lokalizaciu a podobne, ale to sa mozes opytat tuna, na konkretne otazky sa odpoveda ovela lahsie a prijemnejsie ako na tuto
Nazdar, takže teraz by som sa ťa spýtal Kexik ako sa robí predozadna lokalizácia. V podstate mám frekvenčne celkom dobre pooddeľovane zvuky, ale akoby vychádzali zo steny. Je to panoramaticky rozmiestnené, ale chýba tomu 3D. Čo s tým?kexik píše:myslim ze najdolezitejsie je si uvedomit par veci:
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66
jen upřesním :Cyril píše:Radvan: a co michas za hudbu? Nejspis prvni vec bude reverb, cim vic reverbu, tim vic "vzadu" zvuk bude... ale to asi vis... taky si rad poslechnu vychytanejsi metody
- reverb do inzertu (celý zvuk prochází efektem) - náš případ předozado
- reverb v sendu se chová malinko jinak (reverb jen přimícháváš k dry zvuku)
Staré věci, ale je třeba je napsat

radvan: ano, na predozadnu lokalizaciu sa pouzivaju reverby a stereobaza, cim viac wet signalu a dlhsie casy, tym je nastroj viac vzadu, cim menej reverbu a cim viac early reflections, tym je viac v predu. pozor, rata sa aj prirodzeny reverb, ked napriklad nahras nejaky nastroj z vacsej vzdialenosti, nahras aj hodne dozvuku z miestnosti a to uz ti dost ovplyvni ako moc "dopredu" ten nastroj dostanes. co sa tyka stereobazy, cim je sirsia, tym vznika dojem ze je nastroj dalej, to ale funguje len sekundarne a najlepsie spolu s prislusnym reverbom, niektore verby maju rovno funkciu wide
Dik za rady. Robim chill out - elektro. Vyskušam tie veci čo ste popísali. Potom dam ukažku na posudenie.
Mal by som ale ešte dve otázky. Pracujem v Nuende a Cubase. Vec je v tom, že po nasadení synthu do midi stopy program vytvorí samostatnú nastrojovu stopu do ktorej sa môžu dávať audio pluginy. To je OK. Audio pluginy sa nasadzujú samozrejme aj do audio stop, kde je wav export. Chcem sa spýtať do akej fázy upravujete zvuk pluginami pokiaľ je v prvej fáze, teda Midi - nastrojova stopa (s wav pluginami) a ake upravy robíte so zvukom keď je už exportovaný vo wavku? ... neviem či som to napisal zrozumiteľne.. druhú otázku položim neskôr... kus nepričetne som sa rozpisal..
Mal by som ale ešte dve otázky. Pracujem v Nuende a Cubase. Vec je v tom, že po nasadení synthu do midi stopy program vytvorí samostatnú nastrojovu stopu do ktorej sa môžu dávať audio pluginy. To je OK. Audio pluginy sa nasadzujú samozrejme aj do audio stop, kde je wav export. Chcem sa spýtať do akej fázy upravujete zvuk pluginami pokiaľ je v prvej fáze, teda Midi - nastrojova stopa (s wav pluginami) a ake upravy robíte so zvukom keď je už exportovaný vo wavku? ... neviem či som to napisal zrozumiteľne.. druhú otázku položim neskôr... kus nepričetne som sa rozpisal..
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66
z hladiska vysledku je to jedno, ci opracuvavas vystup z vst nastroja alebo z wavu. ide v podstate o to, ze pri wave minas podstatne menej vykonu procesora, pri vst mas ale moznost v realnom case menit noty. ak ti pocitac stiha, kludne pouzivaj prvu moznost, ked prestane stihat, v podstate musis bud urobit render alebo pouzit freeze (co je v podstate to iste urobene inak)