2 zvuk karty v daw

Interní a externí zvuková rozhraní
lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender »

helou!
chcem sa spytat na to, ci niekto ma skusenosti s dvoma zvuk kartami v dawku. napr ableton na os x.
ak mam jednu fw a druhu usb, ako si to nastavim, ked viem vybrat iba jednu v abletone napr?
s nastavenim latencii su potom tiez komplikacie?
dakujem za odpoved.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od TOM-Thak »

To podle me nejde. K cemu by ti to bylo?

jammix
Příspěvky: 512
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od jammix »

jediný program čo viem že to ide určite je Cool Edit pro , na každom tracku sa dá vybrať driver inej karty , rec vstup aj vystup. skušal som verziu 2.0 ale nekontroloval som ako sa to vyporiadava s latenciou . A už vobec šírku možnosti toho progrramu .
Mohlo by to nudzovo poslužiť na nejake nahravanie ked je malo vstupov a tu latenciu poposuvat manualne

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 367
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od mando »

myslim ze na osx to ide ako aggregate devices

lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender »

napr k tomu, ze na jednej karte pouzivam mikrofonne vstupy a na druhej dalsie vstupy linkove...

lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender »

tak som si to nasiel :)
http://music.tutsplus.com/tutorials/qui ... audio-9095
mohol som to urobit aj hned a nezasierat tu forum...
edit: @mando: ano, tak to je.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3247
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od pavlii »

A co synchron, když jsme už u toho? OS X neznám nijak detailně-agregate devices umí zajistit i synchronizaci?

P.

lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender »

co som pozeral, tak si tam presne vyberas ze co bude master clock. ako je to v praxi je otazne...
ked budem mat 2 karty, vyskusam :)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc »

Dávejte si pozor, mám s tím blbou zkušenost .. měl jsem takhle dvě MOTU jako agregate devices, vše se tvářilo v pohodě, DAW je vidělo, ale nahrávka měla místama podivný výpadky. Muselo to být tím, pod Windows, který viděj obě karty nativně, mi to funguje jako víno ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22112
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od Pytkin »

markuc : A pod OSX ich nevidelo nativne ? Vacsinou rovnake zvukovky driver vidi , ako jednu ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc »

Nebyly stejný, jedna 828 a jedna 8pre.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22112
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od Pytkin »

No ale windows ich vidi ako jednu ?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc »

Ne, jako dvě. Každá má pojmenování a správnej počet in a out.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3247
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od pavlii »

To jo, ale ovladač je jen jeden, je tak?

P.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc »

Jasně, ovladač je společnej.

Odpovědět