2 zvuk karty v daw

Interní a externí zvuková rozhraní
lavender
Příspěvky: 823
Registrován: 26 pro 2011 19:57

2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender » 04 čer 2016 19:17

helou!
chcem sa spytat na to, ci niekto ma skusenosti s dvoma zvuk kartami v dawku. napr ableton na os x.
ak mam jednu fw a druhu usb, ako si to nastavim, ked viem vybrat iba jednu v abletone napr?
s nastavenim latencii su potom tiez komplikacie?
dakujem za odpoved.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3856
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od TOM-Thak » 04 čer 2016 20:22

To podle me nejde. K cemu by ti to bylo?

jammix
Příspěvky: 216
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od jammix » 04 čer 2016 20:38

jediný program čo viem že to ide určite je Cool Edit pro , na každom tracku sa dá vybrať driver inej karty , rec vstup aj vystup. skušal som verziu 2.0 ale nekontroloval som ako sa to vyporiadava s latenciou . A už vobec šírku možnosti toho progrramu .
Mohlo by to nudzovo poslužiť na nejake nahravanie ked je malo vstupov a tu latenciu poposuvat manualne

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 324
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od mando » 04 čer 2016 21:11

myslim ze na osx to ide ako aggregate devices

lavender
Příspěvky: 823
Registrován: 26 pro 2011 19:57

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender » 04 čer 2016 21:49

napr k tomu, ze na jednej karte pouzivam mikrofonne vstupy a na druhej dalsie vstupy linkove...

lavender
Příspěvky: 823
Registrován: 26 pro 2011 19:57

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender » 04 čer 2016 22:00

tak som si to nasiel :)
http://music.tutsplus.com/tutorials/qui ... audio-9095
mohol som to urobit aj hned a nezasierat tu forum...
edit: @mando: ano, tak to je.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od pavlii » 05 čer 2016 10:56

A co synchron, když jsme už u toho? OS X neznám nijak detailně-agregate devices umí zajistit i synchronizaci?

P.

lavender
Příspěvky: 823
Registrován: 26 pro 2011 19:57

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od lavender » 05 čer 2016 18:37

co som pozeral, tak si tam presne vyberas ze co bude master clock. ako je to v praxi je otazne...
ked budem mat 2 karty, vyskusam :)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 614
Registrován: 02 led 2007 05:44

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc » 05 čer 2016 22:28

Dávejte si pozor, mám s tím blbou zkušenost .. měl jsem takhle dvě MOTU jako agregate devices, vše se tvářilo v pohodě, DAW je vidělo, ale nahrávka měla místama podivný výpadky. Muselo to být tím, pod Windows, který viděj obě karty nativně, mi to funguje jako víno ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21340
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od Pytkin » 05 čer 2016 22:57

markuc : A pod OSX ich nevidelo nativne ? Vacsinou rovnake zvukovky driver vidi , ako jednu ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 614
Registrován: 02 led 2007 05:44

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc » 05 čer 2016 23:30

Nebyly stejný, jedna 828 a jedna 8pre.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21340
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2016 00:30

No ale windows ich vidi ako jednu ?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 614
Registrován: 02 led 2007 05:44

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc » 06 čer 2016 00:53

Ne, jako dvě. Každá má pojmenování a správnej počet in a out.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od pavlii » 06 čer 2016 09:11

To jo, ale ovladač je jen jeden, je tak?

P.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 614
Registrován: 02 led 2007 05:44

Re: 2 zvuk karty v daw

Příspěvek od markuc » 06 čer 2016 09:19

Jasně, ovladač je společnej.

Odpovědět