A opět. Kterou zvukovku?

Interní a externí zvuková rozhraní
Puf
Příspěvky: 89
Registrován: 15 lis 2005 01:37

Příspěvek od Puf » 11 říj 2006 09:58

Jo jo RME je kvalita hlavne ten jejich PCI FW radic za 7micku parada.
Ale kdyz ti poslou starou revizi tak .........................
http://www.rme-audio.com/english/faq/hdsp_pci.htm :shock:
Tim nak nechci pomlouvat RMEcka ale na tohle pozor !!!
Jo nova revize tusim 1.8 uz je vpohode.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 11 říj 2006 10:13

Puf píše:Jo jo RME je kvalita hlavne ten jejich PCI FW radic za 7micku parada.
To není firewire řadič. To je kompletní zvukovka se všemi RME featurami, akorát to používá firewire konektory a kabel na propojení s externím boxem.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 11 říj 2006 10:19

Ivan86 píše:Je FW verze o hodně lepší než USB? Nebo v tom není až takovej rozdíl. Jsem slyšel, že FW je mnohem rychlejší. Jenže já bych stejně vždycky nahrával jednu stopu zároveň tak by to USB mohlo taky stíhat.
O rychlost nejde, ta je u USB2 dokonce teoreticky vyšší než u firewire 400 a v obojím případě několikanásobně vyšší, než kolik dokáže spotřebovat jakákoliv současná zvukovka.

Jde o rychlost a spolehlivost obsluhy toho zařízení (použitelně nízké latence bez dropoutů) a zatížení CPU. V tom je firewire o moc lepší.

Puf
Příspěvky: 89
Registrován: 15 lis 2005 01:37

Příspěvek od Puf » 11 říj 2006 21:56

To není firewire řadič. To je kompletní zvukovka se všemi RME featurami, akorát to používá firewire konektory a kabel na propojení s externím boxem.
No .. ja to cetl tady ale asi jsem to spatne pochopil . . .

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... t=digiface

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 12 říj 2006 11:04

Nechci fusovat do tohohle threadu, ale tedka taky nejak tak premejslym, ze bych zakoupil novou zvukovku,. Rozhoduju se, jestli vzit UAD-1, nebo nejaky RME..

Nejde mi ani tak o vstupy a vystupy, protoze delam vsechno v komplu, takze hlavne porebuju odlehcit procesoru, a taky bych rad neco lepsiho co se tyka dynamiky zvuku nez mam ted (audiophile 2496).. Kdyby nejaka dobra duse napsala par postrehu bud o UAD-1 nebo nejakym podobnym RME, tak bych mu byl vdecnej,. Konkretne premyslim o Projekt pak, kterej jeste s 15 pluginama je na ebay kolem 400 Euro.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2006 11:41

BS: UAD neni zvukovka... ked si ju kupis, na kvalite zvuku samotneho neziskas nic, ziskas len kvalitne efekty a odlahcis procaku. zvuk bude stale liezt z audiophile. porovnavat s RME teda neni co

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 12 říj 2006 12:33

kexik: jo diky. tedka jsem na to pomalu dosel, kdyz probiham starsi posty v archivu... Jsem z toho ted docela zmatenej a asi to micham vsechno dohromady..
Slo mi o to, ze bych chtel nejakou novou zvukovku, kde budu mit vetsi headroom, bo mi prijde, ze audiophile a jeji AD / DA na cca 96dB neni nic extra, kdyz treba u RME to je na hamerfallu 9632 vic nez 110 dB.. Ma to smysl, a bude hrat RME lip nez audiophilie, nebo jsem v tomhle mimo?
Do komlpu nic nahravat zvenku nebudu, vsechno delam uvnitr,. Rozumim tomu tak, ze pokud budu mit lepsi prevodnik z komplu do beden, tak lip uslysim, co skutecne hraje, a podle toho EQ a komprese muzu udelat lip, nehlede na to, ze pokud je snr vyssi o zhruba 15dB nez u Audiophile, tak budu mit vice prostoru, co se tyce dynamiky.. nebo?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2006 12:54

96dB staci az moc. rme sa nekupuje koli lepsiemu headroomu, ale koli hladsiemu nahravaniu viac kanalov naraz, ADATu, wordclocku a tak. a ako tu pisal nedavno matucha, zvuk neni zas az tak hi-endovy ako by sa zdalo podla ceny (teda ak som ho dobre pochopil).

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 12 říj 2006 13:16

ok,no tak tedka uz v tom mam radnej hokej. takze myslis, ze ani kvalitnejsi DA prevodnik nema na zvuk vliv? ja mysslim, ze jo, vzdyt pokud mas presnejsi poslech, pouzijes i eq, komprese a efekty presnejc, nebo?

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 12 říj 2006 13:57

BS, urcite pri RME budes mat aj lepsi zvuk z monitorov ako pri Maudiu. Ak si mozes dovolit RME nerozmyslaj nad Maudiom.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2006 13:59

ale ano, kvalitnejsi prevodnik sa rata velmi, ale 1. mozes si proste kupit hi-end prevodnik a pichnut ho do audiophile, cim ziskas sucasne bezproblemove ovladace a spickovy zvuk 2. inhouse prevodniky tych RME ohodnotil Matucha nie moc slavne. ved on k tomu daco povie. samozrejme tie PCI veci od RME maju hafo ADATov, takze sa beztak predpoklada ze ich pouzijes len ako digitalny core system a prevodniky si kupis podla gusta a penazenky
mimochodom v pripade DAC sa treba obzerat aj po tom, co pouzivaju hifisti, oni totiz takisto radi pouzivaju spdif vystup z cd prehravacov (alebo cd transporty bez audia, ciste s spdif vystupom) a samostatny prevodnik, ktory samozrejme ide pouzit aj v studiu. take veci od benchmarku najdes v hocakom masteringovom studiu a su moc dobre (a moc drahe, samozrejme)
http://www.benchmarkmedia.com/dac1/

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 12 říj 2006 14:15

Venti píše:BS, urcite pri RME budes mat aj lepsi zvuk z monitorov ako pri Maudiu. Ak si mozes dovolit RME nerozmyslaj nad Maudiom.
no ja prave uz Audiphile2496 mam,. ale premyslim ze bych rozsiril gear ato bud koupim novej kompl (tedka mam pentium 4 2.4 Ghz s 1gb ram, coz je sice ok, ale chvilema pri hodne efektech uz cpu nestiha), nejakej dvoujadrovej intel, anebo ze bych koupil misto te audiofilky nejakou lepsi zvukovku.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 12 říj 2006 14:17

kexik: ten benchmark vypada dost dobre, akurat uz je lehce mimo finance, ktery bych chtel investovat.. jsem koukal, tak se da novej RME hamerfall 9632 poresit za 400Euro, coz bych i dal. Ale zase se chci vyvarovat nesmyslnejch nakupu, jenom proto, ze clovek chytl slinu :]. Jeste premyslim, o nejakym jinym reseni, ale nicmne nenapada. Pokud premyslimnad tim UADem, tak ten mi vychazi, ze si defacto koupim pouze jakoby druhy jadro komplu s par pluginama,. ikdyz jak tady vsichni basni o tech kompresorech co tam jsou, tak mam brouka v hlave..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2006 14:21

ja tiez premyslam o hammerfall, ale nie koli lepsiemu zvuku, ale proste ako "vacsi" system. a najskor sa potrebujem zmocnit kvalitnejsieho AD, DA ma zatial az tak moc netrapi (hlavne preto, ze na lacnych zvukovkach DA prevodnik vzdy kvalitami prevysuje AD)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 12 říj 2006 14:25

Mne jde asi zrejme pouze o DA, protoze zvenku nic nenahrvam, takze to AD ani nevyuziju.. Kdyby si hypoteticky premyslel o nejakym reseni kvuli lepsimu zvuku co bys vybiral?

Odpovědět