Audiophile fireware VS Ableton

Interní a externí zvuková rozhraní
oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Audiophile fireware VS Ableton

Příspěvek od oersted » 28 kvě 2006 18:13

Caute,
mam problem s komunikaci mezi zvukovkou M-audio Audiophile FW a Abletonem.Po spusteni systemu vse nabehne v poradku, ale pri ovladani abletonu pres midi kontorler dojde ke ztrate midi komunikace!Zasekne se i kontrol panel zvukovky a potom nebezi midi nikde a zvukovka je zamrzla.Dokonce i Cubaseu trva nez AFW rozpozna.Je nutny restart.Tento problem mam u noveho notebooku Asus s Centrinem Duo a zvukovka je povesena na 4pinovem FW.Uz jsem preinstaloval vsechny drivery i aplikace ale nic.Jednine co mi je podezrele je ze jeden USB port ma stejne IRQ jako FW port (ale rozdilny rozsah adres!!!)V PC vsak neni detekovan zadny konflikt HW.Na jednojadrovem notebooku se mi nikdy nic podobneho nestalo.Pokud mate podobnou zkusenost.Prosim o radu.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Audiophile fireware VS Ableton

Příspěvek od Poshook » 28 kvě 2006 18:30

oersted píše:Caute,
mam problem s komunikaci mezi zvukovkou M-audio Audiophile FW a Abletonem.Po spusteni systemu vse nabehne v poradku, ale pri ovladani abletonu pres midi kontorler dojde ke ztrate midi komunikace!Zasekne se i kontrol panel zvukovky a potom nebezi midi nikde a zvukovka je zamrzla.Dokonce i Cubaseu trva nez AFW rozpozna.Je nutny restart.Tento problem mam u noveho notebooku Asus s Centrinem Duo a zvukovka je povesena na 4pinovem FW.Uz jsem preinstaloval vsechny drivery i aplikace ale nic.Jednine co mi je podezrele je ze jeden USB port ma stejne IRQ jako FW port (ale rozdilny rozsah adres!!!)V PC vsak neni detekovan zadny konflikt HW.Na jednojadrovem notebooku se mi nikdy nic podobneho nestalo.Pokud mate podobnou zkusenost.Prosim o radu.
mas vypnutu onboard zvukarnu?

oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Příspěvek od oersted » 29 kvě 2006 08:22

to bylo prvni co jsem zkousel!!!!Ale nic.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 29 kvě 2006 09:01

mal som FW Audiophile s Ableton Live a no problem. mozno su systemy na Duo Centrine este nedoladene...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2006 09:28

skus si v biose vypnut acpi a preinstalovat windows. potom stiahnut novy bios. potom stiahnut nove ovladace na fw radic, ak su specialne. potom vyskusat pcmcia fw radic. potom uvidime
kazdopadne ten irq konflikt musi prec.

oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Příspěvek od oersted » 29 kvě 2006 09:33

No ja to mel taky uz dlouho povesene na jednojadrovem notebooku a nikdy nebyl sebemensi problem.Jakou roli hraje chipset?Ztratu komunikace by mohl vysvetlovat i nekvaltni kabel.Mam prozatim jen dva a oba se chovaji stejne:-(Jinak uz fakt nevim.Zadny knflikt hardwareu v kompu nemam!!!Vse se tvari ok!!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2006 09:42

konflikt v kompe mas, dve zariadenia maju rovnake irq a ak lubovolna aplikacia (alebo system) zacne zhanat pocas fungovania zvukovky usb pakety, a bude silou mocou chciet pouzivat tvoje irq, tak ti fw port ostane bez prerusenia. vysledok takeho stavu mi je podozrivo podobny tomu co popisujes. ak nainstalujes widle v pnp mode (bez acpi), tak pridelenie prostriedkov riadi bios a nie system a bios nedovoli pouzit jedno irq na dve zariadenia. v tomto smere by som rad pozdravil williama henryho gatesa a ich smradlavu kompaniu.

oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Příspěvek od oersted » 29 kvě 2006 09:46

okej vyzkousim a dam vedet:-)

oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Příspěvek od oersted » 29 kvě 2006 10:01

jeste jeden detail.Co kdyz nemam v biosu moznost tohle vypnout??Je acpi to stejne jako AHCI(advance host controller device).Neni neaka moznost jednoduse v systemu zmenit IRQ zarizeni???Zkousel jsem vsechny zarizeni se stejnym IRQ zakazat.Tak by mel preruseni vyuzivat je FW,ne???Navic bios na asusu je neaky divny.Nic moc tam nejde nastavit:-(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2006 10:38

no jo... nejak ide zariadit aby sa xp-cka neinstalovali ako acpi system, ale neviem ako... skusim zistit. zakazanie toho usb by mohlo pomoct, ano... ale to je dost dementne riesenie, nie?
akonahle je system acpi, uzivatel nijak nekontroluje prostriedky, vsetko robi system a teda nejde ani prestavit irq. na desktope sa veci daju riesit prehadzovanim kariet zo slotu do slotu, ale v laptope... ak ti nejde acpi vypnut, tvoj bios je acpi only a nepodporuje non-acpi mod.

oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Příspěvek od oersted » 29 kvě 2006 11:25

Zakazani zarizeni,jsem jen zkousel - jestli to ma vliv,abych postupne prisel na neake reseni.Samozrejme to je debilni a nesmirim se s tim.K notasu byl specialni acpi driver.Co zkusit odinstalovat ho a odistalovat i zarizeni se stejnym IRQ.Po auto preistalaci systemem by mohlo byt pridelene nove IRQ,ne???Zkusim jeste helpdesk asusu.

alpac
Příspěvky: 5
Registrován: 13 čer 2005 11:06

Příspěvek od alpac » 29 kvě 2006 12:09

Cau,

takhle mi ta sama karta vzdycky zamrzla taky, az nez jsem vymenil fw radic... Ted bezi bez problemu. Akorat ja ji mam na desktop takze s tim radicem to nebyl takovej problem.

oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Příspěvek od oersted » 29 kvě 2006 12:11

jo na desktopu to je neco jinyho:-(

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 29 kvě 2006 12:21

oersted píše:jo na desktopu to je neco jinyho:-(
kup si PCMCIA firewire kartu a mas po problemoch

oersted
Příspěvky: 21
Registrován: 12 bře 2003 09:52

Příspěvek od oersted » 29 kvě 2006 12:26

No to jsem uz udelal,ale spis mi slo o to celkove ustabilizovat PC a ne pouzit nahradni reseni!To IRQ je problem,ktery musim vyresit.Sice zatim nevim jak,ale...

Odpovědět