Edirol FA 101 - nejde napájení

Interní a externí zvuková rozhraní
DoE

Edirol FA 101 - nejde napájení

Příspěvek od DoE »

Mám dotaz. Do minulého týdne jsem měl připojenou tuto zvukovou kartu k MAC Booku. Všechno fungovalo bez problémů. Teď jsem pořídil nový notebook (OS je Win7, VAIO) a musel jsem akorát vyměnit kabel propojení zvukovky a pc z 6ti na 4pinový (měl jsem 6 - 6). Bohužel zvuková karta už se nerozjela. Reps. nejede napájení. Nechytne se ani na AC adaptér. Ovladače jsem zkoušel instalovat a pokud kartu nezapnu, nepustí mě to ani dál.

Začínám být zoufalý, na internetu jsem obdobný případ nenašel.. Nevíte co by toto mohlo zapříčinit?

Za případné informace budu vděčný.

david

Re: Edirol FA 101 - nejde napájení

Příspěvek od david »

FA101 ma vzadu prepinac, z ceho se ma napajet. Ctyrpinovym FW kabelem to ovsem z principu nejde. Vypada to, zes ji krmil sestipinovym kabelem a AC tam mel jen pro ozdobu.

DoE

Příspěvek od DoE »

No já tam AC neměl nikdy, 6ti pinovým na obou stranách to šlo bez problémů. Teď jsem koupil 6-4 pin a nejelo, tak jsem zkusil AC a taky nic. Takže to vypadá na opravu, ikdyž je po záruce... Super . . . :(

kexik

Příspěvek od kexik »

no ak si do toho nasolil AC, tak jasne ze uz to moc nefunguje... patri tam DC adapter
spravny postup je pripojit adapter a az potom pripojit k pc

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

A ten prepinac si prepol aby bola napajana z adapteru ?

david

Příspěvek od david »

Pytkin píše:A ten prepinac si prepol aby bola napajana z adapteru ?
Jo a pozor, prepinac je tripolohovy (bus -- z FireWire, off vypnuto a posledni poloha z adapteru).

DoE

Příspěvek od DoE »

Oprava, dávám DC, to mám originál od zvukovky. O 3 polohách vím, vyzkoušel jsem vše.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

a nove drivery si instaloval pod W7?
su na stranke v downloads
http://www.rolandus.com/products/produc ... rentId=114

DoE

Příspěvek od DoE »

V půlce instalace mě vyskočí, že musím zvukovku zapnout.. Bohužel i to jsem zkoušel. Poslední šance je, že bude špatný DC adaptér. Nevěděl jsem, že když mám 4-pinový kabel, nebude fungovat napětí. Takže špatný adaptér je asi poslední šance.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no a nemozes spatne zapnut zvukovku na MAC a okontrolovat ci tam funguje aby si mal istotu ze co sa tyka HW je vsetko OK? alebo k nejakemu kamosovi zajdi a tam to testni...
aspon budes vediet na com si

DoE

Příspěvek od DoE »

No bohužel jsem MACa prodal. Ale zítra to začnu řešit, zkusím jiný DC adapt. a následně zvukovku jinde.. Děkuji všem za debatu.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

DoE píše:No bohužel jsem MACa prodal. Ale zítra to začnu řešit, zkusím jiný DC adapt. a následně zvukovku jinde.. Děkuji všem za debatu.
jak jsi mohl maca prodat?!?

kexik

Příspěvek od kexik »

hombrefeo píše:
DoE píše:No bohužel jsem MACa prodal. Ale zítra to začnu řešit, zkusím jiný DC adapt. a následně zvukovku jinde.. Děkuji všem za debatu.
Obrázek

BS

Příspěvek od BS »

hombrefeo píše:
prozrel ??

DoE

Příspěvek od DoE »

No tak měl jsem starší sestavu, která přestala být dostačující. A abych si koupil výkonou sestavu, musel bych u MACa zaplatit o 15 000 víc, než jsem zaplatil u VAIO. Bohužel, ačkoliv jsem k Apple neměl za 4 roky výtky, ta cenová hladina je stále vysoko a během dvou let ta cena spadne na minimum, takže člověk projede víc financí s Apple, než s ostatním... Bohužel v období hypoték a splátek úvěrů jasné počty :idea:

Jinak jsem se ráno díval na ten adaptér, a jednak je naprasklý z boku, a jednak má 500 mA - na webu výrobce je, že current draw je 900 mA :shock: Může to mít vliv, já vážně nejsem elektrikář...

Odpovědět