ext. zvukovka,to tu jeste nebylo...

Interní a externí zvuková rozhraní
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 30 pro 2006 18:02

nunu píše:Jeden z nejlepsich DAC,nerikam ze absolutne nejlepsi,ale fakt hodne dobry stoji 10USD v kusovem mnozstvi.Jenze oni si rekli ne,my pouzijem za tri dolace,ten bude stacit a jeste to neni ADC a DAC,ale kodek...
Třeba to jenom nejsou idioti a moc dobře vědí, že dávat tam 3x dražší převodníky by nemělo naprosto žádný přínos, aniž by se muselo podstatně překopat něco dalšího a když už to teda bude, tak by to chtělo ještě předělat tohle a tamto a nakonec by z toho byla karta ne za 15k, ale za 150k a nikdo by to nekoupil. Ono jakmile si nedáš nějakou hranici, tak to můžeš zlepšovat a konstrukčně prodražovat do nekonečna a přesto tam pořád zůstane mnoho kompromisů.
A nerad bych zjistil ze je na trhu v podobne relaci lepe osazena karta.
Buď klidný, není. Možná akorát Lynx a pak už jenom standalone převodníky v poněkud jiné cenové relaci.
Zatim favoritem je motu 828mk2,protoze ma co potrebuju a nejspis budu prvni tady komu projde malyma zmenama.
Gratuluji. Nejdřív se rozohňuješ nad "mizerným" osazením a pak si spolehlivě vybreš tu nejhorší variantu která má ještě horší osazení a navíc odfláknuté hodiny a mizerné operáky, takže i když se v tom měsíc budeš hrabat s pájkou, tak to namoduješ tak na úroveň toho "mizerného" echa. Kup si soundblaster, ten udělaný taky úplně blbě, ale alespoň nebudeš mít pocit vyhozených peněz :-D

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 pro 2006 18:58

Ctirade,ja vim...Ale zvazoval jsem dalsi uzitne vlastnosti te karty a dospel k jednomu.To ze jde pouzit bez pc je pro mne vyhodne,tam mi o prevodniky stejne ani tak nejde,proste to naprosto bude dostacovat. Pro moje hifisticke potreby je na tom taky velmi slusne,spdif a WC mi postaci k naproste spokojenosti,protoze mam externi prevodnik ktery na tom je lepe.Navic v kompu mam uz pul roku jeho nastupce,kde si delam iluze ze to bude ne dobre ale vic nez vyborne...Rozhodnuty jeste uplne nejsem,idealni by bylo mit na den vedle sebe echo a motu...V nejhorsim pripade ji vzdycky muzu prodat a koupit neco jineho.Ale mas pravdu,neni kam jit.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 31 pro 2006 12:32

Acid tak co si mam koupit teda???

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 pro 2006 12:38

ja v poslednom case zacinam uvazovat nad jednou vecou.. pri mojom systeme prace nepotrebujem nahravat naraz 6-8 a viac strojov - vacsinou aj tak pracujem systemom ze naniektorom stroji naladim zvuk, nahram melodiu ako audio, sejvnem preset pre pripadnu potrebu neskorsej upravy a potom pracujem uz s audiom.. cize ja osobne idem asi kupit skuor patchbay alebo skorej toto http://www.muziker.cz/Default.aspx?cont ... od_id:5535

a potom uz len 4/4 zvukovku (2 nezavisle outy potrebujem ked hram live) ...

neni to odpoved na tvoju otazku, ale mozno ti to pomoze zamysliet sa ci naozaj potrebujes 10 a viac vstupov :-) ja zacinam dochadzat na to ze nie :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 31 pro 2006 12:56

Tolik in out mam akorat na prd,ale potrebuju externi zarizeni a potrebuju MIDI a wordclock.Staci 2+2 analogy...Ja zatim s audio nedelam vubec,ale uz jsem se rozhod ze nejspis nasekam do masiny nejake kytarove rify ,nebo pro ojeb beglajt kytary, nahraju ho do PC,nastriham si to na pouzitelne kolecka system sloka,ref,solo, trochu to necham nabobtnat pres kdfx,priradim klavesove mapy a UPPDKV -))) No a sekvencer mi to uz spusti sam.Kdyz nebude delat velke pikacoviny,tak musim v rozumne kvalite na jedno zaplneni pameti natahnout 10 songu coz staci.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 31 pro 2006 15:08

dendy píše:ja v poslednom case zacinam uvazovat nad jednou vecou.. pri mojom systeme prace nepotrebujem nahravat naraz 6-8 a viac strojov - vacsinou aj tak pracujem systemom ze naniektorom stroji naladim zvuk, nahram melodiu ako audio, sejvnem preset pre pripadnu potrebu neskorsej upravy a potom pracujem uz s audiom.. cize ja osobne idem asi kupit skuor patchbay alebo skorej toto http://www.muziker.cz/Default.aspx?cont ... od_id:5535
Taky nad necim takovym uvazuju, akorat ten Behringer vypada ze je docela sumak, nevis o nejakych alternativach ? (idealni by byl i phono vstup, ale neni podminkou)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 pro 2006 15:31

no myslim ze vymenit operaky a pripadne kondiky v tom behringeri by nemusel byt nejak zvlast problem.. ale k tomu by sa snad vedel vynadrit kexik ...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 31 pro 2006 16:00

Velmi rozumna varianta pro ty co nepotrebujou WC je emu 1616M,ma hodne slusne osazeni a disponuje snad vsim co by si mohl bezny uzivatel prat.Pokud je potreba vice vstupu nebo WC,tak je tady RME se svyma ohnivyma ksichtama,echo se svym audiofire a motu 828mk2. Plus minus tyto karty jsou relativne srovnatelne,ani jedna nevybocuje z nejakeho extremu.Motu z nich vychazi nejhur,ale disponuje zasa adatem oproti echu a ma standalone funkce.
Nad nema je osazenim motu 896HD,je na muj vkus hezky osazena ale to uz je celkem nad moji ochotu tolik do toho vrazet,navic nema midi in,out a stejne si myslim ze muj externi dac by ji dal na prdel.

Na nic dalsiho rozumneho se mi nepostestilo narazit,nebo jsem si to neuvedomil.(digidesign 002r jsem zavrhnul hned a yamaha 88 mne nejak taky nebere)
a komu to nestaci,tak pak uz jen zalezitosti jako lavry,mytek jako samostatne ad a da. Ovsem ty maji komunikaci pres digitalni spdif nebo aes ebu,takze pokud ma nekdo jako ja jen notebook,tak stejne potrebuje nejakou tu firekartu.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 31 pro 2006 16:13

bez nejakych zkusenosti a mericiho vybaveni si muzete menit operaky pokus omyl,a s vasi zrucnosti ( pri vsi ucte) asi tak dvakrat.Vse je dneska v SMD provedeni,potrebuji se k tomu i nalezite pomucky jako je odpajeci stanice.Kdo se elektronikou nezabyva,at to nedela,nemusela by to karta vydychat.Ale stejne si myslim ze vymenou operaku si moc nepomuzete,dle meho je treba zacit zdrojem,hodinama,co nejvic zabit ruseni ktere produkuji veskere aktivni soucastky.Potom je mozne delat hovadiny i s operakama.Spis to postrada smysl,protoze to bude z blata pod okap,jinak receno nejspis to zmeni barvu zvuky,ale nezmeni to jeho charakter.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 29 led 2007 13:01

Chlapi, mám prosbu a zároveň návrh. Vybírám zvukovku a tápu v tom stejně jako spousta lidí. Samozřejmě si dokážu vybrat, jestli chci 2 vstupy nebo 8, jestli chci USB nebo interní. Ale jak se zorientovat v těch čipech a převodnících??? Proto si myslím, že by bylo fajn, kdyby se tu objevil nějaký stručný návod - jak se ty převodníky/čipy značí, kde se dají najít na netu jejich specifikace a jak se pozná, kterej je lepší.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 led 2007 13:10

vasek: a taky by mohl nekdo napsat, jestli se vubec poznaj rozdily v lowend kategorii, rekneme mezi esi esp1010 a deltou 1010 napriklad...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 29 led 2007 13:29

vasek píše:Chlapi, mám prosbu a zároveň návrh. Vybírám zvukovku a tápu v tom stejně jako spousta lidí. Samozřejmě si dokážu vybrat, jestli chci 2 vstupy nebo 8, jestli chci USB nebo interní.
Tak USB určitě nechceš, protože to má řadu problémů a navíc žádná opravdu dobrá zvukovka na USB snad ani není.
Ale jak se zorientovat v těch čipech a převodnících??? Proto si myslím, že by bylo fajn, kdyby se tu objevil nějaký stručný návod - jak se ty převodníky/čipy značí, kde se dají najít na netu jejich specifikace a jak se pozná, kterej je lepší.
Popravdě bych byl docela nerad, aby se výběr zvukovky zvrhával jenom na honbu na co nejlepší katalogové parametry převodníků podobně jako někteří lidé koukají u repráků jenom na Watty, jako kdyby to bylo nějaké absolutní měřítko kvality. Karty je potřeba posuzovat z daleko víc pohledů než jsou jenom převodníky.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 13:33

u zvukovky neni podstatny len hardware ako taky , ale aj software .. ked je zly software , sebe lepsia zvukovka je na nic , ked to nefunguje ..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 29 led 2007 13:33

Cyril píše:vasek: a taky by mohl nekdo napsat, jestli se vubec poznaj rozdily v lowend kategorii, rekneme mezi esi esp1010 a deltou 1010 napriklad...
ani jednu z tych spominanich zvukoviek som nemal, ale napr medzi m-audio quattro a echo audiofire je priepastny rozdiel. (neviem ci echo audiofire sa da este povazovat za lowend. ale cenovo niesu tie mensie audiofire moc vzdialene vseliakemu m-audio/esi/... junku s podobnym poctom vstupov/vystupov)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 led 2007 13:50

esp1010 je to same ako 1010LT, pride mi ze praktickejsie, namiesto tych blbych spagiet to ma box a hlavne mic preamp ma fantom. prevodniky a chip rovnaky... otazka je ale ovladac, ako vravi dno, je to o softveri, HLAVNE v tejto triede

Odpovědět