ext. zvukovka,to tu jeste nebylo...

Interní a externí zvuková rozhraní
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

ext. zvukovka,to tu jeste nebylo...

Příspěvek od nunu » 28 pro 2006 17:17

Dovolil jsem si po stopadesatedevate zalozit dalsi z nicnerikajicich topicu,protoze jsem lenivy a neschopny a vy mi urcite vsichi dobre poradite -))Ted trochu vazneji,je mi jasne ze si vybrat budu muset sam, ale treba se zde najdou uzivatele kteri by mne mohli pripadne odradit nebo nasmerovat jinam.Ja moc moznosti nemam,a navic,vsecky jsou pro mne zbytecny luxux,protoze je zdaleka nevyuziju.Taky to mozna dopadne jinak,a to tak ze koupim ten nejsprostsi usb midi prevodnik a maly mixazni pult.Tim si docela vystacim.Ale jelikoz hodlam kartu provozovat i na hifi a s nejvetsi pravdepodobnosti s lepsim DA prevodnikem nez je v karte,tak mi vyvstava potreba karty ktera ma ty to nalezitosti ktere potrebuju a bez nich to nema u mne dlouhodobejsiho vyuziti.

1. MIDI
2. SPDIF idealne i AES/EBU
3. Wordclock
4.Alespon jeden mikrofonni vstup
5. Alespon jeden dalsi linkovy vstup
6. Dva vystupy naprosto dostacuji.


Toto splnuje i par karet z toho levnejsiho segmentu,jako m-audio 1814 nebo echo audiofire 8,RME multiksichty,ale ty uz jsou pro mne cenove nedostupne.Pak je jeste spousta karet ktere maji nejake to omezeni oproti memu pozadovanemu,vetsinou nemaji word clock.Tam spada emu 1616m na kterou jsem a mozna stale mam obrovsky zalusk.Z jednoho duvodu,dostanu k ni zadarmiko softwerovy sekvencer,ne ze bych nemel,mam,ale ten co jsem koupil od firmy h20 mi dela trochu starosti a rad bych to vyresil at se nemusim moc stydet...No a jelikoz je echo karta jen malo drahsi nez m-audio a ma vsechny potrebne vstupy a vystupy co potrebuju tak M-audio 1814 asi vyradim z rozhodovani.Takze mi zbyva jedinna echo audiofire8.Jenze ta zase nema pozadovany softwer ktery bych rad ziskal.

Nejak nemuzu najir jine karty ktere by byly zaplatitelne.

Dalsi vec je,ze muzu vystacit lehce s integrovanou,poridit maly mixak na zmixovani zvuku z notasu a syntaku a dokoupit obycejny midi prevodnik.Ale tim se pripravim o moznost nahrat cokoliv do pocitace, mam tim na mysli nejake zive zahrane rify treba na kytaru,upraveni v pc a nasledne pouziti v sampleru co mam.Navic i to je zalezitost nekolika tisic korun a po nekdejsim nakupu karty mi je prakticky k nicemu.

Takze jak z toho ven ???

Najde se zde nekdo kdo ma ve svem vlastnictvi Echo AUDIOFIRE 8 ???

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 29 pro 2006 12:44

Najde se tady uzivatel audiofire,pripadne Layly 3g pripadne MOTU 828mk2 ???

Na motu se mi libi jedna vec,pokud jsem to pochopil,jde pouzivat samostatne,bez pocitace.pochopil jsem to tak,ze si muzu naroutovat nejak vstupy na vystupy a ulozit nekde do pameti.Tim by mohla byt nastalo v racku a kdyz bych potreboval smichat nekolik zdroju signalu na treba jeden vystup,umel bych to udelat v menu karty.Je to tak nebo neni ???

Vi nekdo co jsou v tech echo kartach za prevodniky,a samozrejme i v te motu ?Neni to nejdulezitejsi parametr,ale je dulezity pro pripadny tuning.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 pro 2006 16:04

nunu : ano .. MOTU tak funguje .. mas tam normalne mix , ze si bez pocitaca vies na nom tahat fadre ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 29 pro 2006 16:14

Trochu jsem se podival na ty karty drobnejsim pohledem a uz se mi nelibi ani jedna...Cekal jsem minimalne lepsi osazeni nez to,co v nich je.To mne natolik zklamalo,ze to tezce vydychavam,na kartu za 17,pripadne 25000 od motu bych cekal vic...Ten mix je dobra vychytavka,ale kdo se trosku pohybuje v elektronice,vi ze ta hovadina ma cenu displeje a softweru k ovladani,jo vim ze jej musel nekdo napsat atd,atd,kurna nasrali mne...

Nenasla by se jeste nejaka alternativa k motu 828 nebo audiofire ???

Podotykam ZAPLATITELNA...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 pro 2006 23:59

Panebože to se nedá ty za sebe fakt nemůžeš! Tak tebe to zklamalo a těžce to vydýcháváš.. no boože, tak to je konec světa!

Předpokládám, že jsi dost inteligentní na to aby ti hned z kraje došlo že hitech produkt špičkové kvality se asi vážně LEVNĚ VYROBIT NEDÁ!
(A kdo nevěří ať si zkusí LEVNĚ vyrobit sám)

Takže už je teď předem jasná odpověď na tvou druhou otázku.. co se asi tak najde... ? jenom velké zklamání najdeš zaplatitelnou, ale ouha ono to zase nebude mit to co bys chtěl eh eh...

Co takhle místo hledání nereálné dokonalé a levné (naivnímu snu uživatelů značky Behringer) si prostě vydělat na tu kvalitu, nevysedávat na fórech nehledat neexistující, místo toho jít
do práce vydělat si další kačky a ten čas který ty stejně strávíš okamžiky očekávání a zklamání, využít efektivněji?!?

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 30 pro 2006 00:39

Acid, nie si nahodou nasadene zbytocne "korenie" , cize podnecovac debat o nicom?
Alebo to tu niekto hodil na schizu a ma dva nicky Dr. Jekyll a Mr. H... :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 pro 2006 01:10

Divil by ses,treba takova EMU 1616M je velmi slusne osazena a nestoji majlant.Jenze nema WC,a ten by se mi hodil.Nejsem vseved abych znal vsecky firmy co delaji podobne veci.A ze se hi tech produkt neda vyrobit levne ???Si delas prdel ne???V tech seriich co to jede ???Jeden z nejlepsich DAC,nerikam ze absolutne nejlepsi,ale fakt hodne dobry stoji 10USD v kusovem mnozstvi.Jenze oni si rekli ne,my pouzijem za tri dolace,ten bude stacit a jeste to neni ADC a DAC,ale kodek...Da se velmi elegantne pouzit slusny DAC i jako mono s perfektnim symetrickym vystupem,ale nikdo to asi nedela,protoze to stoji pak cele jednou tolik.Operak je levnejsi,a to se pouzivaji ty nejvetsi sracky.Dalsi pruser co se tyce treba te motu je,ze ma hodiny cipem od texas instruments,jo hraje to,ale cele to tim zdegradujou,aby umeli prodat i ten drahy gear ve kterem jsou rozdily v nakladech troufam si rict max v desitkach dolaru,ale neni zamerne tak podelany.

A nerad bych zjistil ze je na trhu v podobne relaci lepe osazena karta.Jen tak mimochodem,ten WC chci prave pro to,ze mam kvalitnejsi DAC a tak hodlam vyuzit toho,co nejde moc lehce vyrobit a to je interface mezi FW na spdif.

Zatim favoritem je motu 828mk2,protoze ma co potrebuju a nejspis budu prvni tady komu projde malyma zmenama.

Kazdopadne to slo formulovat i vstricneji.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 30 pro 2006 01:22

No vždyť já vím, že jo :) ale jak koukám, vůbec tě to nezasáhlo a budeš dál postupovat podle scénáře :D

Telecí!

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 pro 2006 01:27

Tak jinak,napis mi vhodnejsi alternativu at se poucim kolik mam dosetrit.Staci vyrobce a typ.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 30 pro 2006 02:01

Bazar

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 30 pro 2006 14:20

a co tato ??
http://www.thomann.de/de/hercules_fw_16 ... e_demo.htm

ta cena je viac nez prijemna ... cital som recenziu na tomshardware.com a celkom si ju pochvalovali..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 30 pro 2006 14:33

Eeee, to ne, jednou jsem si s tim hral a ty drivery byly dost nepouzitelny. Navic tusim ze mi nekdo rikal, ze podpora Herculesu je nulova.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 30 pro 2006 14:41

no aj tak je to pasee.. z thomana mi odpisali ze uz je vypredana a za tu cenu ju uz nemaju.. normalne stoji myslom 490eur takze to je onicom...

tiez riesim ten problem - potrebujem zvukovku k notebooku, 8-10 vstupov, 4 vystupy, inak nepotrebujem nic.. ale taka asi ani neexistuje, vacsinou ked ma viac vstupov ma aj kopu vystupov, digitalne in/out + hafo dalsich features ktore vobec nepotrebujem ...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 pro 2006 15:16

mam problemy s midimanem ktery mi nechodi tak jak potrebuju,natoz herkulesa -)))Zustanu asi u te motu,libi se mi ze jde vyuzivat i bez pc,vyuziju to a to dost casto,protoze do toho napicham klapky,moduly a muzu si hrat bez pc...To se mi dost libi...Kdyby se tak nasla nejaka fotka v dobrem rozliseni jak vypada vevnitr...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 pro 2006 15:56

mam problemy s midimanem ktery mi nechodi tak jak potrebuju,natoz herkulesa -)))Zustanu asi u te motu,libi se mi ze jde vyuzivat i bez pc,vyuziju to a to dost casto,protoze do toho napicham klapky,moduly a muzu si hrat bez pc...To se mi dost libi...Kdyby se tak nasla nejaka fotka v dobrem rozliseni jak vypada vevnitr...

Odpovědět