Interni vs. externi zvukovka - rozdily?

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 19 kvě 2006 18:00

Kermitak píše:delay: Jinde oproti cemu ? Vzhledem k tomu ze treba 9632 stoji asi 11k, tak pak by treba E-MU 1212M musela byt skoro zadarmo ;)
... mmnojo stoji 13,7K s dani ... ale dyk to samo nic neumi. Tedy umi to totez co 1212M ... ktera stoji min nez pulku. Jedina vyhoda tyhle RME je ze se da do budoucna rozsirit expanznima kartama ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 kvě 2006 18:10

...ktore su uz ovsem za hubicku, kym expanzny box ku e-mu stoji majlant... presne opacnu filozofiu v tom vidim (i ked aj tak vyjde zostava e-mu na hodne menej - pri rovnakych papierovych ficurach). ovsem dsp na rme je niekde celkom inde s latenciami a routingom, v tom je myslim jadro pudla

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 19 kvě 2006 18:15

mmno jak to myslis jinde ? V cem je rozdil ? Myslim, ze emu dosahuje velmi slusnych hodnot latence.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 19 kvě 2006 18:18

... hele koukam na ty karty ... k tomu nejde pridat rozsireni na dalsi ADATy ?
nejak jsem takovej board nikde nenasel (hledal jsem na http://www.rme-audio.com/english/hdsp/hdsp9632.htm ).

Nasel jsem rozsireni (kdyz nepocitam WC karty adt) hlavne o 2x vstup AI4S a 4x vystup AO4S ... oboji za 5.490,- s DPH. Dock k E-MU stoji sice necely dvojnasobek (9 144 Kč) ale umi toho 4x tolik ... tedy ziskas nejen 4 ale 8 vstupu a jeste 8 vystupu ... navic preampy, MIDI atd. Cili nemyslim si, ze mas pravdu.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 kvě 2006 18:39

nie... dokopy vie len 16 kanalov I/O, takze adat na doske + 8 analogov (dve karty po 4) alebo 4 x aes/ebu von aj dnu...
zoznam unikatnych ficur je tu:
http://www.rme-audio.com/english/hdsp/hdsp9632.htm

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 kvě 2006 07:47

Tak by mě zajímalo (když už kexiku počítáš IO), kdybych se rozhodl pro koupi Audiodocku od E-MU, zda-li by mě nadále fungovaly analog vstupy / výstupy na 1212m (?). Resp. polemizuji nad inteligencí PatchMixu, kterej by to podle mě nezvládl, a bral by analog 1 a 2 jak z Audiodocku, tak z interní karty do stejného faderu (?).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 kvě 2006 10:05

delay: ak tomu spravne rozumiem, IO na borde dokupenim audiodocku funguju dalej, patchmix zdetekuje nove IO a prida si ich do ansamblu... vysledok je vlastne idnticky ako kupit rovno 1820, akurat bez wordclock daughterboardu

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 kvě 2006 10:13

No, jde jen o to, zda je zdetekuje. Kouknu doma, zda má PatchMix natvrdo nastevené I/O pro analog sekci karty.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 kvě 2006 17:30

delay píše:Tak by mě zajímalo (když už kexiku počítáš IO), kdybych se rozhodl pro koupi Audiodocku od E-MU, zda-li by mě nadále fungovaly analog vstupy / výstupy na 1212m (?). Resp. polemizuji nad inteligencí PatchMixu, kterej by to podle mě nezvládl, a bral by analog 1 a 2 jak z Audiodocku, tak z interní karty do stejného faderu (?).
.... to me taky zajimalo, tak jsem to vyzkousel a .... NEFUNGOVALY. Nefungovaly z jednoho prosteho duvodu, ze placatej kabel co ti vede od karty 1010 do prevodnikovy karty 0202 (to je ta mensi cos v ni mel tu chybu) musis pripojit do jiny karty. Skoda, taky jsem se tesil ... ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 kvě 2006 07:28

safa:
Díky moc za ochotu, že jsi to vyzkoušel. Opravdu hodně cenná informace...

Odpovědět