Jakou zvukovou kartu?

Interní a externí zvuková rozhraní
AndyW

Re: Jakou zvukovou kartu?

Příspěvek od AndyW »

je cau gappequ :)andy :)

tohohle pana poslouchejte, je to aktivni producent a dela dobry veci :)
Live magic flute

Tommy_the GiN

New topic: připojení dalších reproduktorů EDIROL FA 66

Příspěvek od Tommy_the GiN »

Zdravím všechny a předem se omlouvám, ale nechtěl jsem zakládat zbytečně nový topic.

Jsem cca 2 týdny majitelem externí zvukové karty Edirol FA 66 a rád bych kromě svých referenčních monitorů Adam Audo A7 připojil další 2 obyčejné reproduktory od HiFi věže pro další referenční poslech, především spíš live setů.
Můžete mi poradit, co bude potřeba udělat pro takové zapojení? Přiznám se, že jsem nikdy podobně další reproduktory nepřipojoval a ani na internetu jsem nenašel moc informačních zdrojů.

Předem díky, Martin

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Ahoj.

Ja tu kartu nepoznam, ale na prvy pohlad ma 4 monovystupy ( 2 a 2 ). Pozri si v manuali, ako ich mas zapojene. Ja na mojej karte mam 1/2 natvrdo a 3/4 mozem potenciometrom plynule miesat z 1/2 do 3/4, takze mam relativnu volnost v tom, ako to zapojim.

AndyW

Příspěvek od AndyW »

nepises s cim mas konkretne problem, tak to vezmu obecne:
pokud mas vic jak dva vystupy, tak by to nemel byt problem, do dvou prvnich mas zapojeny monitory, do druhych dvou (dvou mono nebo jednom stereo) zapojis ty bedny. potrebujes ovsem k tem bednam zesilovac a z karty lineout zapojis do linein toho zesilovace (hifi bedny nebudou mit vlastni zesik), ted zalezi jaky kde mas konektory. podle toho si zezenes nebo vyrobis kabel. az to budes mit propojeny, tak nastavis aby ti do toho druheho paru vystupu neco lezlo, to se dela bud v dawu nebo v nastaveni ovladacu ke karte. nektere dawy umi take routovat signal, ale nepises co pouzivas.
Live magic flute

Tommy_the GiN

Zdravím,

omlouvám se za nedostatečnou specifikaci. Samozřejmě mi jde převážně o to samotné zapojení dalších reproduktorů. Tzn. hlavně:

- Jaký zesilovač použít? Resp. jaké jsou nejlepší možnosti? (repro pro připojení jsou JVC 50 W, imp.6)
- Jak zapojím kabel od "HiFi" beden. Když se podívám na svoje Neutriky 6,3, jsou zde samozřejmě 3 výstupní dráty. Bedny, co chci připojit, mají pouze dva výstupní dráty. (hádám chybí kostra?)

Omlouvám se, na tyto "elektro záležitosti" jsem opravdu slabší, nikdy jsem nic podobného neřešil. Děkuji za reakce. Martin

AndyW

Příspěvek od AndyW »

proc nepouzijes jako zesilovac tu vez ? pokud ji nemas, tak se koukni normalne na aukro, do tyhle sekce http://aukro.cz/listing.php/search?cate ... =zesilovac
a zeptej se pred koupi vystavovatele jestli podporuje tvoje parametry, typicky zesilovac by mel na dane ohmazi umet mensi nebo stejny vykon, nez jake maji nominalne bedny, je lepsi mensi, z duvodu bezpecnosti, aby si ty bedny neznicil.

dalsi vec, bedny maj jen dva draty, to je spravne, zesilovace maji typicky svorky. ty resis az zapojeni ze zvukovky do zesilovace ne ze zvukovky do beden. zesick nejspis bude mit cinche nebo jacky, prislusny kabel si pak sezenes, podle toho. ale to res az budes mit zesik.
Live magic flute

AndyW

Příspěvek od AndyW »

kostru bedny nepotrebujou, protoze tam de po dratech velky proud a nepotrebujou stineni. narozdil treba od linky nebo dokonce mikrofoniho kabelu, tam je uroven mnohem nizsi.
Live magic flute

Tommy_the GiN

No je pravda, že mě nenapadlo použít věž jako zesilovač, protože krom výstupů pro speakery jsem nenašel jinou možnosti připojení. Ale pod odkrytí spodního krytu jsem našel dvě zástrčky AUX. Tzn., když koupím 2 mono kábly Cinch=>6,3mm jack, a připojím věž (cinch) a zvukovku (6,3) tak by to mělo fungovat?
např. http://kytary.cz/bespeco-sly2jr500/HN104841

AndyW

Příspěvek od AndyW »

jestli mas na vezi dva cinche jako vstup a na zvukovce dva mono jacky jako vystup tak by to fungovat melo. pak musis samozrejme naroutovat singnal, jak sme o tom mluvili prve
Live magic flute

nixx

Příspěvek od nixx »

Neměli byste někdo tip na PCI/PCIe zvukovou kartu, která by měla MIDI IN, stereo line out a stabilní ASIO ovladač? Pro klávesáka na živé hraní. Žádné další features nejsou třeba :-)
Zatím se mi jako ideální volba jeví ESI Juli@, ale je to už dost stará karta.
http://www.esi-audio.com/products/julia/

Paris

Příspěvek od Paris »

nixx

Příspěvek od nixx »

Díky za tip, nevěděl jsem, že se 0404 dělá i do PCIe :-)

Odpovědět