Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od countrymetalman » 09 bře 2015 11:52

Děkuji předem za názory těch, co Babyface měli nebo mají, zda jsou interní preampy pro nahrávání kláves, bicích sequencerů, mic (mám MXL V67) dostačující? A zda nabrané stopy přes Babyface zní lépe než např. přes USB mix Yamaha MG10ux (má taky 192kHz), příp. Alesis MultiMixy nebo AH ZED USB mixy? Tím "lépe" myslím pocitově, že nabraný zvuk jde jakoby více zepředu, ne jakoby zdáli, jako u levnějších variant. Nahrávám do iPadu (Auria 48-track s insert efekty - EQ i comp/lim) a právě jsem se dočetl, že poslední OS v Babyface už je USB class compliant, takže iPad v pohodě kompatibilita. Nebo zda by bylo poznatelně kvalitnější použít před zvukovku (Babyface nebo nějaký ten USB mix?) nějaký fakt kvalitní preampy, např. Focusrite firewire, ten model co už se nedělá, jak má ty první 2 vstupy s tube simulací nebo něco podobnýho - slyšel jsem, že tyhle Focusrite preampy jsou o 2 levely lepší než např. v Soundcraft mixu ty GB32.. Abych vám tady mohl v jinejch vláknech od kláves dělat kvalitnější zvukový dema a nestalo se už, že nějaký digitální rompler bude mít plnější zvuk než kvalitní VA, když v reálu je tomu naopak...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od Fractal » 09 bře 2015 21:53

Vzhledem k tvému setupu jsou preampy na Babyface VÍCE než dostačující. Nechápu jak jsi přišel na to, že nejsou. Udělej si sám test.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 789
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od dedko » 10 bře 2015 06:36

Nerieš pučoviny a hraj. Množstvo ľudí ktorí poznajú rozdiel v preampe podľa videa na YT alebo SC sa limitne blíži nule.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od vasek » 10 bře 2015 08:19

Jen pro úplnost dodám, že pro nahrávání kláves se mic preamp nepoužívá.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od Ivo » 10 bře 2015 08:23

:palec+: :) zrovna jsem to chtěl napsat, předběhl jsi mě ...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od delay » 10 bře 2015 08:56

Babyface je uplně v pohodě, preampy jsou vzhledm k ceně výborný nbeo minimálně uspokojivé.

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od countrymetalman » 10 bře 2015 13:28

děkuji Fractal a delay!
Pro ostatní - šlo mi o to, že novější klávesy potřebují občas i dost zesílit na preampu (někdy máme klávesy na mixu na gainu zesílený víc než třeba Bety 58 nebo OM5!!!) a hlavně opakovaně zdigitalizovat (poprvé už jsou vlastně digitálně zpracované interně) a tady dle sluchu se mi zdá, že přes technicky vyspělejší USB výstup z mixu Yamaha MG12ux (192kHz) zní všechny nahraný zdroje hůř (méně sytě, trochu digitální nádech...) než přes obyčejný 48kHz USB out z Allen Heath ZED mixu. Tak jsem chtěl vědět, zda přes RME BF to bude ještě lepší než třeba z toho Allenu H nebo cca stejný.. To dendy: pokud znáš rompler s více "vintage analog like" zvukem než lze dostat ze slušných VA, prosím i za všechny ostatní, mohl bys toto svoje know-howgh veřejně sdělit? Jsem ochoten ti za pravdivou informaci i slušně zaplatit! Předem díky.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od hubert » 10 bře 2015 13:36

Pokial ti súčasný kláves dáva slabšií výstup ako mikrofony, asi bude niekde chyba...A pýtať sa či ma RME BF lepšie prevodniky než lacne analogove pulty s USB....to hádam ani nebudem komentovať. Len toľko k tomu...HLADÁŠ STÁLE PROBLÉM TAM KDE NIE JE!
Skús sa zamerať na ten element medzi stolom, a stoličkou.
Naposledy upravil(a) hubert dne 10 bře 2015 14:56, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od delay » 10 bře 2015 14:37

Otázkou je, jak ty klávesy do mixu připojuješ. Klávesy by měly mít linkový výstup, čili zcela jiná impedance než mají mikrofony, pokud bys signál vedl přes mikrofonní předzesilvoače, tak by měl být zkreslený a slabý - sna to neděláš takhle???!!!. Počítám, že pult má line in vstupy s jinou impedancí a gain pot pak funguje v jiném rozsahu, což se ale nedá porovnávat s úrovní vybuzení mikrofonu.

Babyface má sdílené vstupy pro mikrofon i linku, pokud zapojíš linkový signál, nesmíš přidávat žádný gain protože pak do signálové cesty řadíš mikrofonní preamp. BF nemá žádný přepínač vstupní impedanční úrovně - leda by na vstupu fungovala nějaká auto detekce. Když používám externí mic preamp, jehož výstupem je linka, tak nechávám vstup na 0 dB a zní to jak má.

Manuál:
The Babyface has two analog microphone inputs that can operate as line inputs with levels up
to +12 dBu, when set to 0 dB gain. The electronic input stage uses a servo balanced design
which handles unbalanced and balanced signals correctly, automatically adjusting the level
reference.


Tak či onak. Úroveň "hlasitosti" signálu z kláves bys měl ideálně řešit na samotných klávesách a ne se snažit vybudit dodatečné zesílení na vstupu mixu nebo karty...

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od countrymetalman » 10 bře 2015 15:15

díky delay i huberte, přesně to jsem chtěl vědět, takže USB mix dám pryč a pořídím tohle. Akorát nevím zda RME BF nebo něco jinýho, v každým případě k iPadu to musí být USB 2.0 class compliant a potřebuji 6 vstupů (stačí 3 stereo) nahrávat současně, jak jsem rozepsal ve vlákně k Focusrite iO docku.
Takže pokud RME BF, tak ještě co k tomu za rozšiřující preamp se 4in? Ideálně i něco s HW kompresorem, pluginy se mi moc nelíbí, resp. z důvodu vyššího zatížení procesoru i paměti při souběžném nahrávání 6 stop to iPad2 nestíhá, jak jsem si vyzkoušel s Behringer ADA 8200 8-in zvukovkou (mimochodem na té ani ty nové Midas designed preampy mě nenadchly víc než třeba USB mix EH ZED10fx...)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od Amorph » 10 bře 2015 15:23

country: no jak ti uz psali - jestli zenzes linku z klaves pres mikrofonni preamp, tak tezko rict, jestli by te nadchnul jakykoliv preamp...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od delay » 10 bře 2015 19:18

No, to bych být tebou spíše zvažoval RME UCX nebo UFX, zkrátka tu kartu v půlrackovém formátu, jednak má vice IN a druhak je TotalMix opatřenej dynamickým procesorem, takže bys tam využil ty kompresory. Babyface je o DYN bohužel ochuzená :(. Kombinace s nějkaým ext ADAT preampem je samozřejmě řešení, ale těžko seženeš něco s použitelným kompresorem, ten bych řešil externě... mimochodem, VST levnej HW kompresor předčí uplně ve všem.

Ale nevim, jeslti to připojíš k tabletu, ostatně to ani nevim že jde s Babyface...

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od W.Cable » 11 bře 2015 11:25

Pokud chces mit v retezci mic preamp, tak mas dve moznosti jak na to
... zapojit klavesy primo do preampu line/instrument/hi-z vstupem, z ktereho pujde signal ven linkou do prevodniku.
...nebo postavit do cesty mezi klavesy a preamp DIbox (kterej tady bude fungovat jako konventor linkovy urovne na mikrofonni uroven) z DIboxu pujde mikrofonni uroven do mic vstupu preampu a z nej jako v prvnim pripade linkou ven do prevodniku.
Tyhle zpusoby zapojeni pri nahravani se primarne pouzivaji z duvodu potreby ovlivnit barvu zvuku.

Pokud hledas nejaky komplexnejsi zarizeni preamp + comp + treba eq, tak to hledas channel strip.

Jinak jestli mate slabsi signal z klaves nez z mikrofonu, tak za predpokladu, ze jsou klavesy v poradku, je chyba nekde v zapojeni a preamp bych v takovem pripade rozhodne neporizoval.

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Je nutný kvalitnější mic preamp k RME Babyface?

Příspěvek od countrymetalman » 11 bře 2015 11:34

Tak jsem to už vyřešil jediným existujícím zařízením na trhu, co přesně sedí na moje podmínky - Steinberg UR44. I zde na Audiozone je recenze: recenze/steinberg-ur44-t21230.html
UR44 umí až 6 IN současně, malé stolní provedení, iPad kompatibilní (USB class compliant přepínač na kartě - Focusrite tohle nemají...) a dokonce s bonusem ovládacího software pro iPad free (včetně REV-X prý slušnýho Yamaha reverbu). A kvalitní preampy, údajně čistší zvuk než z Focusrite Scarlett, viz http://www.soundonsound.com/sos/oct14/a ... g-ur44.htm

Yamaha MG10ux USB (192kHz) mix jde tedy do prodeje, kdyby měl někdo zájem - nevyužiju ho na live, protože stereo vstupy nejdou použít i mono, takže dává k dispozici v mono pouze první 4 vstupy, stejně jako AH ZED10, to je pro mne málo...

Odpovědět