M-audio karty a nestabilita el. site

Interní a externí zvuková rozhraní
kombinateur

Re: M-audio karty a nestabilita el. site

Příspěvek od kombinateur »

pavlii píše:A co takhle třeba toto.

P.
No ja to prave za jednim APC-ckem mam, ale nepomaha to. Je to tenhle jezevcikovej typ: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33403 Ze by ten co odkazujes delal neco jinyho? Je to mozny, nevyznam se v tom...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to co mas ty , je blba prepetovka .. to co dal pavli je akasi ochrana a stabili zacia napatia .. rozhodne to bude robit nieco viac ako to tvoje .. ci to ale pomoze vyriesit problem , to treba odskusat ..

pavlucha

Příspěvek od pavlucha »

Nestabilita digi mašinek při kolísání napětí je přece už léta pověstná, ne? :wink: Já jsem si pořídil stabilizátor od CHD Elektroservis a je po problémech http://www.chd-el.cz/index.php?id=50. Sice to mám v racku na koncertování, ale předpokládám, že to doma bude fungovat také. :wink:
Myslím, že by se s výrobcem dalo domluvit na odzkoušení a případném vrácení, vypadali jako normální lidi.

ReaktoplazmAR: Přijde mi fakt husté zapojit kupříkladu pájku (a pod.) na stejný okruh 220V s DAW a pak se divit, že audio klekne. Kdyžtak doporučuju taktéž varnou konev nebo malý přímotop. :idea: 8) :roll: :wink:

Alex123

Příspěvek od Alex123 »

ten stab il je sice zajímavý ale otázka je zda to nevnece do napájení nějaký "bordel" 8) a taky to asi nebude zrovna lacné :cry:

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

pavlucha píše:Nestabilita digi mašinek při kolísání napětí je přece už léta pověstná, ne? :wink: Já jsem si pořídil stabilizátor od CHD Elektroservis a je po problémech http://www.chd-el.cz/index.php?id=50. Sice to mám v racku na koncertování, ale předpokládám, že to doma bude fungovat také. :wink:
Myslím, že by se s výrobcem dalo domluvit na odzkoušení a případném vrácení, vypadali jako normální lidi.

ReaktoplazmAR: Přijde mi fakt husté zapojit kupříkladu pájku (a pod.) na stejný okruh 220V s DAW a pak se divit, že audio klekne. Kdyžtak doporučuju taktéž varnou konev nebo malý přímotop. :idea: 8) :roll: :wink:
Tak v poslednej dobe som tam toho pajkoval fakt dost, a pri práci rád počúvam hudbu, a jediný audio systém v skúšobni mám daw, tak ked mi to počas 3-dnovej práce 2x vyhodilo zvukovku, myslím že to prežijem...
samozrejme nepájkujem a nevarím si kávu počas hrania.. :wink: btw: nedivím sa tomu že mi to vyhodilo...
Mám v pláne si kúpit nejaký ten stabilizátor alebo UPSku alebo niečo podobné, len sa musím ešte trošku v tom zorientovať...

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

Podle me by to mel vyresit stabilizator napeti, treba neco takovydleho
http://www.thomann.de/gb/furman_p_1400_ar_e.htm

...ale Furman je dost drahej, ale proverena klasika, dalo by se i neco urcite postavit a nebo najit neco levnejsiho....

pavlucha

Příspěvek od pavlucha »

CHD stabilizátor stál asi 3500, nevím jak je to teď - mají na webu ceník. Umí asi 500W, já do toho mám zapojený kompletní kyt. rack a zrovna na posledním hraní v takové díře stabilizoval jak zběsilý (bylo tam velké podpětí) a ok. Ale fakt nevím jak by se choval s DAW, nejsem elektronik a tudíž nevím jak ho otestovat - na stejný okruh ke svým mašinkám pájku dávat nebudu, navíc 2 dny pájet a náhodně navozovat kritickou situaci a přitom ostražitě sledovat jak stabil. zafunguje, to bych asi nedal. :wink: :D

Furman stab. je zajisté bezva, ale pro amatérské nekomerční smrtelníky zcela nesmyslně drahý (20k+ myslím ?). Navíc co s ním, když by nevyřešil situaci, která se tu popsala v úvodu?

elbissop

Příspěvek od elbissop »

Pressne tento problem som mal s M-Audio Fast Track Pro. Robilo mi to len ked som mal pripojene repraky na vystupe, so sluchatkami sa to nestavalo.

Ked som ju uz predal, tak som objavil niekde na internete radu, ze treba pouzit tie velke jack vystupy, co su vzadu, vraj to s nimi nerobi. Ja som pouzival ten maly stero jack vpredu a cinch konektory vzadu, ale tie velke jacky vzadu som neskusal, tak neviem.

kombinateur

Příspěvek od kombinateur »

Zapomnel jsem napsat, jak to nakonec dopadlo... Takze: zadne nove zdroje, upsky ani jina nakladna reseni, ale zabrala ta nejjednodussi rada - vymenit FW kabel! Dal jsem tam poradnej FireWire kabel, lepsi, nez ten s kartou dodavanej, a svete div se, opravdu je po problemech. Diky!

Odpovědět