M-Audio Profire 2626

Interní a externí zvuková rozhraní
knobtweaker
Profesionál

Příspěvek od knobtweaker »

Jinak ta Saffire pro je taky výborná, ale m-audio je prostě vychytanější to jest čistě můj názor uživatele obou těchto karet :-))
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2knobtweaker: no já se nebudu pouštět moc do hloubky, páč mi ani jedna z Focusrite karet neříká pane a musel bych se koukat do manuálu a tak. Ale co mi v hlavě uvízlo, tak Control Panel umožňuje signál ze vstupů vést buď přímo na výstupy a nebo přes soft; takže Direct Monitoring je ta první varianta ;-)

Ohledně točení, tak jazz je zatím to jediné, co jsem ještě točit nezkoušel, takže spíš jsem se nedostal knějakýmu bubenickýmu rabijátovi...ale řekl bych, že to potom byl přínos jak pro mě, tak pro ty bicí ;-) nic ve zlým.

S linkovejma vstupama Saffire jsem nepracoval, takže bery tvojí informaci jako fakt.

Nechci se přít o vychytanost, ale jen se snažím uvést na pravou míru věci, které se mi prostě nezdají smysluplné.

P.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

knobtweaker píše:Jinak , ale saffire wordclock má , pokud si myslel hodimama tohle :-)
Saffire pro 40 opravdu wordclock nemá a těmi staršími se už asi nemá cenu zabývat.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

knobtweaker píše:Zapojení znát nemusíš, protože když ti potenciometr gainu ovlivŇuje signál linky tak je to jasný.
Nemusí. Ten poťák může bejt dvojitej, takže bez schématu se opravdu nedá soudit na nic.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Settler píše:Jinak tedy nedavno jsem pokladal stejne dotazy v souvislosti s Delta 1010, jeji FW alternativou, kterou to tady cele zacalo.. tenhle toppic me zatim asi utvrdil v tech Focusritech..
Jde o to, co přesně chceš. Jestli ti jde primárně o premapy, linky, převodníky nebo co nejvíc kanálů, ADAT a wordclock a podle toho se musíš rozhodovat.

Já bych si osobně dal do nejužšího výběru určitě zařadil to maudio profire 2626, pak tu zmiňovanou focusrite saffire pro 40, dále Alesis IO|26 a některej presonus Firestudio.

Pokud to nemusí bejt nutně firewire a jde primárně o linky, tak určitě Echo Layla 3G, e-mu 1616M nebo Deltu 1010 (rackovou), která se dá sehnat z druhé ruky za super cenu.

Settler

Příspěvek od Settler »

Ctirad píše:..nebo Deltu 1010 (rackovou), která se dá sehnat z druhé ruky za super cenu.
Nahodne jsem dneska koukl na AudioTEK a je na ni akce 22%, tzn. neco malo pres 8k..

knobtweaker
Profesionál

Ctirad píše:
Settler píše:Jinak tedy nedavno jsem pokladal stejne dotazy v souvislosti s Delta 1010, jeji FW alternativou, kterou to tady cele zacalo.. tenhle toppic me zatim asi utvrdil v tech Focusritech..
Jde o to, co přesně chceš. Jestli ti jde primárně o premapy, linky, převodníky nebo co nejvíc kanálů, ADAT a wordclock a podle toho se musíš rozhodovat.

Já bych si osobně dal do nejužšího výběru určitě zařadil to maudio profire 2626, pak tu zmiňovanou focusrite saffire pro 40, dále Alesis IO|26 a některej presonus Firestudio.

Pokud to nemusí bejt nutně firewire a jde primárně o linky, tak určitě Echo Layla 3G, e-mu 1616M nebo Deltu 1010 (rackovou), která se dá sehnat z druhé ruky za super cenu.
Jasně , já mluvil o tý saffire pro 2626, teď jsem koukal na tu pro 40 a ta už vypadá mnohem líp (taky jsou tam pady na prvníh čtyrech - proč asi :-)) Do 1010 bych už asi nešel na svou dobu to byla dobrá karta a dnes je velice levná, ale zvukově už je překonaná ( dělal jsem komparativní tes s focusrite 2626 a výsledek byl jasně pro focusrite.

knobtweaker
Profesionál

A co si myslíte o tomhle ? Má to mít hardware akcelerovaný chanel stripy od DBX a Lexicon reverb
http://www.music-city.cz/eshop/lexicon- ... 3_105761_0

knobtweaker
Profesionál

A nemáte někdo reference na tohleto, maj tam bejt lampičky:-)
http://www.music-city.cz/eshop/art-tube ... ess=885065
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

knobtweaker
Profesionál

Ctirad píše:
knobtweaker píše:Zapojení znát nemusíš, protože když ti potenciometr gainu ovlivŇuje signál linky tak je to jasný.
Nemusí. Ten poťák může bejt dvojitej, takže bez schématu se opravdu nedá soudit na nic.
Máš pravdu, ale i tak to má pro tu linku nějaký regulační člen, což je podle mě špatně, ale samozřejmě to může i dost lidem vyhovovat, jestli je to + nebo - je záležitost osobní preference

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Settler píše:
Ctirad píše:..nebo Deltu 1010 (rackovou), která se dá sehnat z druhé ruky za super cenu.
Nahodne jsem dneska koukl na AudioTEK a je na ni akce 22%, tzn. neco malo pres 8k..
To je tak vrchní hranice. Z druhé ruky už jsem jí několikrát potkal za cca 6000,-Kč. Je potřeba vědět, že je to už opravdu starší karta, která má dost slabou výbavu (žádné preampy, žádný ADAT) a ač je vybavena slušnými převodníky, má dost nešťastně vyřešené hodiny (jsou na PCI kartě místo v racku -> po průchodu kabelem velký jitter), které to zvukově degradují. Dá se to ale vylepšit externím taktováním přes wordclock. Výhoda je ale opradu nízká cena (z druhé ruky) a hlavně je to PCI s prověřenými ovladači, takže nízká latence a stabilita.

kexik

Příspěvek od kexik »

ctirad: ziadny jitter pri prechode kablom... tym kablom imo beha i2c zbernica, cize tam je bitclock na extra drote. podla mna ak stoji 1010 fakt tak malo, je to super riesenie, via envy je robustny a bezproblemovy chip na softverovej strane. to je velka prakticka vyhoda

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

kexik píše:ctirad: ziadny jitter pri prechode kablom... tym kablom imo beha i2c zbernica, cize tam je bitclock na extra drote.
Spíš I2S, ne? Jinak je přece celkem jedno, jestli jdou hodiny po jednom drátu nebo ne. Jde hlavně o to, jak je řešený receiver a transmitter a cesta mezi tím, zkrátka v jakém stavu ten signál dorazí na druhý konec toho metr a půl (nebo kolik) dlouhého kabelu. Koneckonců informace o blbě udělaných hodinách u 1010 je původně tuším od black lion a zlepšení zvuku při použití WC hodin potvrzoval i tady někdo ve fóru.

kexik

Příspěvek od kexik »

delty maju obecne blbe hodiny a zvuk sa zlepsi dokonca aj ked clockujes trebars audiophile z spdif zariadenia s lepsimi hodinami. neviem cim presne to je ale je to tak. to ale nesuvisi s kablom. ked tahas extra drotom bitclock, nemas jitter. je to 1:1 pravouhly signal a akokolvek ho kabel zmrsi, nacita ho svab na druhej strane spravne. kedze pre vsetky signaly je kabel rovnaky, budu zmrsene aj hrany na datovej linke rovnako. jitter je zalezitost vylucne serioveho signalu, kde je premenliva strieda, ktora sposobuje ze hrany signalu maju premenlivy tvar
btw i2s samozrejme. ja si tie dva trocha mylim ;)

Odpovědět