M-Audio Profire 2626

Interní a externí zvuková rozhraní
boolocks

M-Audio Profire 2626

Příspěvek od boolocks »

Ahoj, má někdo zkušenosti s přímo touhle mašinou od M-Audia?
http://kytary.cz/m-audio-profire-2626-a ... 79:0:0:1:0
Stojí ty předzesilovače na těch vstupech opravdu za to?
Piště zkušenosti, díky

knobtweaker
Profesionál

Příspěvek od knobtweaker »

Koupil jsem jí do studia, maj ještě saffire pro od focusrite . Dělal jsem test že jsem si rozbočil přes kalhoty mikrák do obou karet a profire vyhrála (což jsem po pravdě řečeno nečekal - čistší vejšky zvuk kompaktnější a jakoby sametovější. Dsp mixer funguje bez problémů. Můžu jen doporučit. V Music - city jí maj nainstalovanou, takže se tam dala vyzkoušet.
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

boolocks

Příspěvek od boolocks »

Jasný, díky za info. No ještě tu je MOTU 8pre, která se mi zdá jako nej volba.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Preampy v motu 8pre podle informací z různých zdrojů nejsou nic moc. Podle toho, co jsem viděl vevnitř různých jiných MOTU bych tomu i věřil.

To bych spíš věřil tomu m-audiu. A pak bych se podíval ještě na zbrusu novou focusrite saffire pro 40 http://www.focusrite.com/products/saffi ... re_pro_40/ , alesis IO|26 a pak samozřejmě presonus.

boolocks

Příspěvek od boolocks »

Jasně, no já ale myslim, že ta MOTU bude sázka najistotu. Tak teď nevím.
Má tu někdo zkušenosti s tou MOTU 8pre?

Settler

Příspěvek od Settler »

Me se zas vubec nezda marna SAFFIRE PRO 26 I/O..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

boolocks píše:Jasně, no já ale myslim, že ta MOTU bude sázka najistotu.
Ano, u Motu máš jistotu, že za poměrně dost peněz dostaneš produkt, který ničím nevybočuje z šedého standardu ;)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Settler píše:Me se zas vubec nezda marna SAFFIRE PRO 26 I/O..
To je předchůdce mnou zmiňované Saffire pro 40, která je citelně vylepšená.

Settler

Příspěvek od Settler »

Ctirad píše:
Jo jo.. ted na to koukam.. akorat skoda chybejicich hodin.. :(
Jinak tedy nedavno jsem pokladal stejne dotazy v souvislosti s Delta 1010, jeji FW alternativou, kterou to tady cele zacalo.. tenhle toppic me zatim asi utvrdil v tech Focusritech..

knobtweaker
Profesionál

Settler píše:
Ctirad píše:
Jo jo.. ted na to koukam.. akorat skoda chybejicich hodin.. :(
Jinak tedy nedavno jsem pokladal stejne dotazy v souvislosti s Delta 1010, jeji FW alternativou, kterou to tady cele zacalo.. tenhle toppic me zatim asi utvrdil v tech Focusritech..
Focusrite saffire pro 2626 mam a mam i profire 26, Saffire už bych podruhý nekoupil z několika důvodů 1/ nemá pady , pokud chcete točit bicí zvlášť kopák vyrbl je nemožné je bez externích útlumových článků natočit. 2/ dá se dělat jen jeden monitor mix- když točíte dva náastroje a víc , tak je to dost na h.. 3/ linkové vstupy jdou stále přes preampy takže pokud používáte kvalitní externí preamp , vlastně si to tím vestavěným kazíte.
M-Audio tohle vše má daleko lépe vyřešené a hraje navíc líp než Saffire, viz můj příspěvek výše. Motu 8 pre je určitě taky dobrá volba , ale zas nemá tolik výstupů

knobtweaker
Profesionál

Jinak , ale saffire wordclock má , pokud si myslel hodimama tohle :-)
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2knobtweaker: mno já teda nějak moc nechápu, jakým způsobem točíš virbl a kopák, ale já neměl při sestavování setupu se Saffire PRO10 & PRO26 nejmenší problémy a na útlumové články mi teda ani mysl nepřišla ;-) Ono to může mít třebas taky s typem použitých mikrofonů....

Ohledně monitoru - pokud mě paměť neklame, 2 sluchátkové výstupy = 2 možné monitorační cesty (vestavěné na kartě). V případě, že by výstupy linkové byly připojeny třeba do 3-vstupového sluchátkového zesilovače (distribučního pro řekněme 6-8 sluchátek), tak jsou k dispozici 3 možné monitorační cesty, v každé lze mít úplně něco jiného. Cos tou poznámkou přesně myslel?

Ohledně linkových vstupů - tady nemohu sloužit, neznám schéma Saffire.

P.

mando

Příspěvek od mando »

Profire ma velmi dobre recenzie vzhladom na cenu aj prevodniky aj preampy, samozrejme ziadny high end ale za tie prachy...

osobne som pouzival Mackie Onyx 400F ktory nema taku konektivitu ako 2626 a iba styri preampy, ale zvuk mala vyborny a Onyxy su skvele predzosiky

knobtweaker
Profesionál

pavlii píše:2knobtweaker: mno já teda nějak moc nechápu, jakým způsobem točíš virbl a kopák, ale já neměl při sestavování setupu se Saffire PRO10 & PRO26 nejmenší problémy a na útlumové články mi teda ani mysl nepřišla ;-) Ono to může mít třebas taky s typem použitých mikrofonů....

Ohledně monitoru - pokud mě paměť neklame, 2 sluchátkové výstupy = 2 možné monitorační cesty (vestavěné na kartě). V případě, že by výstupy linkové byly připojeny třeba do 3-vstupového sluchátkového zesilovače (distribučního pro řekněme 6-8 sluchátek), tak jsou k dispozici 3 možné monitorační cesty, v každé lze mít úplně něco jiného. Cos tou poznámkou přesně myslel?

No já ho teď právě točim přes to M-audio, tak asi točíž jazz nebo něco takovýho, ale já tam mam hodně metalovejch part setup většinou virbl zezhora Sennheiser MD441 a Rode NT2 A, zespoda AKG C1000, Kopák placka SHURE, Audix D6, Rode K2 a reprák z NS 10 na SUBBAS. Zapojení znát nemusíš, protože když ti potenciometr gainu ovlivŇuje signál linky tak je to jasný. Co se týče monitorovýho mixu tak máš sice dvě monitorovací cesty ze softu, ale na direkt monitoring pultu nemáš auxy (a monitorovat přes soft když točíš víc nástrojů je kvůli latenci konina :-)

knobtweaker
Profesionál

pavlii píše:2knobtweaker: mno já teda nějak moc nechápu, jakým způsobem točíš virbl a kopák, ale já neměl při sestavování setupu se Saffire PRO10 & PRO26 nejmenší problémy a na útlumové články mi teda ani mysl nepřišla ;-) Ono to může mít třebas taky s typem použitých mikrofonů....

P.
No já ho teď právě točim přes to M-audio, tak asi točíž jazz nebo něco takovýho, ale já tam mam hodně metalovejch part setup většinou virbl zezhora Sennheiser MD441 a Rode NT2 A, zespoda AKG C1000, Kopák placka SHURE, Audix D6, Rode K2 a reprák z NS 10 na SUBBAS. Zapojení znát nemusíš, protože když ti potenciometr gainu ovlivŇuje signál linky tak je to jasný. Co se týče monitorovýho mixu tak máš sice dvě monitorovací cesty ze softu, ale na direkt monitoring pultu nemáš auxy (a monitorovat přes soft když točíš víc nástrojů je kvůli latenci konina

Odpovědět