Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Interní a externí zvuková rozhraní
citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od citizen.one » 15 úno 2011 19:30

Ahoj,
abych to uvodem trochu uvedl :)

Mam par ,,slusnych'' mikrofonu (Shure SM57, SM58, Beta58, SM81, AKG D12, 2xAKGD190C, Sennheiser MD509, MD407, MD441 a MD431, a pro me a asi i z vasich pohledu nejlepsi z nich, Neumann CMV563 s M7 a M8S), jenze pochopitelne pri zaznamu primo do PC nebo pres mix dostavam dost hruznej zvuk, takze jsem se vzhledem k tomu, ze delame s kamaradem vyrobu kytarovych krabicek, rozhodl investovat do nejake zvukovky, ktera by byla k necemu....jak to u me byva, zacal jsem uvazovanim nad nejakymy low-endy, az jsem se vysplhal na Motu co ma kamarad (je s ni spokojenej) a ktera se mi u nej libila. Zastavil jsem se ne ani tak kvuli cene, ale kvuli kompaktnosti Jenze pak se zminil o tom, ze puvodne chtel RME a tak jsem zacal sondovat a po procitani tisice a jednoho for dosel k zaveru, ze to asi bude lepsi. Co se mi ale na Motu libi, je ale ten display a diky tomu asi snazsi pouziti jako stand-alone mix, to snad nabizi i RME, ale jist si tim nejsem.

Cili se vas odborniku chci zeptat, jak to vidite a jestli byste doporucili eventuelne neco jineho podobneho, priznam se, ze Motu je mi vybavou asi bliz, ale zase kdyz jsem srovnaval nejaky nahravky delany na jednotlivych kartach, RME me vzdycky bavila o notnej kus vic, pravda nahravky z netu nejsou zrovna nejobjektivnejsi vec.

Jeste pro upresneni, co vlastne chci a potrebuju od takove karty :

1. nahravani kytaroveho aparatu
2. abych nemusel porizovat predzesilovac zvlast
3. male rozmery
4. idealne napajeni jen z PC, coz RME umoznuje
5. idealne moznost pouziti jako stand-alone, nebo kdyztak i s PC, ale jako mixpult. Ve zkusebne mam powermix a takhle bych ho asi prodal, poridil tam lepsi zesilovac a pro zkousejici kapely koupil nejaky ctyrkanal behringer...
6. moznost nahrani kapely naraz napr. pro zivak, v nejake solidni kvalite - tj. kytara, basa, vokal, sbory, klavesy, bici, cili rekneme ne uplne malo vstupu, pricemz pripadne neni problem poridit napr. pro bici dalsi mix, aby to predmichal, to necham na bubenikovi :)
7. aby zvladala ruzny projekty v Cubase, nebo treba Fruity Loops, tema jsem pretizil svoji soucasnou zvukovku behem asi 6 hodin od ty doby, co jsem poprve FL zapnul, cili je mi jasny, ze i kvuli tomuhle musim mit nejakej upgrade
8. opticky nebo digitalni vystup - mam v rodine aktivniho highendare, takze muzu pouzit aparaturu na vysoke urovni pro mastering a doladovani
9. idealne i midi
10. jeste dodavam pripadne pouziti zvukovky pro sejmuti kytary na koncerte s tim, ze k zvukari by uz sel hotovy zvuk

tohle vsechno asi ve vetsi mire splnuje RME, akorat tam uprimne receno vubec netusim na co jsou ty BNC konektory vzadu, asi je to ADAT predpokladam, tak jak tak nevim na co se to da pouzit.
Co se konkretne ohledne RME tyce, tak netusim jestli se to da pouzit jako mix, pricemz mi neni jasny, jestli ty predzesilovace jsou jen na XLR vstupy a jestli do sluchatek jde poslat signal jen z 7/8 kanalu ? A jakym zpusobem k tomu pripadne pripojit monitory (to neplati o te aparature, ta ma opticky vstup), sice budu pouzivat vic sluchatka, nicmene hodi se to vedet. Motu ma na tohle nejake main vystupy.

Asi si budete rikat, ze pro nekoho jako ja to vubec nema cenu, ale nejsem zvykly si porizovat veci s tim, ze si za chvili koupim neco jinyho...cili radsi podstatne priplatim, nez abych pak laboroval...uplny strop by byl asi 30kKc nova, stejne to poridim odnekud z ciziny o fous lacinejs.
diky moc za trpelivost pri cteni a jeste vic za pripadnou radu a odpoved...

Rudovous
Příspěvky: 38
Registrován: 17 srp 2010 12:58

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od Rudovous » 15 úno 2011 19:34

od tý doby co sem si pořídil MOTU 828 MKIII tak mě hlodá, že jsem neměl o něco navíc na RME UFX... a to hlavně kuli SW returnům, který MOTU neumí - dá se to sice obejít, ale je to těžkopádný a zdlouhavý... takžře v rámci tvého výběru bych šel asi do RME FF

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2011 20:09

ja by som tiez volil RME ..

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od mando » 15 úno 2011 20:38

tiez skor RME, ale Roland ma teraz novu usb zvukovku Octa-Capture ktora vyzera velmi zaujimavo

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od citizen.one » 15 úno 2011 21:14

tak jste mi to jako mnohe jinde potvrdili :)

trochu me mrzi nemoznost te uplne standalone aplikace, a vystupu na monitory, to se resi jak? jestli to neni teda tak, jak predpokladam, a sice ze se to pres optiku tahne jinam a tam teprve zesiluje.

ten worldclock vystup jsem pochopil dobre tak, ze kdyz se to pripoji do dalsiho zarizeni,tak se pres to zarizeni sesynchronizuji? cili teoreticky kdyz treba nekdo poridi dalsi tuhle nebo jinou kartu, tak muzu na dva pocitace tocit treba zvlast s tim, ze se to pak pomerne snadno zpetne smicha?

jeste kdyby se nekdo vyjadril ohledne nektereho z pozadavku-bodu, ktere pripadne RME nesplnuje, byl bych rad :)

je mi teda jasny, ze z toho nebude nejaky extratrida zvuk, na druhou stranu neplanuju mit v pokoji rackovou skrin a budovat studio...byt bych treba rad, ale takhle aspon uz nejak budu moct vyuzit ty mikrofony co tu skladuju...

co jsem koukal, tak kazda z tech karet ma neco do sebe, nejlepsi by byl samozrejme mix, ale ten by, kdyby byl za rozumny peniz, asi zlikvidoval konkurenci,tak ho sotvakdo vyda :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2011 21:26

dva pocitace nemaju dovod tocit paralelne .. to mozes do jedneho .. wordclock potrebujes ked syncujes viac zariadeni .. prevodniky , syntaky , atd ..

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od citizen.one » 15 úno 2011 21:31

to ano, ale kamarad napr hraje vlastni mixy s Motu MkII a jeho brat ma MkIII (oba Ultralite), pricemz kdyz spolu hraji nejake sety, tak kazdy ma svuj komp, jeden teda Mac, druhy klasicky NTB a prave i ted resi, jak to delat, aby jim programy jely synchronne, protoze takhle to hraji ,,od ucha''...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2011 01:33

no wordclock zabezpeci , ze by sa tie pocitace voci sebe nerozliezli .. budu mat rovnake hodiny .. ale synchronne spustanie , sa vacsinou riesi cez midi ..

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od citizen.one » 16 úno 2011 07:58

Pytkin píše:no wordclock zabezpeci , ze by sa tie pocitace voci sebe nerozliezli .. budu mat rovnake hodiny .. ale synchronne spustanie , sa vacsinou riesi cez midi ..
aha,takze v dobe, kdy se da cas synchronizovat s nejakym serverem je to vlastne k nicemu, maximalne teda kdyz se to propojuje do dalsich zarizeni jak jsi uvadel...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od pavlii » 16 úno 2011 12:15

2citizen: synchronizaci času sem vůbec nepleť, to je naprosto mimo mísu. Pojem "hodiny" v audio oblasti se nemyslí hodiny & NTP pro Win :lol: jedná se o zdroj synchronizace pro audio systém.

P.

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od citizen.one » 16 úno 2011 13:19

taky rikam ze tomu moc nehovim, tak se necham rad poucit o prakticke aplikaci tehle veci :)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od Venti » 16 úno 2011 13:43

RME splnuje vsetky poziadavky ktore si dal, myslim.
Standalone rezim ma, mozes to vyuzit ako mix, ale je to podla mna hrozna robota.. radsej kupit mix a robit to v nom.
RME ma navyse este aj ADAT.
Naposledy upravil(a) Venti dne 16 úno 2011 13:52, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2011 13:48

citizen.one píše:
Pytkin píše:no wordclock zabezpeci , ze by sa tie pocitace voci sebe nerozliezli .. budu mat rovnake hodiny .. ale synchronne spustanie , sa vacsinou riesi cez midi ..
aha,takze v dobe, kdy se da cas synchronizovat s nejakym serverem je to vlastne k nicemu, maximalne teda kdyz se to propojuje do dalsich zarizeni jak jsi uvadel...
no nie uplne .. proste potrebujes posielat medzi dvomi strojmi daky casovy udaj a udaj o tom , kde sa nachadzas vramci songu .. to zabezpecuje MIDI TIME CODE .. ale ten nezabezpeci , ze ked na oboch pustis v jednom momente 1 hodinu dlhy wav , tak ze po pol hodine budu oba na tom istom mieste .. to zabezpeci to zosynchronizovanie clocku cez word clock .. ak by si pustal kazdych 5 sekund 1 sekundovy wav (nazvyme to klik) , tak by to samozrejme bolo synchronne aj bez wordclocku po pol hodine .. lebo oba pocitce ten kratky wav pustia v ten isty moment ..

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od citizen.one » 16 úno 2011 14:04

aha, to jsou mi veci :)

kdyz uz jste se takhle ochotne rozepsali, tak toho vyuziju a zeptam se i na ADAT :) co jsem sondoval, tak je to uz ,,prekonany' format...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Motu Ultralite MK3 Hybrid vs. RME Fireface UC vs. dalsi

Příspěvek od Venti » 16 úno 2011 14:06

Prekonany neprekonany.. mam ho v pulte, mam ho na karte a tak mam 8 stop in/out navyse cez jeden kablik a mam pokoj. :)

Odpovědět