Odesla mi zvukovka

Interní a externí zvuková rozhraní
Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

Odesla mi zvukovka

Příspěvek od Alex123 » 26 úno 2006 12:19

Podívej se zda ten notes a ostatní zařízení jsou napájena z "jedné "zásuvky .Může se ti tam indukovat napětí a možnaá to mohlo zbortit jen soft!!!!!!!!!!!

Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

Odesla mi zvukovka

Příspěvek od Alex123 » 26 úno 2006 12:33

Řeším nyní podobný problém Jak připojím zdroj do notecu celá zvuk soustava se rozbzučí přestožě akt repro jr odděleno optikou.Včera jsme to konzultovali se známým a vypadá to že zdroj ntb generuje rušák zpět do ńapájecí sítě takže přidám filtry mezi sí? a zdroj ntb a uvidíme.
Zkus to celé rozchodit na bateriový provoz eventuelně tu zvukárnu přeinstaluj a halavně nejdříve všemu odpoj baterky i napájení aby tam něco "neviselo" pokud to nepomůže uvažoval bych o ko zvukárně .

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 26 úno 2006 13:04

jo jo problem je vyresen... vsechen ruch byl problem se zemenim u zdroje u notebooka... vse mam zapojne prz UPSku da se ric, ze na jednu zasufku...

Proc mi odesla externi zvukovka esi quatafire 610, byl jiny problem...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 úno 2006 11:02

notasy (presnejsie ich cinske zdroje) maju problem so zemnenim... na mujmac.cz dokonca akysi chlapik popisoval ze ho kope powerbook a nameral mu proti radiatoru 150V... to uz je na zamyslenie
mozno treba pouvazovat nad kupou nejakeho ineho (rozumej od ineho vyrobcu) zdroja k notasu... tusim lite on robi radu generickych zdrojov k laptopom v roznych kombinaciach prudov a napati...

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 27 úno 2006 16:11

Zdroje k notebookum jsou skutecne hrozny!
Dokonce i kdyz si koupite notes Compaq, nebo podobnou zajetou znacku dostanete k nemu pravdepodobne uplne shit zdroj kterej lze pouzit jen pres prodluzku s filtrem.
Nejde jen o zvuk, casto se kvuli tomu klepe i obraz na videovystupu atd. Naprosto nechapu vyrobce, takhle si kazit reputaci kvuli par korunkam!

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 27 úno 2006 16:14

Nejbezpečnější by asi bylo koupit bezpečnostní zapouzdřený lineární trafo, který se připojuje k síti (230V) pouze dvěma vodiči a země (ochranný vodič) tam nikde nefiguruje.
Problém akorát vidím v následném usměrnění, (brutálním) vyhlazení a stabilizaci výsledného napětí při proudech řádu několika ampérů... což asi nejde udělat bez spínaného zdroje tak, aby to zároveň neplnilo funkci elektrického přímotopu.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 27 úno 2006 16:55

ekeaze píše:jo jo problem je vyresen... vsechen ruch byl problem se zemenim u zdroje u notebooka... vse mam zapojne prz UPSku da se ric, ze na jednu zasufku...

Proc mi odesla externi zvukovka esi quatafire 610, byl jiny problem...

Takze z UPSky mas prodluzovak bez zemneni a do nej zdroj od nootebooka a je po problemu.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 27 úno 2006 19:54

DAVA : presne tak..... akorat z UPS mi jde prodluzovak se 4mi zasuvkami a do jedny znich mam pichlou cca 1 m prodluzovacku bez zemeni a doni zdroj od notesu...

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 28 úno 2006 10:22

super.Tak jsem to vcera taky udelal akorat ze mam prodluzovak dlouhej 10cm ,spis je to jako redukce a vse funguje super.
Me to bzucelo jen hodne malinko ale napriklad pri spustenym Abletonu jsem zapnul sampler Su700 a ableton se kousnul.Ted uz to nedela a vse je OK.

Odpovědět