pavlii: Takže dnes som ten valvestate skúsil zapojiť do starého desktop počítača, kde mám asi 15 ročnú yamaha zvukovku (obyčajná, stála vtedy myslím 500 korún) so vstupom line in a chovalo sa to podobne ako s tou externou zvukovkou. Čiže zvuk (oproti slúchadlám v line out komba) bol z počítača mierne zastretý, strata výšok a gainu. Dalo by sa na tom, samozrejme, hrať, ale už to nie je taká radosť. Možno sa plesknem po vrecku a kúpim Tascam 122 mkII, alebo Emu 0204 či Focusrite 2i2, ale nerád by som do toho vrážal kvôli neistému výsledku.
Skúšal som aj pluginy Lepou. Lectu som síce neprišiel na chuť (alebo som netočil poťákmi poriadne) ale Legion je paráda, nech som s tým krútil ako som krútil vždy to bolo dobré. Je to iná skúsenosť ako s Amplitube, ktorý som hneď po kúpe ext. zvukovky nainštaloval a opäť zavrhol (ale zase to môže byť len a len chyba užívateľa). S týmto hraním cez pluginy sa mi vynára otázka - aký to má vplyv na hru pri dlhodobom používaní? Softwarové simulácie akoby schovávali chyby, každá nota je skvelá ani sa človek nenadrie. Na nahrávanie je to fajn, ale na pravidelný tréning nemyslím.
rastis: Najradšej by som to kombo vypeckoval a snímal mikrofónom, ale moja chvíľa nastáva, až keď dcéra uľahne. Navyše žena neznesie nič tvrdšie ako francúzsky šansón. A v paneláku si nechcem zhoršiť vzťahy so susedmi

. Takže pekne potichu večer/v noci so slúchadlami na ušiach.
jazzym: Skúšal som 30 cm, 60 cm a asi nakvalitnejší 1,5 m kábel proel s neutrik konektormi. Bez mnou zaznamenanej zmeny zvuku. Jack samica line out z komba sa používala pre oba prípady takže si myslím, že v tomto prípade nemá vplyv na zvuk. Horšie ale je, že sa mi občas na valvestatovi zhorší/zoslabne gain. To vyzerá na elektrickú chybu či už kondenzátorov alebo niečoho iného pravdepodobne v predzosilňovači, kde sa tvorí skreslenie. Počas porovnávania k tomu ale nedošlo, to rozoznám hneď.
vasek: Áno Valvestate (ten čo mám ja - prvá verzia) má ef. sľučku send - return a line out. Dnes je možno lepšie, že line out nemá analog speak sim, keďže to sa dá kvalitne dobehnúť s VST pluginmi. Len mi ešte treba na nahrávanie vyriešiť problém, pre ktorý vzniklo toto vlákno

. Je to aparát, ktorý používali aj niektorý profesionáli a dá sa zohnať už celkom lacno. Je to podľa mňa omnoho lepšia voľba ako všelijaké distortiony v krabičkách, ktorými sa naháňa to čo nie je v lacných aparátoch a aj tak to nehrá tak dobre ako valvestate. Hovorím z vlastnej skúsenosti, sám som si tým prešiel. Mne sa ho podarilo splašiť v podstate za cenu Boss krabičky a je to ten najlepší zvuk aký som zatiaľ mal. A dobré na ňom je ako hovoril rastis, že naozaj hrá dobre aj potichu. Len sa to ťažko šteluje. Sú to dva mikropohyby master volume poťákom od nuly

. Prvým mikropohybom to začne hrať, ale reprák ešte nie je dostatočne vybudený a po druhom mikropohybe to už je starý dobrý valvestate. Je ho síce počuť cez zavreté dvere až do kuchyne ale žena si veľmi nesťažovala čo je prísny test hlučnosti.