Problemy s M-Audio Audiophile USB

Interní a externí zvuková rozhraní
Sádlo
Příspěvky: 22
Registrován: 10 led 2008 23:48

Problemy s M-Audio Audiophile USB

Příspěvek od Sádlo » 11 led 2008 00:55

Po nekolika letech pouzivani Atari jsem konecne upgradoval a koupil jsem si zvukovka M-Audio Audiophile USB abcyh pripojil PC a zbytek studia.

Instaloval jsem drivery tak jak mam a ted je Audiophile vychozi zarizeni pro prehravani, zaznam a MIDI. Zvuk pres analog vstupy a vystupy bezi v poradku a kdyz jsem pripojil MIDI keyboard do MIDI in v programu Cubase je videt, ze do PC jde i MIDI data.

Muj problemy vsak jsou:

- nefunguji S/PDIF digital vstupy a vystupy. Zkusil jsem zmenit nastaveni na kontrolnim panelu Audiophile tak abych vypnul analog vstupy / vystupy ale ani to nefunguje. Kdyz chci nahravat z mixpultu (ktery ma S/PDIF vystup) do Soundforge, nebo z PC do hardware sampleru tak neni signal.

- jeste horsi vsak je to, ze mi nejde MIDI ven. Zkusil jsem ruzne zmenit nastaveni v Cubase ale kde nic, to nic.

Moc prosim o pomoc, jelikoz doufal jsem, ze to uz konecne dam to Atari do duchodu ale bez MIDI to byt nemuzu.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 11 led 2008 01:11

Wow az se to podari vyresit, zajimala by me fotka studia s Atari :)

Sádlo
Příspěvky: 22
Registrován: 10 led 2008 23:48

Příspěvek od Sádlo » 11 led 2008 02:04

Acid Punk píše:Wow az se to podari vyresit, zajimala by me fotka studia s Atari :)
Uz je sice starsi fotka ze staryho bytu ale tak nejak:
http://www.chrissadler.com/Studio/studio.html

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2008 13:43

sadlo : vstupy si musis ponastavovat .. vytvorit porty vo VST connection .. stlac F4 .. preco nejde midi to neviem , ze by zla karta ? na midi neni moc co nastavovat .. in ti ide , cize kable mas v zapojene dobre ..

Sádlo
Příspěvky: 22
Registrován: 10 led 2008 23:48

Příspěvek od Sádlo » 11 led 2008 14:14

Pytkin píše:sadlo : vstupy si musis ponastavovat .. vytvorit porty vo VST connection .. stlac F4 .. preco nejde midi to neviem , ze by zla karta ? na midi neni moc co nastavovat .. in ti ide , cize kable mas v zapojene dobre ..
O VST porty vim, ale to snad s MIDI nema nic spolecneho, ne?
Karta je zbrusu nova takze bych necekal, ze problem je s tim. Ostatne, analog vstupy / vystupy funguji :roll:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2008 14:19

sadlo : VST connection sa tykalo audia , toho digitalneho I/O ..

To midi neviem .. ked ide in , mal by ist aj out ..

Sádlo
Příspěvky: 22
Registrován: 10 led 2008 23:48

Příspěvek od Sádlo » 11 led 2008 14:22

Pytkin píše:sadlo : VST connection sa tykalo audia , toho digitalneho I/O
To se musi nastavit VST porty i v Soundforge? Me totiz nejde Digital In ani do Soundforge. Jde jenom analog.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 led 2008 15:28

sadlo a snazis sa pracovat v 24bitoch? precitaj manual, mam silny dojem ze usb audiophile nevie 4 kanaly audia na 24bitoch, len na 16tich, koli priepustnosti usb (je to usb 1.1 zariadenie)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2008 15:55

jaj .. sorka :) ja som si neuvedomil ze je to usb audiofilka .. tam moze byt ten problem co pise kexik ..

sadlo : v sound forge si priamo nastavujes v preferenciach , kery audio port pouzivas ..

Sádlo
Příspěvky: 22
Registrován: 10 led 2008 23:48

Příspěvek od Sádlo » 11 led 2008 16:08

Kexik: Zkusil jsem to v 16 i 24 bit. Dokonce na ten kontrolni panelu Audiophile jsem zkusil snad kazdej variant (zas tolik jich tam nejsou) a nic. Je nejaky zpusob zjistit zda tu zvukovka funguje jak ma? Nejaky test?

Pytkin: Kde / jak se v Soundforge nastavi input?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2008 16:45

sadlo : V preferenciach ..

Sádlo
Příspěvky: 22
Registrován: 10 led 2008 23:48

Příspěvek od Sádlo » 11 led 2008 16:54

Pytkin píše:sadlo : V preferenciach ..
Ja zadna moznost nahravat pres digital in nevidim:
Obrázek

(jsem trochu levej co se tyce takovy veci, takze diky za trpelivost)

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 11 led 2008 16:57

Sádlo: na obrázku vidím v tom okýnku položku "Audio device type:" a tam máš "Microsoft Sound Mapper"... tam bys měl mít vybranou tu M-AUDIO kartu místo toho. Pak bys v tom spodním měl mít na výběr její vstupy.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2008 16:57

sadlo : AUDIO DEVICE TYPE

Sádlo
Příspěvky: 22
Registrován: 10 led 2008 23:48

Příspěvek od Sádlo » 11 led 2008 18:10

Shodan píše:Sádlo: na obrázku vidím v tom okýnku položku "Audio device type:" a tam máš "Microsoft Sound Mapper"... tam bys měl mít vybranou tu M-AUDIO kartu místo toho. Pak bys v tom spodním měl mít na výběr její vstupy.
Neni to tam :cry: :cry: :cry:

Obrázek

Odpovědět