RME HDSP 9632 + Focusrite Octopre MKII
- gilberty23
RME HDSP 9632 + Focusrite Octopre MKII
Caute,
v blizkej buducnosti idem stavat a zariadzovat nahravacie studio, tak si zatial priebezne zistujem pre mna najvyhodnejsie moznosti. Uvital by som moznost nahravat celu kapelu naraz, teda aspon bicie, basa, gitara, spev sucasne, takze hladam zvukovku s minimalne 8 vstupmi (idealne 12).
Cena do 1000 evri s tym, ze by tam uz boli aj preampy.
Co som hladal na gearslutz aj tu, tak najlepsia moznost cena/vykon, ked berem do uvahy vsetky aspekty pride toto:
RME HDSP 9632
- Adat, 1 analogovy vstup, a da sa k tomu kupit aj expansion board s 4 analog vstupmi
- cena na thoman 285 €
http://www.thomann.de/cz/rme_hdsp_9632_b_stock.htm
+
Focusrite Octopre MKII
-adat 8 vstupov
- ze vraj celkom kvalitny preamp
- na thomane 400 €
Mate niekto s tymito masinami skusenosti, s takouto kombinaciou, alebo nieco podobne?
Alebo mate nejaky iny navrh?
Je pravda, ze som nasiel aj ine zaujimave zariadenia za podobnu cenu, alebo vacsinou USb, alebo firewiare, ale PCi je lepsie vsak (stabilita, rychlost)?
ak sa mylim, tak ma opravte, budem vam povdacny.
dakujem
v blizkej buducnosti idem stavat a zariadzovat nahravacie studio, tak si zatial priebezne zistujem pre mna najvyhodnejsie moznosti. Uvital by som moznost nahravat celu kapelu naraz, teda aspon bicie, basa, gitara, spev sucasne, takze hladam zvukovku s minimalne 8 vstupmi (idealne 12).
Cena do 1000 evri s tym, ze by tam uz boli aj preampy.
Co som hladal na gearslutz aj tu, tak najlepsia moznost cena/vykon, ked berem do uvahy vsetky aspekty pride toto:
RME HDSP 9632
- Adat, 1 analogovy vstup, a da sa k tomu kupit aj expansion board s 4 analog vstupmi
- cena na thoman 285 €
http://www.thomann.de/cz/rme_hdsp_9632_b_stock.htm
+
Focusrite Octopre MKII
-adat 8 vstupov
- ze vraj celkom kvalitny preamp
- na thomane 400 €
Mate niekto s tymito masinami skusenosti, s takouto kombinaciou, alebo nieco podobne?
Alebo mate nejaky iny navrh?
Je pravda, ze som nasiel aj ine zaujimave zariadenia za podobnu cenu, alebo vacsinou USb, alebo firewiare, ale PCi je lepsie vsak (stabilita, rychlost)?
ak sa mylim, tak ma opravte, budem vam povdacny.
dakujem
Re: RME HDSP 9632 + Focusrite Octopre MKII
Ja by som na tvojom mieste pouvazoval napr. nad Focusrite Saffire 56. Je to 28 in/out karta, pricom ma 8 mikrofonnych preampov, z toho dva emulaciami slavnych preampov (vratanie nastavenia vstupnej impedancie), kazdy vstup vie pracovat ako linkovy, dva vstupy prepinatelne ako instrumentalne, samostatne zapinatelne fantomy na kazdom vstupe, dva krat ADAT in/out z toho jeden prepinatelny na AC3, SPDIF in/out prepinatelny na AES/EBU, dva nezavisle konfigurovatelne sluchatkove vystupy, Midi in/out, WC in/out..... suma sumarum vyborne vybavena karta a cena necelych 700Eur. Pisem len preto, lebo ju pouzivam a maximalna spokojnost.
Pripojuju se k Hammondovi, mam to presne stejne. Asi jedina nevyhoda oproti rme by mohla byt, ze rme zvlada nizsi latence pri vyssim zatizeni cpu a ma totalmix (ovsem ten mix u focusritu je taky v pohode a da se na nem bez problemu udelat nekolik submixu pro monitoring).
- gilberty23
Dakujem za odporucenie chalani, pozrem sa na to, este by som sa chcel spytat na jednu vec, mozno sa opytam nespravne, lebo som uplny lajk co sa techniky tyka, ma ta karta direct monitoring s nulovou latenciou, teda priamy odposluch predtym nez sa to dostane do pocitaca, pripadne, ako by som to v praxi riesil, kebyze chceme nahravat sucasne cela kapela naraz (bicie, gitara, basa, spev). diky
ano ten Saffire to ma tiez .. to je ten mix o ktorom pise amorph ..
- gilberty23
Pytkin, a co si myslis ty osobne o tej kombinacii RME HDSP 9632 a Focusrite Octopre MKII, neslapalo by to teoreticky lepsie ked to ide cez pci? diky
gilberty : ano to ti uz tiez pisal amorph , ze rme bude zvladat nizsie latencie .. co podla mna neni ale podstatne , kedze monitorujes direct .. ten Saffire ti ponukne asi viac vstupov/vystupov .. co sa ti na kapelu moze hodit ..
nevyhodu saffire 56 vidim v tom ze je len FW .. keby bola aj USB , tak by sa mi viac pacila ..
pozeram thomann .. octopre mk2 stoji 435 EUR saffire 56 ma diabolsku cenu 666 EUR .. to mas spolu 1100 EUR .. a mas dnu 16 vstupov .. to mi pride na nahravanie celej kapelu (vratane bicich) , ako minimum !
nevyhodu saffire 56 vidim v tom ze je len FW .. keby bola aj USB , tak by sa mi viac pacila ..
pozeram thomann .. octopre mk2 stoji 435 EUR saffire 56 ma diabolsku cenu 666 EUR .. to mas spolu 1100 EUR .. a mas dnu 16 vstupov .. to mi pride na nahravanie celej kapelu (vratane bicich) , ako minimum !
- gilberty23
A co si myslite o FOCUSRITE Scarlett 18i20 ?
o 200 € lacnejsia, este aj na usb, je tam nejaky zasadny rozdiel v kvalite od Saffire 56 (okrem vzorkovacej frekvencie a simulacii preampov)
http://kytary.cz/focusrite-scarlett-18i20/HN141592/
o 200 € lacnejsia, este aj na usb, je tam nejaky zasadny rozdiel v kvalite od Saffire 56 (okrem vzorkovacej frekvencie a simulacii preampov)
http://kytary.cz/focusrite-scarlett-18i20/HN141592/
nie su tam tie liquid preampy , co ale nemusi vadit , si myslim .. nepoznam moc tieto karty , takze neviem .. ale daco sa mi mari , ze tu dakto pisal problemy s tymi USB Scarlett kartami .. Ze drivery su dake na hovno .. pokukaj to tu .. urcite sa tu o tom pisalo ..
- gilberty23
Jasne, diky, popozeram. Este som sa chcel spytat, ked ma zvukovka PRESONUS Firestudio Project s/pdif in/out, znamena to, zeby som mohol dve take iste mezdi sebou prepojit?
Tak ale zas to RME je iba PCI. Je fakt, ze s tym FW som mal aj ja nervy na zaciatku, kym som nasiel radic, s ktorym to chodi perfektne, to by si u RME neriesil, ale zasa vyhoda je, ze si ju zoberem k NTB a idem hahravat do terenu, co by som si s PC predstavit nevedel. Direct monitoring so 16 submixmi absolutne riesi problem s latenciou (ktora inak aj tak nieje o moc horsia ako u PCI kariet), takze tam tiez az tak problem nevidim.Pytkin píše: nevyhodu saffire 56 vidim v tom ze je len FW .. keby bola aj USB , tak by sa mi viac pacila ..
Mna napada jedna vyhoda RME a sice, ze TotalMix ma RemoteControl, co by sa mi obcas pri praci kvoli rychlosti velmi zislo. Co ma ale este napada ako zasadna vyhoda Focusrite, je ovladaci panel samotnej karty. Zatial co pri RME budes musiet vsetko riesit mysou v TotalMixe, na celnom panely Saffire mas Gainy, ovladanie fantomov, Pady, HPF filtre, ovladanie hlasitosti dvoch sluchatkovych vystupov, osem 5-segmentovych VU metrov a este aj ovladanie hlasitosti monitorov (volume, mute aj dim).
Inak neberte to , ze tu nejak robim reklamu, ja to pisem len ako spokojny uzivatel. Podla mna kombinacia Focusrite Oktopre+RME ti da kvalitativne to iste, ako Saffire, akurat bez Liquid preampov, bez druheho ADAT-u (teda iba 16 vstupov), bez dalsich analog out!!! (na toto pozor Oktopre MK II ma iba AD prevodnik), bez dvoch sluchatkovych preampov a bez HW ovladacieho panelu. Naproti tomu bude mat RME o cosi mensiu latenciu a superstabilny driver.
Naposledy upravil(a) Hammond dne 09 led 2014 07:25, celkem upraveno 1 x.
cez SPDif ich vies zosynchronizovat .. ale ak chces pouzit dve , musi to podporovat driver .. hladaj , ci tam pisu, ze je to cascadovatelne .. ja by som do presonusu nesiel .. ten focusrite mi pripada lepsi vyber ..
hammond : mne vychadza najlepsie s prihliadnutim na cenu kombinacia Saffire 56 + Octopre MK2 .. na nahravanie potrebuje minimalne 16 kanalov .. aj ked som RME fanda .. sam som si nedavno kupil tuna na fore Fireface 400 za 300 eur ..
Ak je potrebnych 16 kanalov, tak kludne aj lacnejsia kombinacia Saffire56 + ADA8000. Ja som tiez kedysi uvazoval nad Oktopre, ale nesympaticke na nom je, ze je to iba AD prevodnik. To sa mi uz zdalo rozumnejsie ako dalsi prevodnik/preamp pouzit len o cosi drahsiu dalsiu Saffire 40. Ono totizto vsetky tie Focusrite karty funguju "standalone", takze si to jednoducho naroutujes a mozes ju pouzivat ako samostatny HW.
U mě taky zvítězila Saffire56 právě kvůli tomu, že se jedná o velmi kompaktní řešení, jak píše výš Hammond. Vše je v jedné krabici. Akorát mě občas štvou lupance a zaseknutí zvuku. I po přeinstalování ovladačů a vyzkoušení různých verzí se to občas objeví...