Roland Studio-Capture

Interní a externí zvuková rozhraní
Martin Vajgl
Příspěvky: 1
Registrován: 30 bře 2015 21:39

Roland Studio-Capture

Příspěvek od Martin Vajgl » 30 bře 2015 21:49

Zdravím vás, má někdo zkušenosti s touto zvukovkou? Podle parametrů mi přijde z dostupných nejlepší, ale třeba má nějakou skrytou achillovku nebo tak :-)
http://www.roland.com/products/studio-capture/

Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od dog » 01 dub 2015 13:35

...papírově to vypadá ok... a myslím, že roland vyloženě špatné věci nedělá...žádný high end to ale taky nebude... :-)
..na co to potřebuješ? ...na live záznam?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od hubert » 01 dub 2015 16:36

Slušné prevodníky a preampy, ktoré používa Roland vo svojich digitálnych mixážnych pultoch a veľmi dobre napísané drivery.

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od developdevice » 11 dub 2015 01:26

S Rolandem mám taky jen dobré zkušenosti. Sice jsem měl od něj tehdá trochu (víc) low-end interface "za trojku" :), pouze RCA output... no prostě škoda mluvit :)...., nicméně přesto drivery na W7 velmi stabilní, snad ani jednou to nespadlo. Pár zvukovek mi od té doby už rukama prošlo a jiné, kolikrát né úplně cheap produkty od jiných firem, by mohli závidět... Takže stabilita driveru určitě velké PLUS. Co se týká kvality preampů, to moc posoudit nemohu, neslyšel jsem, ale určitě to nebude nějak extrémně vybočovat, oproti konkurenčním výrobkům ve stejné cenové kategorii.

Nyní mám sám v hledáčku OCTA-CAPTURE na mobilní recording. Vypadá velmi slibně a navíc má fičury, které se jinde moc nevidí - např. auto-sens, který je samozřejmě i v případě "Studio-Capture", jakožto nejvyššího modelu.. tudíž.. asi bych se toho nebál.
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od hubert » 11 dub 2015 11:04

Rolandacke drivery su stabilne, plus u tych vyssich rad UA55,UA1010, UA1610 fakt dobre preampy.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od dendy » 11 dub 2015 13:00

ja som mal duo capture a obrovska spokojnost.. az tak ze ak budem v buducnosti kupovst nejaku zvukovu pokdem zas do rolandu :-)

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od developdevice » 11 dub 2015 13:24

..jak to asi funguje reálně v praxi.. Tohle mě hodně zajímá, kvůli náběrům DI kytar a podobně. Pokud by tam byl znatelný rozdíl, oproti "běžným" interface, byla by to velká paráda.
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2015 14:59

jo .. reklama dobra .. ale kde su dake udaje ? na aku latenciu sa da ist ?

Uživatelský avatar
delayko
Příspěvky: 122
Registrován: 17 bře 2011 23:50
Vybavení

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od delayko » 11 dub 2015 15:23

Quad capture je velmi dobry da sa v pohode hrat na gitare bez vadiacej latencie. Skusal som Guitar rig nevadilo mi nic. nahravka bola v pohode ziadne veci ktore by mi prekazali.

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od msmucr » 11 dub 2015 15:55

Ty Roland/Cakewalk zvukovky jsou jedny z mála, které jsem nikdy nezkoušel ani u nikoho jiného neinstaloval.
Přiznám se bez mučení, že jsem o nich vlastně nikdy nepřemýšlel.. tak nějak jsem měl zasunutý v hlavě zvuk z VS kombajnů, který mě přišel spíš špatný a k tomu ještě software od Cakewalku, co mi taky v minulosti nepřirostl k srdci vzhledem ani ovládáním a spíš jsem s nim měl různé problémy, které jsem řešil u známých. Ale chápu, že to může být jen iracionální sentiment. :)

Mimochodem jaké jsou třeba preampy, DI vstupy a převodníky ve srovnání s nějakými porovnatelými modely od konkurence (Focusrite, Steinberg, Presonus, RME).. Zkoušeli jste to někdo v přímém srovnání?

Michal

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od Palio-boss » 11 dub 2015 22:53

Mam tu Octa-Capture. Zvuk paradny (ked som prekusol ten rozdiel oproti m-audio, bol to posun), ovladace stabilne, ani jeden pad za dobu co to mam a pre pripad ze by niekoho zaujimala latencia, tak na mojej zostave Cubase pri 44,1kHz/24bit hlasi:
buffer / In / Out
32 / 1.814 / 3.331
48 / 2.177 / 4.354
64 / 2.540 / 5.102
96 / 3.265 / 6.599
128 / 3.991 / 8.095
256 / 6.893 /13.855

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2015 22:55

Palio : a ked das buffer 32 , tak to v pohode funguje bez dropov ?

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od Palio-boss » 11 dub 2015 23:06

priznam sa takto malu latenciu som neskusal, ale ak by si rad nejake konkretne zatazenie, tak napis co by ta zaujimalo konkretnejsie a zistim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2015 23:16

no ved daj 32 a skus ci to nelupe v monitoringu .. zaves tam trebars guitar rig

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Roland Studio-Capture

Příspěvek od developdevice » 11 dub 2015 23:21

Jo, ta 32 latence by mě taky zajímala. Pokud to bude v pohodě, neváhám a jdu do ní :)
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Odpovědět