Steinberg UR22- klaves casio cdp 130
-
Steinberg UR22- klaves casio cdp 130
ahojte, pred 2 dnami som si kupil zvukovku Steinberg UR 22. Totizto mojim cielom bolo nahrat zvuk z elektrickeho piana Casio CDP 130, presne taky ako pocujem, ked si dam sluchatka. Ku karte som zakupil kabel Stereo- 2x mono. V tejto problematike som uplny zaciatocnik, zatial som skusal nahravat cez Audacity, do programov sa nevyznam. V nastavenia drivera (steinberg-yamaha) som nastavil 192kHz. Kvalita, ktoru nahram sa mi absolutne nepac. Je velmi daleko od sluchatkovej. Taktiez kvalita zvuku, pri vlozeni sluchatok do zvukovej karty, aby som pocul co hram je mizerna. S masinkou som sa hral, skusal som uz vseliako nastavit Gain, aj hrat sa so zvukom na klaviry. Skuste mi prosim ako upnemu amaterovi poradit, ako nahrat ten zvuk z tych klaves co najlepsie (najkvalitnejsie), fakt som zatial z toho sklamany 

Re: Steinberg UR22- klaves casio cdp 130
192kHz je úplný overkill, stačí 44.1kHz. Zvukovka samozrejme ten zvuk ovplyvní, hlavne frekvenčne, zo zvukovky to väčšinou znie inak ako priamo z piana. Zo sluchátok ti ide stereo, to je jediný výstup toho piana. Píšeš kábel stereo-2xmono - pre istotu - ako to vlastne nahrávaš? Čo kam pichneš a akú stopu máš v DAWe nastavenú?
Presne tak, problem bude niekde v elektrickej ceste. 44kHz/16bit je "CD kvalita".
A tiez bude asi v tomto:
Nesedia tam totiz napatia a prudy. Line-In ocakava trochu iny signal.
Ak chces poradit, daj ovela viac info.
A tiez bude asi v tomto:
Je predsa-len potreba rozumiet aspon zakladom. Napr. samplovanie sluchatkoveho vystupu nemusi vzdy davat dobry vysledok.waschwasserstand píše: ↑25 lis 2019 10:29... S masinkou som sa hral, skusal som uz vseliako nastavit Gain, aj hrat sa so zvukom na klaviry...
Nesedia tam totiz napatia a prudy. Line-In ocakava trochu iny signal.
Ak chces poradit, daj ovela viac info.
Na zaciatok spusti napr. Youtube zapoj zvukovku a vyskusaj len vystup cez sluchadla.waschwasserstand píše: ↑25 lis 2019 10:29Taktiez kvalita zvuku, pri vlozeni sluchatok do zvukovej karty, aby som pocul co hram je mizerna.
Kabel si dufam nevytahoval za chodu zvukovky!
-
ako to myslis, ci som kabel nevytahoval. Mam stereo kabel v Piane a 2x mon v zvukovke. Myslim ze som nic take nespravil, ale mozes ma do buducnosti poucit, preco to je zle?
No, skusal som si pustit nieco na yotube cez yvukovku a zvuk je kvalitny, ide to stereo. Ten zvuk z klavira, ci uz nahraty, alebo samotne ked to mam na sluchatkach sa mi nepaci asi preto, ako hovorite, lebo vyzera to tak ze to je mono. Da sa s tym nieco spravit, aby som nahral klavesy Stereo a zaroven aj aby som to mal pri hrani na sluchatkach stereo?
No, skusal som si pustit nieco na yotube cez yvukovku a zvuk je kvalitny, ide to stereo. Ten zvuk z klavira, ci uz nahraty, alebo samotne ked to mam na sluchatkach sa mi nepaci asi preto, ako hovorite, lebo vyzera to tak ze to je mono. Da sa s tym nieco spravit, aby som nahral klavesy Stereo a zaroven aj aby som to mal pri hrani na sluchatkach stereo?
Ano - konfigurací v programu, do kterého nahráváš.
P.
P.
-
super, tak som to nastavil a uz to nahrava stereo.. tak to je uplne ina liga... jedina vec, ktora mi vadi, ze z karty ked nahravam a mam to na sluchatkach (pocuvam co hram), tak mi to ide mono. to mi este stale leze na nervy, pretoze aj moja vysledna kvalita nahravky zavisi od toho, ako kvalitne pocujem to co hram. viem toto este nejako fixnut?
Podla webu ma ta zvukovka Direct Monitoring iba mono. Takze by si to potreboval nastavit tak, aby si priamy monitoring vypol/nepocul ... a softu vysvetlit aby to, co prave nahrava, pustal sucasne cez prevodnik na sluchadla. Ci to driver k UR22 umoznuje, netusim. Je to lacny hardware - prave na takychto veciach hned zistis, kde sa setrilo.
-
Ach, takze Direct Monitoring sa to vola
.
A taka focusrite 2i4 to uz napriklad ma?
Skusim pohladat na nete ci sa to da spravit tak ako pises

A taka focusrite 2i4 to uz napriklad ma?
Skusim pohladat na nete ci sa to da spravit tak ako pises
Mas tam mix DAW/INPUT , takze daj to na DAW. A budes pocut iba to co nahravas - ak ti to nahrava stereo tak v sluchadlach budes mat tiez stereo.
ak vytiahnes kabel za chodu - moze sa stat ze si poskodis bedne aj zvukovku. Tym ze zvukovka stale snima vstup a zrazu sa udeje nieco na co nebola stavana tak ta suciastka alebo obvod moze odist. Preto sa zakazdym ma stiahnut gain. No mas to napisane aj v navode. Zvlast ked mas zapnuty vysoko impedancny vstup.
ak vytiahnes kabel za chodu - moze sa stat ze si poskodis bedne aj zvukovku. Tym ze zvukovka stale snima vstup a zrazu sa udeje nieco na co nebola stavana tak ta suciastka alebo obvod moze odist. Preto sa zakazdym ma stiahnut gain. No mas to napisane aj v navode. Zvlast ked mas zapnuty vysoko impedancny vstup.
Naposledy upravil(a) concord dne 26 lis 2019 10:23, celkem upraveno 1 x.
Ak ale nahrávaš s clickom, potom by si mal mať ten direct monitoring vytočený na max doprava
Inac ked nahravas tak bacha sleduj si aj kontrolku peak aby ti neblikala. Najlepsie si zisti kedy ti blikne a potom stiahni gain asi o 2 policka dole. Nastavuj gain pri najhlasnejsom hrani.
-
Concord, cize nastroj(klavesy) by mali mat volume uplne naplno? A potom teda nastavovat Gain1/2?
No fuu, ja sa nepamatam ci som to vytiahol, je mozne ze aj ano ked som mal nervy ze co mi to tak na figu nahrava. Ale vcera ked som si v audacity nastavil z mono na stereo, tak mi yo nahralo perfektne, tak hadam neni poskodena.
Skusim teda dnes DAW na max a teda pokusit sa o ten stereo monitoring, pretoze mono vazne skresluje to co hram.
Chalani a naozaj velka vdaka, za pomoc. ja som zatial len klavirista, ziadny technik. Toto su pre mna uplne nove vody a prisla na mna chut si kvalitne nahrat to co brnkam
No fuu, ja sa nepamatam ci som to vytiahol, je mozne ze aj ano ked som mal nervy ze co mi to tak na figu nahrava. Ale vcera ked som si v audacity nastavil z mono na stereo, tak mi yo nahralo perfektne, tak hadam neni poskodena.
Skusim teda dnes DAW na max a teda pokusit sa o ten stereo monitoring, pretoze mono vazne skresluje to co hram.
Chalani a naozaj velka vdaka, za pomoc. ja som zatial len klavirista, ziadny technik. Toto su pre mna uplne nove vody a prisla na mna chut si kvalitne nahrat to co brnkam

Gain na klavesoch si daj cca 2/3. Tymto gainom uz nehyb.
Gain na zvukovke nastavis tak ze pri najsilnesom mieste v nahravke// hrani //ti zablikne.Tj mas este rezervu 3dBFS.
Potom ho znova stiahni cca o 2 policka. Ak chces mozes este pre lepsiu kvalitu dokupit DI box. DI box prisposobi vystup z klavesov pre line vstup zvukovky co najoptimalnejsie. Ale v ramci tvojej zvukovky - tj bez napajania_= dalsi sum, je to asi zbytocnost.
Ked das mix daw na max pocitaj z latenciou.
UR22 mk2 ma uz aj napajanie.
Gain na zvukovke nastavis tak ze pri najsilnesom mieste v nahravke// hrani //ti zablikne.Tj mas este rezervu 3dBFS.
Potom ho znova stiahni cca o 2 policka. Ak chces mozes este pre lepsiu kvalitu dokupit DI box. DI box prisposobi vystup z klavesov pre line vstup zvukovky co najoptimalnejsie. Ale v ramci tvojej zvukovky - tj bez napajania_= dalsi sum, je to asi zbytocnost.
Ked das mix daw na max pocitaj z latenciou.
UR22 mk2 ma uz aj napajanie.
-
Chalani, asi som nekupil teda najspravnejsie zariadenie, kedze potrebujem ten stereo direct monitoring
Rozmyslam teda nad vymenou
Co poviete na tieto dve?
-Behringer UMC204, ktory je dokonca radovo lacnejsi od Steinbergu UR22, a papierovo vyzera minimalne rovnaky+ mal by mat stereo direct monitoring
-Focusrite 2i4, s tym ze tu som nezistil ci ma stereo direct monitoring a cena je vyssia od UR22
Mate niekto skusenosti s tymito dvoma zariadeniami?
Ciel je stale rostat z klavira co najlepsiu stereo nahravku, co uz sa mi z UR22 po zmene na stereo pacilo, ale chyba ten stereo monitoring a nechcem si ubrat z kvality
Rozmyslam teda nad vymenou
Co poviete na tieto dve?
-Behringer UMC204, ktory je dokonca radovo lacnejsi od Steinbergu UR22, a papierovo vyzera minimalne rovnaky+ mal by mat stereo direct monitoring
-Focusrite 2i4, s tym ze tu som nezistil ci ma stereo direct monitoring a cena je vyssia od UR22
Mate niekto skusenosti s tymito dvoma zariadeniami?
Ciel je stale rostat z klavira co najlepsiu stereo nahravku, co uz sa mi z UR22 po zmene na stereo pacilo, ale chyba ten stereo monitoring a nechcem si ubrat z kvality