Sum/ruseni na firewire zvukove karte (Presonus Inspire 1394)
ctirad : dako si nerozumieme .. ja hovorim o prudovych sluckach .. ty o zemiacich ..
dalej som reagoval na to ze si povedal , ked sa prerusi tienenie , ze nejde zem .. ja ale hovorim pri 6pin konektore su 2 piny na napajanie (cize + a zem) .. cize tienenie by nemalo hrat ulohu , pri napajani zariadenia ..
dalej som reagoval na to ze si povedal , ked sa prerusi tienenie , ze nejde zem .. ja ale hovorim pri 6pin konektore su 2 piny na napajanie (cize + a zem) .. cize tienenie by nemalo hrat ulohu , pri napajani zariadenia ..
Já vím. Ale řeč je přece o tom, jak odstranit zemní smyčku, aby to nebrumělo.Pytkin píše:ctirad : dako si nerozumieme .. ja hovorim o prudovych sluckach .. ty o zemiacich ..
No právě, že ano. Pokud chceš odstranit zemní smyčku, musíš to "odzemnit" a nechat tam jenom signály. A odzemnit znamená přerušit vodič GND a sítění, které je s tím GND na obou stranách propojeno.dalej som reagoval na to ze si povedal , ked sa prerusi tienenie , ze nejde zem .. ja ale hovorim pri 6pin konektore su 2 piny na napajanie (cize + a zem) .. cize tienenie by nemalo hrat ulohu , pri napajani zariadenia ..
hosi fw neni jedna prudova slucka ako v usb (+ a -) ale dve... tie zily su nezavisle a mozu fungovat v obojsmernom mode (ako keby dva nezavisle koaxialy), takze ked jednu odtienite, zaserie svojim signalom prenos v druhej zile a cele to chcipne. odzemnit by to imho slo len trafom, ak vobec trafo na tak rychly prenos staci. optoclen je na to urcite pomaly...
Tohle už jsem psal jako jedno z možných vysvětlení výše. Sice teď přesně nevím, jak jsi to myslel, když jsou tam dva kroucené páry, každý s vlastním stíněním a to když odstraníš, co se vlastně zaruší.kexik píše:hosi fw neni jedna prudova slucka ako v usb (+ a -) ale dve... tie zily su nezavisle a mozu fungovat v obojsmernom mode (ako keby dva nezavisle koaxialy), takze ked jednu odtienite, zaserie svojim signalom prenos v druhej zile a cele to chcipne.
nemyslim si osobne ze je fw galvanicky oddeleny a neviem o tom ze by to umoznovala specifikacia, i ked som to podorobne neskumal. ist by to malo, otazka je ci to dakto robi a odpoved podla mna je nie. videl som par vykuchanych fw zariadeni a trafo ani optoclen som si nikdy nevsimolPytkin píše:kexik : to potom ale popiera idu , ze FW je galvanicky oddelene ..
ctirad : comu nerozumies .. ak odstranis tienenie na jednom pare , tak sa zarusi druhy par .. kex to napisal dost jasne ne ? :)
No vždyť už jsem nejmíň 2x psal, že FW umožňuje galvanické oddělení, což ale neznamená, že každé FW zařízení je automaticky gavanicky oddělené.Pytkin píše:kexik : to potom ale popiera idu , ze FW je galvanicky oddelene ..
Nerozumím tomu, jak jeden odstíněný pár může zarušit druhý, který je ještě se stíněním.ctirad : comu nerozumies .. ak odstranis tienenie na jednom pare , tak sa zarusi druhy par .. kex to napisal dost jasne ne ?