Sum/ruseni na firewire zvukove karte (Presonus Inspire 1394)

Interní a externí zvuková rozhraní
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 22 črc 2007 14:29

Sorry, od začátku (asi mylně) předpokládám, že se bavíme o zařízení napájeném z FW. Pokud ne, tak je zasavení funkčnosti při přerušení stínenění opravdu zvláštní. I když možná tam vlítne takový bordel, že to už signalizace neustojí.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2007 14:36

ctirad : su to prudove slucky alebo nie ? tie by tienenie nemali potrebovat .. a ked je tienenie na jednej strane zapojene mohlo by to stacit .. ked sa prerusi len na jednej strane ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2007 14:39

jo este k tomu napajaniu .. napajanie su dalsie 2 draty .. cize tienenie by mu nemalo vadit , ked chyba .. tienenie je vlastne kde zapojene ? na kostru (obal) konektora ?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 22 črc 2007 14:46

Stínění budou pospojovaný s kostrou konektoru a ten v tišťáku se zemí.

Možná by stálo za to vyrobit si oddělovací FW kabel s použitím trafíčka z nějaké staré síťovky. Třeba ale ta zemní smyčka vůbec nevzniká mezi PC a zuvkovkou, ale někde jinde.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 22 črc 2007 14:49

Pytkin píše:jo este k tomu napajaniu .. napajanie su dalsie 2 draty .. cize tienenie by mu nemalo vadit , ked chyba ..
No to jo, ale když přerušíš vodič-zem, tak ta zem pořád běží po stínění, takže se musí přerušit i všechny stínění.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2007 14:53

ctirad : dako si nerozumieme .. ja hovorim o prudovych sluckach .. ty o zemiacich ..

dalej som reagoval na to ze si povedal , ked sa prerusi tienenie , ze nejde zem .. ja ale hovorim pri 6pin konektore su 2 piny na napajanie (cize + a zem) .. cize tienenie by nemalo hrat ulohu , pri napajani zariadenia ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 22 črc 2007 15:08

Pytkin píše:ctirad : dako si nerozumieme .. ja hovorim o prudovych sluckach .. ty o zemiacich ..
Já vím. Ale řeč je přece o tom, jak odstranit zemní smyčku, aby to nebrumělo.
dalej som reagoval na to ze si povedal , ked sa prerusi tienenie , ze nejde zem .. ja ale hovorim pri 6pin konektore su 2 piny na napajanie (cize + a zem) .. cize tienenie by nemalo hrat ulohu , pri napajani zariadenia ..
No právě, že ano. Pokud chceš odstranit zemní smyčku, musíš to "odzemnit" a nechat tam jenom signály. A odzemnit znamená přerušit vodič GND a sítění, které je s tím GND na obou stranách propojeno.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 22 črc 2007 22:19

Mimochodem takze lze na firewire kabel napojit napajeni napr. z externiho zdroje a tim padem kartu odrusit?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2007 22:23

acid : no z toho co sme tu popisali to vyzera ze nie .. adat je proste vacsia istota ako firewire ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 22 črc 2007 22:54

Pytkin píše:acid : no z toho co sme tu popisali to vyzera ze nie .. adat je proste vacsia istota ako firewire ..
Diky za info! Budu zanedlouho potrebovat nejak vyresit nahravani.. tak at aspon vim kam do ceho nema cenu investovat penize a radsi si priplatit..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 črc 2007 09:48

hosi fw neni jedna prudova slucka ako v usb (+ a -) ale dve... tie zily su nezavisle a mozu fungovat v obojsmernom mode (ako keby dva nezavisle koaxialy), takze ked jednu odtienite, zaserie svojim signalom prenos v druhej zile a cele to chcipne. odzemnit by to imho slo len trafom, ak vobec trafo na tak rychly prenos staci. optoclen je na to urcite pomaly...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 črc 2007 10:27

kexik píše:hosi fw neni jedna prudova slucka ako v usb (+ a -) ale dve... tie zily su nezavisle a mozu fungovat v obojsmernom mode (ako keby dva nezavisle koaxialy), takze ked jednu odtienite, zaserie svojim signalom prenos v druhej zile a cele to chcipne.
Tohle už jsem psal jako jedno z možných vysvětlení výše. Sice teď přesně nevím, jak jsi to myslel, když jsou tam dva kroucené páry, každý s vlastním stíněním a to když odstraníš, co se vlastně zaruší.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2007 10:36

kexik : to potom ale popiera idu , ze FW je galvanicky oddelene ..

ctirad : comu nerozumies .. ak odstranis tienenie na jednom pare , tak sa zarusi druhy par .. kex to napisal dost jasne ne ? :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 črc 2007 10:40

Pytkin píše:kexik : to potom ale popiera idu , ze FW je galvanicky oddelene ..

ctirad : comu nerozumies .. ak odstranis tienenie na jednom pare , tak sa zarusi druhy par .. kex to napisal dost jasne ne ? :)
nemyslim si osobne ze je fw galvanicky oddeleny a neviem o tom ze by to umoznovala specifikacia, i ked som to podorobne neskumal. ist by to malo, otazka je ci to dakto robi a odpoved podla mna je nie. videl som par vykuchanych fw zariadeni a trafo ani optoclen som si nikdy nevsimol

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 črc 2007 10:47

Pytkin píše:kexik : to potom ale popiera idu , ze FW je galvanicky oddelene ..
No vždyť už jsem nejmíň 2x psal, že FW umožňuje galvanické oddělení, což ale neznamená, že každé FW zařízení je automaticky gavanicky oddělené.
ctirad : comu nerozumies .. ak odstranis tienenie na jednom pare , tak sa zarusi druhy par .. kex to napisal dost jasne ne ? :)
Nerozumím tomu, jak jeden odstíněný pár může zarušit druhý, který je ještě se stíněním.

Odpovědět