Petr_Macháně: já bych to řešil tak (a také to tak mám), že na prostorový zvuk, hry a další blbosti bych si koupil nějakou shit kartu co prostě hlavně bude zvládat ten počet kanálů co chci - ideální je, když taková je na desce, na nových deskách už snad je i 7.1...no a na hudbu bych si koupil pořádnou kartu, protože za cenu toho x-fi můžeš mít fakt slušnou zvukovku...
X-Fi Elite pro
biscuit: myslíš to tak, že nejsou ani na to dobré? hlavně předpokládám, že mluvíš o creative non-professional 
Petr_Macháně: já bych to řešil tak (a také to tak mám), že na prostorový zvuk, hry a další blbosti bych si koupil nějakou shit kartu co prostě hlavně bude zvládat ten počet kanálů co chci - ideální je, když taková je na desce, na nových deskách už snad je i 7.1...no a na hudbu bych si koupil pořádnou kartu, protože za cenu toho x-fi můžeš mít fakt slušnou zvukovku...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 21 kvě 2007 09:45, celkem upraveno 1 x.
Jeste me napadlo - co nejaka Egosys Maya apod. veci to taky podporuje ASIO a rekl bych lip nez nejaka X-fi a ma to i vetsi pocet kanalu. Samozrejme Jak rika nathanael - na hry. a na filmy si to pripoj ke zvukovce na desce a na hudbu si kup neco poradnyho. (me tak napada, ze on bude chtit jedny repraky urcite pouzit na music i na hry a filmy.. coz je samozrejme blbee jestli ma 5.1 system tak na hry pekne na filmy taky na hudbu silenost.. a jestli ma monitory tak to nepotrebuje 5.1 zvukarnu heh - nejlepe si koupit monitory a 5.1 kazdy mit zapojeny do jedny zvukovky a jen si to v prislusnych aplikachci nastavit)
Asi nikdy, protoze sou to karty pro hrace... pro muziku je spousta lepsich a ne nutne drazsich. No a co mi na tech kartach pride asi nejhorsi je, ze pouzivaj maly jacky... to je zasadni kolize i s amaterskym hudebnictvim, protoze na hudebniceni potrebujes preampy a ty vystupy po malejch jackach nemaj a vsechny ty redukce apod jsou pakarna. Plus potom to "povinny prevzorkovani vevnitr na 48kHz" a podobny vylepseni...
Samozrejme hudba se da delat na leccem. To nikomu nevymlouvam... ale dobrovolne si davat tohle ;(.
Samozrejme hudba se da delat na leccem. To nikomu nevymlouvam... ale dobrovolne si davat tohle ;(.
-
Petr_Macháně
nathanael> ok tak já to tedy takhle udělám, nemám vůbec zkušenosti s výběrem karet a tak, a často těm dizkusím o různých HZ a vlasntostech nerozumím, proto sem chtěl poradit teda neco jen na tu hudbu, hry a filmy bych delal prez integrovanou a hudbu prez nejakou kerou se pokusim najit, can u help me?
Petr_Macháně: při výběru zvukovky na hudbu si musíš předně rozmyslet, jestli chceš externí (USB, FireWire=možnost použití kdekoliv-ale tam neporadím) nebo interní=PCI. Já ti můžu doporučit akorát to, co mám já - interní E-MU 1212m PCI - http://shop.audiopro.cz/katalog/zvukove ... v2_PCI.htm
pochopitelně ti nebudu doporučovat nic, s čím nemám zkušenosti. S touto kartou mám zkušenosti pouze pozitivní a pokud si jí koupíš, rád ti poradím s různými specifiky a nastavením. Předpokládám, že nechceš nahrávat například 8 kanálů zároveň, ale hlavně kvalitně přehrávat (skládat na tom) - a (nejen) na to je 1212m super karta. Navíc má u sebe mnoho přiloženého SW zdarma, tzv. bundle, kvalitní zpracování, skvělé převodníky a další přídavný DSP procesor, který slouží pro akcelerování (nulová cpu zátěž) přiložených EMU efektových pluginů. Dostaneš k tomu tedy HW pluginy. Jsou to dvě karty do PCI, ne jedna - musíš mít tedy dvě volné pozice. Já jsem s ní maximálně spokojen, je to můj milášek
Zde je stránka produktu (in english) - http://www.emu.com/products/product.asp ... oduct=9872
pochopitelně ti nebudu doporučovat nic, s čím nemám zkušenosti. S touto kartou mám zkušenosti pouze pozitivní a pokud si jí koupíš, rád ti poradím s různými specifiky a nastavením. Předpokládám, že nechceš nahrávat například 8 kanálů zároveň, ale hlavně kvalitně přehrávat (skládat na tom) - a (nejen) na to je 1212m super karta. Navíc má u sebe mnoho přiloženého SW zdarma, tzv. bundle, kvalitní zpracování, skvělé převodníky a další přídavný DSP procesor, který slouží pro akcelerování (nulová cpu zátěž) přiložených EMU efektových pluginů. Dostaneš k tomu tedy HW pluginy. Jsou to dvě karty do PCI, ne jedna - musíš mít tedy dvě volné pozice. Já jsem s ní maximálně spokojen, je to můj milášek
Zde je stránka produktu (in english) - http://www.emu.com/products/product.asp ... oduct=9872
-
Petr_Macháně
Petr_Macháně: njn, tak pak asi jedině externí nebo nějaká jednoslotová...každopádně jen jeden ten pci slot se bude používat (ale obsazeny budou stejně dva) - ten druhý bude sloužit jenom jako držák, do něj se zasune ta druhá karta a obě se propojí poměrně dlouhým kabelem připomínajícím ten k ide harddiskům - takže je můžeš mít od sebe i přes několik slotů...podotýkám, že to jsou normální PCI sloty, žádné express nebo něco podobného...no když už máš to firewire, můžeš si koupit externí kartu přes firewire - ať ti konkrétní kdyžtak doporučí ostatní, já znám akorát firewire audiophile, ale nemám s tím zkušenosti, tak ti o tom nic neřeknu...
-
Petr_Macháně
-
Petr_Macháně
-
Petr_Macháně
http://www.musik-titt.de/images/fw_solo.jpg tady totiz nejsou vstupy zakreslený