X-Fi Elite pro

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 21 kvě 2007 09:31

biscuit: myslíš to tak, že nejsou ani na to dobré? hlavně předpokládám, že mluvíš o creative non-professional ;)

Petr_Macháně: já bych to řešil tak (a také to tak mám), že na prostorový zvuk, hry a další blbosti bych si koupil nějakou shit kartu co prostě hlavně bude zvládat ten počet kanálů co chci - ideální je, když taková je na desce, na nových deskách už snad je i 7.1...no a na hudbu bych si koupil pořádnou kartu, protože za cenu toho x-fi můžeš mít fakt slušnou zvukovku...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 21 kvě 2007 09:45, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 kvě 2007 09:43

souhlas!

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 kvě 2007 10:05

Jeste me napadlo - co nejaka Egosys Maya apod. veci to taky podporuje ASIO a rekl bych lip nez nejaka X-fi a ma to i vetsi pocet kanalu. Samozrejme Jak rika nathanael - na hry. a na filmy si to pripoj ke zvukovce na desce a na hudbu si kup neco poradnyho. (me tak napada, ze on bude chtit jedny repraky urcite pouzit na music i na hry a filmy.. coz je samozrejme blbee jestli ma 5.1 system tak na hry pekne na filmy taky na hudbu silenost.. a jestli ma monitory tak to nepotrebuje 5.1 zvukarnu heh - nejlepe si koupit monitory a 5.1 kazdy mit zapojeny do jedny zvukovky a jen si to v prislusnych aplikachci nastavit)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 21 kvě 2007 10:13

nathanael píše:biscuit: myslíš to tak, že nejsou ani na to dobré? hlavně předpokládám, že mluvíš o creative non-professional ;)
o e-mu nemluvim

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 21 kvě 2007 10:29

Tom-Thak: nene, on psal, že to bude přepojovat nebo nějak přepínat, že music nebude dělat na 7.1 ale že má monitory nebo co...zkrátka má jak 7.1, tak stereo monitory, takže ještě že tak, protože dělat music na 7.1 genius, logitech atp. je sebevražda...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 kvě 2007 10:46

nathanael: jj jasna tak tim padem je to jasny jak uz ste to tady rikali.. 7.1 do zvuku na desce a neco slusnyho na zvuk M-audio / Egosys / E-Mu

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 kvě 2007 10:55

Asi nikdy, protoze sou to karty pro hrace... pro muziku je spousta lepsich a ne nutne drazsich. No a co mi na tech kartach pride asi nejhorsi je, ze pouzivaj maly jacky... to je zasadni kolize i s amaterskym hudebnictvim, protoze na hudebniceni potrebujes preampy a ty vystupy po malejch jackach nemaj a vsechny ty redukce apod jsou pakarna. Plus potom to "povinny prevzorkovani vevnitr na 48kHz" a podobny vylepseni...

Samozrejme hudba se da delat na leccem. To nikomu nevymlouvam... ale dobrovolne si davat tohle ;(.

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 21 kvě 2007 17:12

nathanael> ok tak já to tedy takhle udělám, nemám vůbec zkušenosti s výběrem karet a tak, a často těm dizkusím o různých HZ a vlasntostech nerozumím, proto sem chtěl poradit teda neco jen na tu hudbu, hry a filmy bych delal prez integrovanou a hudbu prez nejakou kerou se pokusim najit, can u help me?

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 21 kvě 2007 17:21

Petr_Macháně: při výběru zvukovky na hudbu si musíš předně rozmyslet, jestli chceš externí (USB, FireWire=možnost použití kdekoliv-ale tam neporadím) nebo interní=PCI. Já ti můžu doporučit akorát to, co mám já - interní E-MU 1212m PCI - http://shop.audiopro.cz/katalog/zvukove ... v2_PCI.htm

pochopitelně ti nebudu doporučovat nic, s čím nemám zkušenosti. S touto kartou mám zkušenosti pouze pozitivní a pokud si jí koupíš, rád ti poradím s různými specifiky a nastavením. Předpokládám, že nechceš nahrávat například 8 kanálů zároveň, ale hlavně kvalitně přehrávat (skládat na tom) - a (nejen) na to je 1212m super karta. Navíc má u sebe mnoho přiloženého SW zdarma, tzv. bundle, kvalitní zpracování, skvělé převodníky a další přídavný DSP procesor, který slouží pro akcelerování (nulová cpu zátěž) přiložených EMU efektových pluginů. Dostaneš k tomu tedy HW pluginy. Jsou to dvě karty do PCI, ne jedna - musíš mít tedy dvě volné pozice. Já jsem s ní maximálně spokojen, je to můj milášek :)

Zde je stránka produktu (in english) - http://www.emu.com/products/product.asp ... oduct=9872

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 22 kvě 2007 16:22

Nathanael > vypadá dobře, i to co popisuješ vypadá dobře, ale myslím si, že tu nemám ani jednu volnou na zakladní desce, v jedny je grafarna, v dalsi tv karta, pak Wire Fire karta a navic je ta grafika tak velka ze zabira este jednu, leda grafiku presunout do strany a tim uvolnim 2 pozice

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 22 kvě 2007 16:26

Petr_Macháně: njn, tak pak asi jedině externí nebo nějaká jednoslotová...každopádně jen jeden ten pci slot se bude používat (ale obsazeny budou stejně dva) - ten druhý bude sloužit jenom jako držák, do něj se zasune ta druhá karta a obě se propojí poměrně dlouhým kabelem připomínajícím ten k ide harddiskům - takže je můžeš mít od sebe i přes několik slotů...podotýkám, že to jsou normální PCI sloty, žádné express nebo něco podobného...no když už máš to firewire, můžeš si koupit externí kartu přes firewire - ať ti konkrétní kdyžtak doporučí ostatní, já znám akorát firewire audiophile, ale nemám s tím zkušenosti, tak ti o tom nic neřeknu...

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 22 kvě 2007 17:27

OKej, díky, Má tu někdo zkušenosti s nějakou kartou, která bude dobrá tak nějak jako mi doporučil Nath. akorád pro Fire Wire? Víte o něčem? Pište sem názory, zkušenosti

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 22 kvě 2007 21:21

To se tu probiralo mnohokrat, ja ti muzu doporucit m-audio fw solo kterou mam. Ted bych si ale koupil spis nejakou USB nez FW, kvuli kabelu! Na FW se tezko shani dlouhej kabel.

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 23 kvě 2007 07:17

Vuid> A kde má ta karta MIDI in, OUT?

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 23 kvě 2007 07:19

http://www.musik-titt.de/images/fw_solo.jpg tady totiz nejsou vstupy zakreslený

Odpovědět