Zvukova karta + adat ?

Interní a externí zvuková rozhraní
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 14 lis 2006 19:35

ekeaze: jo uz uzral cas, babrani v softu skoncilo, du do ni, diky, jeste pliis sem ti neco psal do posty.. dik moc, dyztak te mozna obcas zaotravuju s nakym hloupym dotazem 8)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 lis 2006 20:14

Neural_I: dosla ti posta? me to nejak zlobi....

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 14 lis 2006 20:17

jo v pohode, diky

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 14 lis 2006 21:01

Neural_I píše:ten jitter, to je neco pro extra vyjimecny netopejry nebo je to vaznej problem ?
Pokud máš připojený víc než jeden zdroj digitálního streamu k jednomu zařízení (typicky dva A/D převodníky k jedné zvukovce), je jitter hodně vážný problém, který je bez wordclocku neřešitelný.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 09:36

ctirad: ale je... napriklad rme hdsp rada ma jitter korekciu na kazdom vstupe... uz sme sa o tom stokrat bavili. samozrejme wc je tutovka

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 lis 2006 12:44

kexik píše:ctirad: ale je... napriklad rme hdsp rada ma jitter korekciu na kazdom vstupe... uz sme sa o tom stokrat bavili.
Ano, bavili, ale ničeho jsme se nedobrali. Takže opakuji, že tady nejde o případ, kdy karta se lockne na clock přicházejícího stremu a PLLkem se snaží zkorigovat jitter tohoto jednoho signálu. To je v pohodě a žádný wordclock není potřeba.

Já mluvím o případu kdy ke kartě K mám připojený jeden A/D převodník A s vlastním clockem a A/D převodník B, rovněž s vlastním clockem. Tudíž i když si na obou těchto převodnících nastavím 44100Hz, tak se budou o nějaké setinky lišit. Ve skutečnosti z A pojede stream o frekvenci 44103.56Hz a z B třeba 44999.13Hz.

Tudíž karta K má několik možností:

a) locknout se na clock A, ale pak bude buffer od B podtejkat
b) locknout se na clock B, ale pak bude buffer od A přetejkat
c) locknout se na jeden z nich a druhý resamplovat (tohle se doufám v praxi nepoužívá)
d) spojit to wordclockem a je po problému.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 13:23

ctirad: taky rozdiel v samplovacke je bullshit. pozri ake su specifikacie krystalu, ktory kupis za 20 korun (najhorsie maju toleranciu +/-50ppm). buffer niekolko desiatok MB ti v relevantnom case jednoducho nedojde a v modernom PC si ho mozes vytvorit skutocne velky. takze ak by bola kombinovana odchylka 100ppm, na bezpecny prenos 10GB dat potrebujes buffer vacsi ako 1MB

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 lis 2006 14:22

Ale ten buffer je ve skutečnosti jenom na pár vzorků, jinak by to mělo šílenou latenci.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 14:31

tak potom rme resampluje...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 lis 2006 15:31

To si nemyslim. Ono RME někde tvrdí, že dokáže korigovat clock z několika nesesynchronizovaných digitálních zařízení?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 16:07

hdsp rada dokaze minimalne monitorovat nezosynchronizovane inputy (enhancedZLM ficura)

Odpovědět