Zvukova karta + adat ?

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Zvukova karta + adat ?

Příspěvek od Ondra P. » 14 lis 2006 08:53

Chtel bych se zeptat... Pred case jsem koupil motu ultralite, ale bohuzel v te dobe sem nevedel ze budu potrebovat i ADAT.... Da se prikoupit zvlast nejaka ADAT karata k te me ultralite? Hlavne aby to vsechno fungovalo naraz, abych nemusel prepinat mezi temi kartami, kteru bych chtel zrovna pouzit......
Nebo musim mit rovnou celu jednu zvukovku s ADAT...
Dik moc...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2006 10:34

prikupenie myslim nepojde... upgrade na traveler

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 lis 2006 10:54

kexik: ok... diky moc moc

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2006 11:34

naco potrebujes adat?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 lis 2006 11:45

Kuli yamaze 01v96....
Tet sem koukal do manualu ultralite a oni se ty zvukovky od motu daji za sebe zapojovat... takze kopim nejakou s adat a propojim je prez firewire a mam co potrebuju...
Nevim jestli k ADAT propojeni je potreba word clock....? je to nutnost nebo ne?

dik

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2006 11:52

nutnost to nie je. adat transceiverove chipy vyraba pokial viem jedine wavefront/alesis a vedia si odvodit hodiny rovno z adat signalu. samozrejme cez wordclock je to presnejsie (pri lockovani adatu vznika nutne jitter), ale ci bude rozdiel pocut, netusim, ale tipujem ze moc nie. s vynimkou totalneho hi-endu to imho moc nema zmysel riesit

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 lis 2006 12:04

ok.... co je jitter?

jinak to bode asi tato varianta...:
Motu ultralite tu mam... :
MOTU ULTRALITE

bych spojil pres firewire s motu 8pre:
MOTU 8pre

Teoreticky by to pak melo fungovat jako jedna zvukovka....

Anebo prodat ultrlite a koupit MOTU 828mkII... Ale ultralite se hodi da se tahat ssebou...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2006 13:19

jitter je kolisanie hodinoveho signalu, ktore sa taha celym digitalnym retazcom a na DA prevodniku moze sposobit zle veci. samozrejme sa da v hociktorom bode odstranit pomocou kombinacie presne hodiny + vyrovnavacia pamat. trebars RME chipy maju jitter korekciu (a tusim aj blba via envy, na ktorej su postavene skoro vsetky lacne pci karty), a pocitam ze motu takisto

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 lis 2006 13:21

aha... ok... dik

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2006 13:24

ale to s tym prepojenim si over... nie som isty, ci je to tak jednoduche, ako pises, samozrejme karty od jedneho vyrobcu byvaju klastrovatelne, ale poznam take len v pci verzii

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 14 lis 2006 14:01

treba RMEcka se daj radit po FW za sebe, mozna to jde i u motu

ten jitter, to je neco pro extra vyjimecny netopejry nebo je to vaznej problem ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2006 14:08

Neural_I píše:treba RMEcka se daj radit po FW za sebe, mozna to jde i u motu

ten jitter, to je neco pro extra vyjimecny netopejry nebo je to vaznej problem ?
skor pre netopiere :)
pocut to az na fakt slusnych prevodnikoch a aj tam to chce sustredenie. teda, bavime sa o beznych jitteroch, ake vznikaju pri babrani na pc; niektore stare cd prehravace najsunkovejsej kvality ho vedeli vyrobit statocny, ale to tu neriesime

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 14 lis 2006 14:38

tak to sem se svym elektroindustrialbordelem v naprostym klidu 8)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 14 lis 2006 18:52

muzu tady zaprudit s otazkou na 01v96 ? zajima me jestli s 16xADAT kartou se da stale pouzit vsech 16 analog vstupu, protoze v jamahackym studio manazeru mi to dovoli naroutovat jenom 32 kanalu, coz dava rozum kdyz si vemu ze 01v96 ma dve "stranky" po 16ti savlich, nikde tam neni 33-40, tj. chapu to spravne ze kdyz budu chtit jet 16 lajn + 24 ADATu z compu a sampleru tak to 01v96 nepobere ?

jde mi o to ze zvazuju jestli do 01v96 dokoupit adat a pouzivat soft sampler v PC, nebo 8x analog IN a pouzivat HW sampler po lajnach
diky

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 lis 2006 19:11

Neural_I: Yamaha 01v96 umi naraz 32 kanalu.... Jinak do ni urcite bez ja sem naprosto prekvapenej... za ty prachy je to neskutecny....

Jo valste by umela 40 naraz, kdyby si pouzil i stereo kanaly, ty jsou 4. Jinak jsou pouzity defaultne na interni efekty, by nesli pak pouzit na AUXY jen jako inzerty.....

Odpovědět